• serbus
    4.3k
    I broj članova uz sve što se događa i nikakve reklame za to idemo oko 10000 svake god a rad na tome je dno dna nitko ništa. Dok tovari uz svu promociju i jeben trud dođu do 30000.

Uz mali trud oko toga bez problema ih lovimo.
    Ustvari ne mogu se sjetiti neke akcije kluba da se masovnije učlani.
  • xavier
    12.1k
    Ma "pratitelji" ne znače ništa. Pa pola ljudi na društvenim mrežama "prati" sve im naleti.
  • reziser
    6.9k
    nikad nisam bio pratitelj, niti lovac na lajkove, po meni su jedino relevantna djela - a to je odlazak na stadion
    a vi svi vidimo kakav je... porazavajuci za mene
  • GZomanid
    688
    Izuzev ovih 1200 koji su konstantni i jesu za pljuvanje.marcio amoroso

Možda bi lakše shvatio zašto ljudi odustanu od nogometa da si ostao živjeti u RH :point:
  • serbus
    4.3k

Ljudi su ovdje odustali od života a gdje neće od nogometa. Evo pali na 3,8 milijuna odlazi se masovno van i to ne samo zbog love, nego di god zagrebeš te nešto koči, pravosuđe još gore... Moral i poštenje nestali, nije ni vani bajno ali kad je uz kruh i meso na stolu lakše sve ostale pizdarije gutaš.
  • Tom Hanks
    3.2k
    Kakav kraj u Puli,bravo Sibencani
  • GZomanid
    688

Pa zato i pišem, većina ljudi oko mene se izjašnjavaju kao dinamovci ali svakodnevno imaju puno veće brige od nogometa.. Ne treba ljude osuđivati niti ih nazivati pičkama ako ih ne poznaš.
  • Navijač Dinama
    8.5k
    Kakav kraj u Puli,bravo SibencaniTom Hanks

Odlična utakmica. Bilo i 3-1 za Šibenčane u jednom trenutku, i ovi se vrate na 3-3 i Šibenik im dade još jedan.
  • SAS1987
    15k
    Broj pratitelja na fb / YouTube / Instagram i pogotovo broj gledatelja po TV je jedan od indikatora kako je neki klub popularan. Nije najprecizniji ali je ipak indikator. Možda je čak najbolji identifikator suma novca koji je potrošen u shopu Dinama i Hajduka. A prema tim indikatorima je Dinamo još uvijek ili najpopularniji klub ili uz bok Hajduka pogotovo kad se uzme u obzir njihov i naš rad s navijačima.

Ako znamo da su recimo Dinamo i Hajduk isto gledani na TV to znači da bi Dinamo u teoriji trebao imati isti ili sličan prosjek na stadionu. A kada uzmemo u obzir da je Dinamov bazen potencijalnih navijača puno veći i da imaju navijači Dinama u prosjeku višu financijsku moć onda bi u teoriji trebali imati veći prosjek od Hajduka (lakše si priuštiš ulaznicu, transport itd). Naravno to nije tako pa bi zato valjalo napraviti analizu gdje je problem i što napraviti. Za početak je dobro da otprilike znamo kakav je ljudski potencijal kluba a na klub je da napravi konkretne poteze da TV gledatelje pretvori u navijače koji će dolaziti na stadion i trošiti novac u web shopu. Može se napraviti jako puno malih stvari koje su jednostavne (godišnje, obrazovanje djece od dinamu, obiteljski sektor, sektor za penzionere itd) ali i neke korake koji su puno teži ali trebaju biti napravljeni (stadion). Naravno, to od ove uprave ne očekujem jer niti nemaju znanje niti želje.

Dinamova loša posjeta ima veze sa situacijom oko kluba i u klubu te po meni nema veze s popularnošću kluba. Klub je popularan a to što desetljećima tjera navijače iz stadiona je drugi par rukavica. Uvijek kada pomislim da se nove generacije možda ne identificiraju toliko s Dinamom se sjetim na ovaj video koji mi ipak vraća nadu u bolji sutra... :cool:
  • Gelipter
    3.8k
    Sve je to za kurac. Od jebenog covida, testova, pretresa (ponovno i onih najmlađih), šugavog stadiona, murije, ulaza na stadion kao životinje u tor, totalnog vrijeđanja ljudskog dostojanstva, katastrofalnog stadiona, bezalkoholne pive, dugogodišnjeg odnosa uprave prema navijačima, blesavog trenera, pičkastog mentaliteta mnogih, kauč navijača. Teško je na kraju dana i očekivati neke pomake u posjeti. S druge strane, što je tu novost?
    Ipak, zanima me i tu sa Zone od onih koji su bili u mogućnosti danas prisustvovati ovim svim nabrojanim luksuzima koliko je ljudi bilo na Maksimiru.
  • db-izbjeglica
    15.9k
    Sve je to do mentaliteta, Zagreb je jednostavno takav grad i na tome se može raditi, na meni prvom...jer prvi nisam ni blizu redovit na utakmicama. Dok sam recimo ove godine ostavio par tisuća kuna na dresove, trenirke, majice...ubijte me, al meni se recimo jednostavno ne da potrošiti 3 i pol sata života na utakmicu protiv dragovoljca ili slaven belupa. Ok, pogledat ću na tv-u, al odlazak na utakmicu je proces, izgubit ćeš sat vremena prije i sat vremena poslije, a vremena nemam. Da se napravi stadion, vjerojatno bi kupio godišnju, al opet vjerojatno ne bi išao na svaku utakmicu.

Moj stari praktički cijeli život živi na par km od stadiona, ogroman je dinamovac, ne propušta ni jednu utakmicu na tv-u, gleda čak i snimke, gleda klince ako su na tv-u, gleda drugu momčad kad bude prijenos... Čovjek na utakmici nije bio valjda 10 godina. Ja i buraz ga ponekad pozovemo kad idemo, lik neće...razloge ni on sam ne bi znao objasniti.
  • Mali dioničar
    16.1k
    Gledajući jučer Osijek drugo poluvrijeme imam dojam da su napravili generalno pogrešnu strategiju kluba vezano za ulaganje u stadion i u momčad.

Ako su recimo u klub htjeli uložiti 30 milja eura svakako bi im bilo bolje da su uložili 10-15 milja u ekipu od koje se smrzneš i ušli u LP i paralelno gradili Gradski vrt tribinu po tribinu. Recimo slijedeći poučak Atalante.

Jesu oni trenutno prvi na tablici, ali kad im pogledaš igrački kadar zbilja su tanki i ne znam koja je logika da klub ulaže u beton, a ne u igrače. Igrači su likvidna imovina kluba i treba prvo ganjati rezultat, a onda stadion.

Na svjetskoj razini se to najbolje vidi na primjerima engleskih klubova. Arsenal je velikim novim stadionom dugoročno oslabio ekipu, a Liverpool je adaptacijom Anfielda i paralelno pojačanjem ekipe u toliko boljem stanju od Arsenala koliko se to jučer vidjelo na njihovoj utakmici.

Dinamo je upravo takvu strategiju mogao primijeniti da sva lova utržena od LP i transfera nije otišla on i off shore. Očigledno je i ovakva infrastruktura dovoljna za vrhunski rezultat i kluba i nogometne škole i da je tih 30-50 milijuna eura uloženo u nove maksimirske tribine jednu po jednu to bi zbilja bilo nadrealno dobro.
  • vjeko1701
    9.4k
    Ček, ti pitarš zašto su Orbanovi frendići iz građevine prvo uložili novce "u beton"?
  • BBB Sibenik
    4.7k
    Jel ima neko link za Gorica-Lokomotiva, tj zašto onaj bembara twich ne radi? Inače je top uvik
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.