• Mali Zeus
    16.6k
    A taj isti 'centar' na koji se baba referira je zašaran, fasade propadaju i svakih pet metara vidiš fleku di se pes popišao.
  • DrawTube
    6.7k
    Bila mi je Kranjca usput pa sam nabrzinu opalio 2 slike, isprike na lošoj kvaliteti

20250430-135058.jpg
    Pogled s Adzijine

Pogled s Kranjceviceve
    20250430-135730.jpg

Strojevi komadaju beton kao da je karton, skoro svi zavoji velodroma su unisteni a sa Zapada su skinute sve stolice
  • Toni90d
    1.7k
    Kakva je opcija za prodaju karata "gostujućeg sektora" ako protivnik nema navijače (Slaven, Lokomotiva)? Hoće ići u prodaju našim navijačima? Je li postoji opcija da se za tu tribinu ulaznice prodaju iako dolaze Gorica Boysi (kako se već zovu), jer su miroljubivi i ne ulaze u sukobe.
  • mali M
    7.4k
    ma i ova bakica kaj se buni, zbilja mi nije jasno.. kao da na mjestu dječije bolnice rade stadion. Na mjestu stadiona rade noviji stadion.. Kaj tu ljude žulja neće mi nikad biti jasno.. To je ona ekipa "neka rađe grade bolnice i vrtiće"...
  • vjeko1701
    14.2k
    Kako bilo koji dio tvog argumenta proturiječi mojem? Nije isto biblijska ličnost i osoba koja je još relativno nedavno bila živa i koja je imala direktan kontakt sa dan danas živućim ljudima.
  • R13S61
    318
    Probajte s nekim izvan svog nogometnog društva popričati o stadionu, pa ćete vidjeti da velika većina razmišlja kao ta baba. I to ne samo oko lokacije, nego općenito izgradnje bilo kakvog stadiona u Zagrebu. Jednostavno većinu boli k za stadion i ulaganje u to smatra bacanjem novaca.
    Zato mi nikada nije bila jasna ovdje često spominjana teza o otvaranju gradilišta samo zbog izbora i slično. U Zagrebu stadion ne donosi glasove, nego na toj temi gubiš glasove!

Imali smo 20god na vlasti kralja svih populista koji bi sve napravio za par postotaka glasova. Da stadion u Zagrebu donosi glasove taj bi davno bio završio Maksimir...
  • mali M
    7.4k
    umanjivanjem sveca jer je "kraće mrtav" je temeljno ne poznavanje ne teologije, nego kulture općenito.. Zapravo što je manji period od smrti do kanonizacije je čovjek bio veći.. Pa nisu to vina da što su stariji to su bolji...
    Može samo pojašnjenje što za tebe znači "Biblijska ličnost"?
    Samo da pojasnim, da, isto je svetac koji se spominje u Bibliji i svetac koji je djelovao u novije vrijeme. Isto će tako i Stepinac čim ga kanoniziraju spadati u istu kategoriju sa svim svecima. Doslovno u istu. Bogu vrijeme ne igra ulogu apsolutno nikakvu, to mi ljudi imamo s tim problema..
    Možda jednostavnijim riječnikom, nije Boban lošija dinamova "desetka" od Lamze samo zato što je kasnije igrao..
  • Sajla
    8.3k
    Jednostavno većinu boli k za stadion i ulaganje u to smatra bacanjem novaca.R13S61

jer se godinama, čak desetljećima u medijima tako govori i piše, jer je na Maksimiru zamračena ogromna lova da bi dobili nakaradu, jer političari skupljaju jeftine bodove na tim pričama. kad bi se svaki drugi dan pričalo o tome da svako veće selo u Europi ima bolji stadion od našeg glavnog grada, što se sve gradi(lo) u Poljskoj, Mađarskoj, Albaniji i čijim novcima, kad ne bi samo svake 2 godine za vrijeme SP/EP o tome govorili i ljudi iz reprezentacije... mišljenje javnosti nije preteško oblikovati.
  • vjeko1701
    14.2k
    Ok, ovo te zbilja moram pitati. Pa jesi ti normalan? Namjerno ne čitaš do kraja? Ili samo tražiš da se posvađaš po pitanju religije?

Tko je kaj umanjivao? Štoviše, ako se vratiš kroz cijelu raspravu, prihvatljivije su mi bile stvari na "St. James" nego na nečemu nazvanom po Ivanu Pavlu II. Po tome ako se već nešto umanjuje, onda se umanjuje svetog Ivana.

Prilikom većine imenovanja stvari po osobama, gleda se prije koliko je ta osoba živjela. Ovisno o tome kriteriji su stroži i zakoni restriktivniji čim je taj period bliže sadašnjici. Pa tako ja mogu otvoriti striptiz bar pod nazivom "Sise za Cezara" al baš ne mogu "Sise za Tuđmana". Barem ne bez određene procedure i dozvola. Oba su povijesne ličnosti, samo je jedan iz doba antike.

Što meni znači "biblijska ličnost"? Pa to da *ebeno teško nađeš ostatke ostataka kostiju ljudi koji su živjeli u to doba i nitko živući ne može biti povezan s tom ličnošću na osobnoj razini.

S druge strane osoba koja je živjela još relativno nedavno ima ljude koji se mogu povezati osobno sa njime. Možda čak i živuću rodbinu koju bi se trebalo tražiti dopuštenje kako koristiti njegovo lik i djelo. Postoje i određeni zakoni oko toga iako mu je Ivan Pavao II bilo papinsko a ne osobno ime.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.