• Krizy
    46.5k
    Najgluplji sistem lige koji sam ikad čuo. Možeš završiti prvi nakon 22 kola s +20, u drugoj fazi s još 10 kola povećati prednost na +30, ali izgubiti prvenstvo u 2 utakmice play offa. Kako je to pošteno??
  • Mr Anderson
    8.7k
    Nikad ne bih ovakvu idiotariju očekivao od Švicaraca.
  • Infinity
    16.6k
    VODSTVO švicarske nogometne lige (SFL) izglasalo je jučer radikalne promjene u sustavu natjecanja tamošnjeg prvenstva koje će na snagu stupiti od sezone 2023./2024. Švicarska liga trenutačno broji 12 klubova, ali će ih po novom sistemu biti dva manje, no uz bitno drukčija pravila natjecanja.

Švicarska Super liga trenutačno se igra po gotovo identičnom sustavu kao i hrvatska. Deset momčadi igra četverokružno, nema ni lige za prvaka ni lige za ostanak, a jedina je razlika u odnosu na HNL što i predzadnjoj momčadi prijeti ispadanje jer razigrava s drugoplasiranim iz druge lige.
    maddaddam

Tko im pise ove tekstove? Koliko placaju? Imam viska slobodnog vremena.
  • Krizy
    46.5k
    APOEL 4 crvena. Otvorim jer sam mislio tuča, kad ono sva 4 u različito vrijeme. Nisam ovo odavno vidio.
  • Infinity
    16.6k
    Nisam vidio od Dinamo - Zadar :rofl:
  • Krizy
    46.5k
    Benzema 36 utakmica, 38 golova i 13 asistencija u 3000 minuta.
    Kako rastura lik..
  • Crusades1986
    13.4k
    Modriceva asistencija ... :scream:
  • Krizy
    46.5k
    Jel naišao netko na video s početka utakmice gdje lopta odlazi na tribine, neki lik ju iz voleja napucao na drugu tribinu :lol: :lol:
  • Krizy
    46.5k
    Hahahahaha Benzema hat trick, šta radi Mendy
  • SAS1987
    15k
    Ovaj novi švicarski sistem zagovara i Globan jer umjetno producira neizvjesnost. Neizvjesnost je premala u sve više liga jer je sistem europskih natjecanja takav da prvak skoro pa sigurno igra grupe koja mu donosi veliku prednost ispred konkurenata u ligi. Ali uz sve to je takav sistem glupost je za random faktor postoji kup a liga bi trebala biti što čišća.

Po meni bi bilo puno bolje da UEFA nađe način kako bi pobjednici kupa imali lakši put do grupa EL / KL pa bi se na takav način smanjile razlike.
  • Nino Bule
    14.5k

Globan zagovara belgijski sustav da se na pola lige prepolove bodovi u ligi za prvaka i bedaka
  • Neki tip
    21.3k
    Hahahahaha Benzema hat trick, šta radi MendyKrizy

Daj zamisli takvu grešku u HNLu.. pa zaključili bi da je takvom golmanu mjesto u 3. HNL. Događaju se bizarne greške bome i na najvišem nivou, ali da je nestvarno za četvrtfinale LP - bome je.

Op, iznenađenje, evo dobio Villareal Bayerna. Nije neko svjetsko čudo, naravno, ali iznenađenje jest.

Chelsea - Real sve u svemu baš dobar nogomet.
  • Krizy
    46.5k
    ali da je nestvarno za četvrtfinale LP - bome je.Neki tip sa Zapada

A da, ali bilo je i goreg u finalima Lige prvaka :sweat:
  • jp23
    2.7k
    Benzema effect. Ne znam kako to drukčije nazvati
  • LovroZG
    1.3k
    Ovaj novi švicarski sistem zagovara i Globan jer umjetno producira neizvjesnost.SAS1987

Nisam baš siguran da će tako dobit neizvjesnost. Dobit će na taj način 32 kola s minimalno neizvjesnosti jer će klubovima u osnovi bit isti kurac dal će završit 4. il 9. jer će tak i onak PO određivat tko ide u Europu.

Zapravo su tak zamijenili eventualnu borbu za europska mjesta i naslov koja bi trajala većinu sezone sa sigurnom borbom za naslov i Europu koja bi trajala samo zadnjih par tjedana sezone.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.