• agramZ
    2.5k
    rb leipzig zivi iskljucivo od sportskog uspjeha, uz to sto je jedini klub "prave" istocne njemacke u bundesligi dok je union "samo" mali gradski rival herthe. hertha npr. konstantno propagira da su oni 'großstadtklub' za razliku od uniona koji je kao mali klubic lokalne zajednice. to konstantno propagiranje großstadtkluba su i navijaci prihvatili i sa tim odmah imas dvije tocke izmedju navijaca herthe i uniona koje oni medjusobno koriste da podjebavaju i ismijavaju jedni druge. klubovi zive to i navijaci ih tako i dozivljavaju. ili st. pauli koji je iskoristio 80e godine kada su se punkeri, skinheadsi i alternativci pojavljivali na stadionu, preuzeli danas poznatu navijacku zastavu koji je jedan navijac 82e ili 83e bio ponio na stadion itd. stvorili su jedinstveni identitet ne samo kluba nego i navijaca.
  • marcio amoroso
    37.5k
    Znaci Leipzig ima 30 tisuća zbog sportskih uspjeha?
    Hertha 30 jer su se prozvali grossatadtklubom, a Union 20 jer su otpor tom klubu.?
    Pauli 25 jer je neki navijač unio neku zastavu prije 30 godina na stadion.

Evo, neka sve to stoji.
    Kako objašnjavaš da jedan sv sandhausen iz jebenog sela koji je drugoligaš ima 4 puta vise ljudi na stadionu od Dinama.
    Nisu glavni grad
    Nisu im navijači unijeli nikakve zastave.
    Nikakav otpor nekom drugom klubu,
    Nikakve grupe na fejsu po 40 tisuća ljudi.
    Nikakva jubav, nikakav dišpet.
    Nikakvih 600 murala po gradu.
    Nikakvih 100 instagram stranica sa “sandhausen svetinja”, “sandhausen ljubav”, “sandhausen zona”
    Nikakvi navijači koji za njih navijaju iz Beča, Zagreba, Bugojna, Rame ili Bjelovara.
    Ništa.

Ali 4 puta veći broj nego naš.

Ponavljam se i ponoviti ću se milijun puta.

Sram nas može biti sve redom i nitko nam tu nije kriv
  • agramZ
    2.5k
    kao sto sam vec sto puta rekao, drugacija sportska navijacka kultura. ovdje na zoni se npr. gostujucu tribinu/sektor opisalo kao "tribinu boysa" sto bi ti trebalo vec sve reci.. i da, sigurno samo zbog toga ti klubovi imaju takvu gledanost.. sta moram uvijek uci u svaki detalj zasto i kako i nabrojati svaki moguci primjer?! i stvarno ne razumijem cemu ta tvoja potreba konstantnog branjenja gnk-a i pljuvanja navijaca..
  • Navijač Dinama
    8.5k
    pljuvanja navijaca..agramZ

Nije ništa @marcio amoroso pogrešno reko povodom ovog. Naši navijači(bez obzira bili fanatici ili obični simpatizeri) su najveće čkePi od ljudi. Izgubljena je kultura navijanja i odlazaka u samog gradu i zagrebačkoj okolici. Ima tu još faktotlra koji su dosta utjecali na to(Glava, crne liste, politika kluba i brojni drugi koji smo na forumu spominjali nebrojeni broj puta), ali i poanta da su navijači Dinama u suštini sada takvi, to jesu. Mi smo nažalost takvi da ako vjetar krivo danas puše, mi ćemo odlučit ne otić na utakmicu, ostat kod kuće ili otici u birč upalit sofu/rezultate i pratit utakmicu.. tako to ne ide.
  • agramZ
    2.5k
    ali i poanta da su navijači Dinama u suštini sada takvi, to jesuNavijač Dinama

tako je, takvi sada jesu i gotovo. samo sto pljuvanje tu nece nista pomoci. temelji, imidz i identitet kluba su u kurcu, a to je preslo i na navijace. neki navijaci imaju sliku kluba u glavi koji nema nikakve veze sa danasnjim gnk-om, dok ovi drugi vide samo taj kriminalni gnk. to jedino uprava moze promijeniti i popraviti, a covjek koji je vodi je kriminalac koji sjedi u hercegovini..
  • Fanboy
    2.8k
    A recite mi gdje kod nas to tako nije? Mi smo narod koji voli kukati i prigovarat, a malo toga želimo uložiti. Svaka čast ljudima ovdje koji idu, pa na kraju na ovom forumu i što se brojni trude oko grafita, murala i sličnih stvari.
    U Hrvatskoj postoje dva kluba koja imaju dobru posjećenost, to je Hajduk i to je KK Zadar. Bez obzira na uspijehe, povežu dvije pobjede očekujte veliku posjetu. Rijeka ima soldinu, no ostatak skoro nitko ni u jednom sportu.
    Država koja je dala višesteruke prvake u košarci, rukometu, vaterpolu + hrpu ostalih sportaša. U drugim zemljama se pune 4 lige bez problema, kod nas ajmo ovako 2008 ste mogli otići pogledati Modrića, pa malo kasnije navratiti pogledati Duvnjaka i onda navečer na Bogdanovića. Tako iz godine u godinu postoje vrhunski talenti i igrači koje brojne zemlje mogu samo sanjati. No, kod nas se ide na utakmice reprezentacije te velike evente od utakmica tipa LP, EL ili slično. Onda se dobar dio ulaznica podjeli preko sponzira, malo instagram i to je to.
    Možemo mi tu sada o novom stadionu, boljoj infrastrukturi, manjku kriminala i sve to stoji. Podigla bi se brojka, no mi nemamo kulturu navijanja. Medveščak je više bio i egzotičan kao klub i sport, za Cedevitu je bila dosta loša posjećenost i to su svi u košarci govorili da je umjetan klub, pa nema navijače.

Prosječan Hrvat će radije biti na kavi dva sata nego otići na utakmicu...Plus Dinamo je imao problem sa mafijom radi koje je prestao ići dobar dio navijača, i daleko veću štetu su napravili mediji do te mjere da kroz tekstove da nabijaju krivnju ako navijaš za Dinamo. Može Dinamo dati više od 70% igrača koji su viceprvaci Svijeta, najbolji igrači Svijeta, igrati Europu i pobjeđivati velike klubove, no njima je uvijek u interesu prodavati priču o sudačkoj organizaciji koja navlači, o Mamiću(kad je i nije upleten), o žrtvama kojima je uvijek Dinamo kriv, nikad oni sami...Svaki penal se analizira kroz 10 medija sa svim mogućim anketama i naslovom članka, "Pogledajte ovaj sumnjiv penal za Dinamo" itd.

Znači manjak navijačke kulture+slabija infrastruktura i mafija+ mediji koji blate i ponižavaju
  • marcio amoroso
    37.5k
    stvarno ne razumijem cemu ta tvoja potreba konstantnog branjenja gnk-a i pljuvanja navijaca..agramZ

Izuzev ovih 1200 koji su konstantni i jesu za pljuvanje.

GNK branim gdje mislim da se treba braniti. Kriminalne radnje ili osuđenike sigurno ne branim.
  • Ludovic IX
    7.4k
    Najgore je to što kad prezimimo 5-i put u 6-7 godina , i to će postati bezveze i više ni to neće bit mamac za publiku.
  • Ludovic IX
    7.4k
    Ja se ne sjećam da sam bio ikad u ZG na dan utakmice a da nisam bio na utakmici. Sad već 12 godina otkako sam se potpuno vratio u rodni grad a zbog korone , radim od kuće već skoro 2 godine pa i rjeđe idem na tekme ali opet odem ponekad. Još kad klinac malo poraste i počne ga to zanimati, ići ću i više. Ali Zagrepčane ne razumijem..da ih se ne može naći 4-5 tisuća koji bi poveli sina ili sinove
  • Papastrumf
    12.9k
    Sve je bezveze, ali nije bezveze da vec koju utakmicu ove sezone 350 ljudi ulazi do poluvremena na tribinu?
    Znaci, ne radi se o 3.500 nego o 350 ljudi. Placas 200 kn za ulaz na europske utakmice i 100 kn za hnl da bi pogledao jedno poluvrijeme jer klosari ne mogu otvorit jos koji ulaz.
  • SAS1987
    15k
    Dinamo je s Hajdukom najgledaniji klub na TV, ima više subscribera na Youtube (45k vs 36k), ima više pratitelja na Facebook (569k vs 309k) i to uz sve to da imamo upravu kakvu imamo i da imamo najgori mogući stadion. Ljudi još prate i vole Dinamo te ih je "samo" treba vratiti na stadion. A vratit će se kada će opet imati vjeru da su oni najvažniji segment kluba i da uprava radi u korist kluba.
  • marcio amoroso
    37.5k
    TV, ima više subscribera na Youtube (45k vs 36k), ima više pratitelja na Facebook (569k vs 309k) iSAS1987

Jaki smo i na instagramu.
  • Dudu
    2.6k
    Pratio sam ovu situaciju na facebooku, ovo je umjetno 500k jer su kupovali neke navijacke stranice, pa spajali u jedno, a ima tu i laznih lajkova sigurno
  • Markelo
    2.8k
    Imaju 500k pratitelja a 200-300 lajkova po objavi. Seems legit
  • reziser
    6.9k
    Jaki smo i na instagramu.marcio amoroso

iskreno fucka mi se kolko ima pratitelja, meni je dovoljan pokazatelj broj ljudi na stadionu...a on je porazavajuci...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.