• NB86
    15.9k
    Boromisa je uzas izbor al ne bi se kacio na medijske napise, receno je da ce se uzet par tjedana i obavit razgovori s potencijalnim kandidatima, boromisa je vjerovatno jedan od
  • Sibirski plavac
    3.6k
    Roel Vaeyens, Igli Tare, Nicolas Burdisso, Jordi Cruyff, pa i Tomas Amaral mi se čini ok.

Bilo tko od ove ekipe nek bude novi SD, i ja zadovoljan.
  • Zore
    5

Budget Olimpije ti je bio izmedu 5-6 miljona u prošlim sezonama, a ove godine mediji pišu u razini 8-9
  • Jay
    608
    Boromisu poznajem iz vremena dok je igrao u Zapresicu, decko je pametan i obozava Dinamo. Ovo sto radi s Olimpijom je brutalno, ali daleko je to od razine na kojoj smo mi trenutno, jos dalje od razine na koju trebamo ciljati.
    Nije isto dovesti u Olimpiju nepoznate i besplatne igrace, dati im pravu priliku i isplivat ce uvijek netko. Vidimo to najbolje na primjeru Rijeke.
    Znam sigurno da bi se on ubijao od posla u Dinamu, ali zelen je za takav napor, prerano bi ga "potrosili". Treba mu prilika u klubu koji je dvije stepenice iznad Olimpije, nakon toga ga mozemo dovesti.
  • Crni86
    8.2k
    Treba mu prilika u klubu koji je dvije stepenice iznad Olimpije, nakon toga ga mozemo dovesti.Jay

Koji je to klub dvije stepenice iznad olimpije u ovom trenutku? Cisto radi primjera. Klub koji je ovog trenutka dvije stepenice iznad olimpije je po meni dinamo.

Spominjalo se za boromisu tko zna da li zna prodat igraca, ako se dobro sjecam upravo nas je otpilio na ljeto za elsnika jer smo nudili pre malo. Mislim da je i sam elsnik potvrdio tu pricu.
  • GeneralNapoleon
    849

Ne daje popust zbog renomea. *check*
  • Ivdzo11
    5.7k
    Prema Indexovim informacijama, dolazak Boromise u Dinamo zasad nije izgledan, tim više što je i sam Boromisa nedavno izjavio kako nikakvih kontakata nije bilo.
  • Jay
    608

A ne mogu se bas slozit da smo samo dvije stepenice iznad njih. Cesto zaboravljamo jer volimo kritizirati, ali Dinamo ima znacaj u Europi. Sami drzimo taj HNL u top 20 liga, Slovenija je mislim 29. ili 30.
    Pritisak i ocekivanja u Dinamu nisu jednaka kao u Olimpiji. Pa mi bi imali organiziran masovni suicid ispod Zapada da nam covjek dovede pet igraca iz trece i cetvrte lige.
    Dvije stepenice vise po meni barem znaci neki klub koji ima ambicije i znacajnija financijska sredstva, iz poslozenije lige. Recimo Madarska, Svedska ili cak Ukrajina. To bi bio odlican test za njegove sposobnosti u koje ne sumnjam, ali ljestvica za naseg SD u ovom trenutku treba biti veca i treba nam dokazana kvaliteta.
  • Crni86
    8.2k
    nisam reko da smo jednaki vec da smo u ovom trenutku mi oni koji smo dvije stepenice iznad. Ne treba ni nas ponekad precjenjivat. Mi smo negdje u trecem razredu europskog nogometa. Prvi skupina su oni top of the top, druga skupina su klubovi kao sevilla, av i slicno i onda smo mi. Po tvome spada olimpija u 6. skupinu europskog nogometa, a u koju onda skupinu spadaju varazdin, rijeka, osijek iz kojih zelimo i dovodimo igrace? Kako su nam igraci iz 6.,7. ranga europskog nogometa dobri, a strucnjaci iz recimo 5. ranga nisu.

MadarskaJay
    Za ferencvaros bi reko da su ovog trenutka jednu razinu iznad olimpije. A to je najbolji klub u madarskoj ligi. Ostali klubovi iz madarske bi reko da su ispod olimpije jer ne znam koji je klub u madarskoj zadnje osim fradija uopce uso u neku skupinu.

UkrajinaJay

U ukrajini mozemo pricat od shakhtaru i kijevljanima. Ostatak lige od kada je krenuo rat je iskreno doljnji dom europskog nogometa. Shakhtar je neke nase razine (financijski su i dalje mocniji bez obzira na rat) i kada bi otiso tamo sumnjam da bi ga se moglo dovesti nazad.

Pa mi bi imali organiziran masovni suicid ispod Zapada da nam covjek dovede pet igraca iz trece i cetvrte lige.Jay

Doveo ih je jer je imao takav budget. Vjerojatno bi i on volio u olimpiju dovest belcara, galesica i stojkovica ali sta kada to nije realno. Tako da mu radi toga se ne moze bas suditi, ali se moze konstatirati kako ne znamo kako bi se snaso s vecim budgetom i kojim smjerom bi krenuo.

SD u ovom trenutku treba biti veca i treba nam dokazana kvaliteta.Jay

To ti je kao s igracem. Da li trebas instant kvalitetu ili mozda nekog ko je potencijal pa da za godinu dana ima vecu kvalitetu nego onaj prvi. Sve je to rizik i igra . Stranac bi vjerojatno kao i boto doso i uzeo lovu, pitanje je kako bi reagirao kada bi dosla prva malo bolja financijska ponuda. Uz to imamo i stranog trenera, pa sad da li je bas pametno cijeli sportski sektor prepustiti strancima? Vidimo sto se dogada s ekipom kada je koncentracija stranaca pre velika. Ne treba samo gledati faktor kvalitet (treba biti sigurno vazna ali ne i presudna) i siru sliku kako se ta osoba dugorocno uklapa u nasu viziju i vrijednosti.
  • Teofil Kateran
    1.8k
    Boromisa radi dosta dobar posao u Olimpiji, ali treba nam neko dokazanije ime. Ljudi dosta podcjenjuju koliko posla već na ljeto za novog sportskog direktora ima. I dalje je tu hrpa igrača koji su pod ugovorima i kojih se treba riješiti, Marić se uspio nekih riješiti, ali je zauzvrat uspio dovesti umjesto još polukvalitetnih igrača koji nisu za Dinamo i kojih se sada treba riješiti.

Uostalom, nije sve ni na kadru, mora se naći destinacija za juniore o čemu se već priča jako dugo vremena, a Marić je i to propustio realizirati. To naravno nije samo na sportskom sektoru, ali ipak je Marić trebao biti taj koji će naći potencijalne opcije.

Boromisin način mi se sviđa i digao je Olimpiju na višu razinu, ali nama sad ne treba rizik nego sigurnost, treba nam pouzdano ime i nadam se da uprava neće štedjeti jer je SD ključna pozicija i u sportskom sektoru nažalost ima puno toga za popraviti. Manenica je to već i sam registrirao i napravi prvi ključan potez, odnosno maknuo Marića, a vjerujem da će i dovesti kvalitetno ime koje će posložiti sportski sektor.

Boromisu bih, ako ovako nastavi, volio vidjeti u budućnosti u Dinamu, ali sada je potrebno pametno, sigurno, pouzdano rješenje, i ono što je najbitnije potreban nam je SD koji se neće učiti, potreban nam je iskusan sportski direktor koji će napokon posložiti sportski sektor i voditi pametniju transfer politiku (bolje dovesti na ljeto 2 kvalitetna igrača koji će upasti u prvu postavu nego 5 igrača kojih ćemo se na zimu već htjeti riješiti).
  • mali M
    6.9k
    ma ja se nadam da će novi SD biti svjestan inflacije u vrijednosti igrača i da neće pasti u nesvijest ako nas neko pojačanje košta između 2-3mil. To je nekadašnjih 1-1,5mil.
    I da je odlučan.. Ako misliš da je Pašalić taj, izvoli kreni i riješi taj transfer. A ne: "ma on je preskup, svi nas žicaju, ne vrijedi tih novaca", i onda dovede 2-3 igrača na tu poziciju, sva tri su promašaj (za razinu Dinama) i na kraju ispadne da se isti taj Pašalić proda za cifru koja je tražena i da je na kraju bolji od svih koje je SD doveo.. Da se razumijemo, imena i situacija je sad bubnuta, ali zapravo samo želim da je siguran u svoj rad i da bude odlučan.. Nemoj mi se cicijati i tresti kad te jedan Miško ucjenjuje nego nađi način kako usuglasiti obje strane. Jednog sd-a nebi trebalo previše brinuti dal je Mišković ili Boto ili Đuro zalizani wanabe veliki capo, nego da takve otrese sa direktnošću i poslovnošću.. Nije problem trgovat sa Miškovićem nego samo treba biti odlučan. I reč koji je benefit osim financijskog za njega u toj priči, jer je i to bitno... to su osnove pregovaranja, meni je samo žao što smo se svi nadali kad je MM došao da smo dobili čovjeka koji zna što hoće, a zapravo samo izgubili puno vremena.. o šteti ćemo nakon sezone kad se zbrojimo i oduzmemo
  • Enco
    63
    Boromisa i Marić ne mogu u istu rečenicu.
    Da li je dobar za Dinamo ?
    Mislim da jos nije, možda za pet ,šest godina.
    Trenutno nam treba netko puno iskusniji , čovjek koji je dokazan na višoj razini.
  • SAS1987
    16.2k
    Slovenski medij Ekipa piše da je 99% BoromisaZore

Slovenski mediji Ekipa piše gluposti u 99% članaka. Zutilo :lol:
  • Jurki
    15.7k
    Boromisa ocito ima zicu za posao kaj je pokazal u Olimpiji.. Olimpija nije Dinamo.. .. cinjenica je da bi mu Dinamo bil najveca stepenica u dosadasnjoj karijeri i nisam za takve eksperimente.

Mislim da bi nam trebal sportski direktor koji je radio sa jacim klubovima i koji zna kakva su ocekivanja u velikim klubovima.

Nismo se usrecili sa ljudima iz sportskog sektora kojima je Dinamo bil najveca stepenica u karijeri.

Naravno nist to ne mora znaciti.. moze nam biti odlican sportski direktor.. ali je upitno dal imamo mi uopce mogucnosti i vremena za jos jedan eksperiment.

Ima vremena i Uprava treba uzeti time-out pa makar jos mjesec dana ne imali sda.. i da se najde stvarno maksimalno moguce dobro rjesenje.

Slovenski mediji Ekipa piše gluposti u 99% članaka. ZutiloSAS1987

Fala na informaciji.. dobre vijesti.
  • gaTeDZG
    283
    Da, taj Florucz je bio u Loksi, Sesvetama, Dragovoljcu i Jarunu. Vrijedi oko 1.3 mil. €, doveo ga je za 100k €.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.