• Ludovic IX
    8.6k
    Vi pričate o nagradama za klubove ali igrači su ti koji su umorni od sezone. Nisu sretni zbog ovog natjecanja i vjerojatno ce i igrat tako. Preko one stvari
  • Droljo
    16.5k

Igrači nek si ga pljugaju. Budu multimilijunaši nekak izdržali do trideset i koje pa da se zasluženo umirove. Ne boj se ništa...
  • austrijanac
    7k

Onda me cimni za 50 godina, jer za ovogodišnje ljude zaboli ona stvar većinom.

Ja, i većina ljudi će ga tretirati kao neki prijateljski turnir što znači da ću se iznenadit ako pogledam 5 utakmica sveukupno, a pogotovo ako ću pogledat ijednu tekmu koja neuključuje europske klubove - možda do mene, ali svi klubovi van europe su smeća za mene (gledajuci kvalitetu nogometa).

Prošle godine je moja firma produžila suradnju za tri godine s Uefom i cifra je da boli glava. Ove godine sam bio dio pregovora s MLBom (liga koja umire realno) i cifra za tv prava je bila perverzija ali isplativa.

Fifa i njen tender za ovo je generiralo toliko interesa da su nakraju za dzabe dali Daznu nek se sam jebe s tim.

Kažem, za 50 godina možda, ove godine - ljudi boli ona stvar.

Gibraltar Hrvatska ce bit gledanije od velike vecine tekmi.
  • The Undertaker
    8.1k
    Otkud lova za nagradni fond i organizaciju?
  • austrijanac
    7k

Fifa je tražila 4$ milijarde fundinga za ovaj događaj - skoro 2.5$ od Applea. Apple TV se povukao logicno.
    Nakon što je propalo, okrenuli su se dobrom starom novcu nastalog iz fosila dinosaura i ostalih taloga - Saudijsko Arapski Javni Investment Fond koji je kroz raznorazne sheme (tu dolazi Dazn) ulio milijardu za nagrade.

Imaš jako puno članaka kako su mnoge telke europske odustale jer nisu vidjele potencijal - najviše britanske, koje uvijek najviše daju.

Prognoziram neki netflix dokumentarac za tri godine

E i ono najbitnije, pogodite tko je dobio SP 2034 :)
  • LA BOMBA
    259
    Onda me cimni za 50 godina, jer za ovogodišnje ljude zaboli ona stvar većinom.

Ja, i većina ljudi će ga tretirati kao neki prijateljski turnir
    austrijanac

Većina ljudi gdje? Samo u Evropi, a i to samo oni koji ne navijaju za nijednog od kluba koji su na natjecanju. Južnoameričanima su uvijek ogromno značila ovakva natjecanja i pobijediti evropske klubove, Boca Juniors još danas slavi one pobijede nad galactico Realom i Ancelottijevim Milanom kao jedne od najboljih trofeja u klubskoj povijesti, i dali bi sve da to osvoje. Tu će sad biti Arapi sa svojim galacticosima. Al Ahly iz Egipta, Meksikanci.. To su klubovi od kojih neki imaju 80.000 ljudi na utakmicama, brojke o kojima večina evropskih klubova ne može ni zamisliti. Ne igra se nogomet samo u Evropi, koja stagnira u svijetu. A čak i u Evropi navijači klubova koji igraju će pratiti.

Ja u Španjolskoj navijam za Atletico Madrid i pratim ih i mogu ti reči da Simeoneju, igračima i navijačima ogromno znači taj trofej. Pogotovo što se nije ništa osvojilo već nekoliko godina. Ako će igrati Atletico i Real Madrid u knockout fazi to će biti legendarni derbi i klanje. Pa Atletico i Real se mlate i na nekim superkupovima, šta se ne bi ovdje.

Interu i njegovim navijačima znači mnogo što nisu ništa osvojili ove godine i da se oporave od travme koja se zove PSG. A čak bi i mogli igrati protiv PSGja na ovom natjecanju.

Real Madrid ništa osvojio ove godine, sigurno želi osvojiti nešto, a klubu treba i novac i garantiram da Perez želi tih 100+ mil. Radi se i o marketinškom potencialu dobiti nove navijače u Ameriki, trg kojim su opsednuti svi evropski klubovi.

City također ništa osvojio ove godine, Guardiola će motivirati momčad da ulaze u to 100%. Dortmund gladan trofeja. Kane želi sa Bayernom osvojiti još nešto. Porto i Benfica nemaju mnogo mogučnosti za osvajanje internacionalnih trofeja, ako se im tu nešto nudi ići će 100% motivirani. Juventusu treba novac.

I siguran sam da i PSG želi potvrditi dominaciju Evrope sa titulom najboljeg na svijetu. I ulazit će u turnir u odličnoj formi.

Tako da svi evropski klubovi će tu iz ovih razloga biti maksimalno motivirani, a to se onda prenosi i na njihove navijače.

A to što evropski nogometni navijači koji navijaju za neke random klubove neće gledati, pa toga imaš i kod lige prvaka. I ovdje u Sloveniji i predpostavljam da je tako i u Hrvatskoj neki navijači će pričati u stilu meni je svejedno za ligu prvaka, ja pratim Olimpiju ili Hajduk ili šta god. Ali takav tip navijača je manjina u nogometu.
  • austrijanac
    7k
    Ali takav tip navijača je manjina u nogometu.LA BOMBA

Skoro sam se složio s dosta stvari pa ajde nagnuo me na razmišljanje, sve do ovog dijela. Ne bih se nikako složio :)

Sa 17 godina sam gledao svaki kurac i bilo mi zanimljivo, sad s 30 pomno biram na kaj cu trosit vrijeme. Tako i većina. Na stadionu će bit ljudi, pred telkama u 2 ujutro - teško.
  • LA BOMBA
    259
    Večina nogometnih navijača po svijetu prati samo velika natjecanja i navija za neki veliki klub. Pogotovo van Evrope. Ja ne kažem da su ti navijači u pravu ili da bi se nogomet trebao 100% prilagoditi njima, ali tako jednostavno to ide. Zato i ti veliki klubovi imaju toliko novca i rade turneje nakon sezone širom svijeta.

A imaš čak i mnogo navijača koji navijaju samo za Messija i Ronalda. Ovi igrači imaju više followera kao klubovi i lige.
  • Efes Pilsen
    11.2k
    nisu ni stadioni rasprodani.
  • Sajla
    9.1k
    reklo bi se - against modern football.
    ne želim biti isključiv, ali neke stvari su jednostavno pretjerane i zato dugoročno loše za nogomet. koga zanimaju bezvezna Girona, Alaves i Getafe? glupe ligaške utakmice i kup nastupi protiv siromašnih niželigaških klubova? ok, ima u tome nešto sitno istine. a ovdje će kapnut neka lova, Ronaldo će malo češće letjeti svojim mlažnjakom, a Infantino dodati još koji oldtimer u garažu ili sliku nizozemskog starog majstora na zid. jer Botafogo i Atletico će dovući ljude pred televizore - ali više će se klinaca iz Jertovca ili Tounja upisati na nogomet kad im Dinamo dođe igrati u kupu, a isto vrijedi i za engleska, španjolska, francuska sela kad im dođu Real, PSG ili Arsenal.

da se razumijemo, nisam ja protiv svjetskog klupskog prvenstva. nek se igra. ali tražiti zato da se skrate domaća natjecanja? ne. poslovica veli: bolje da umre selo nego običaji. nisam protiv napretka, ali nije baš svaka promjena i nova ideja napredak i poboljšanje. ako PSG, Real, ManCity, FIFA i UEFA ne razumiju da bez onih koji igraju treću, petu ili devetu ligu nema ni njih, onda jebiga.
  • LA BOMBA
    259
    reklo bi se - against modern football.
    ne želim biti isključiv, ali neke stvari su jednostavno pretjerane i zato dugoročno loše za nogomet. koga zanimaju bezvezna Girona, Alaves i Getafe?
    Sajla

Pa i to da se igra državne lige u ovakvom formatu je nekada bio "modern football".

Nekada si imao u evropskim državama lige po provincijama pa su onda najbolje momčadi išle na neki turnir sa ostalim klubovima iz države. Npr. talijansko prvenstvo je dugo bilo podeljeno, gdje su sjeverni i južni klubovi imali svak svoju ligu, Lega Nord i Lega Sud, pa se onda tek na kraju igrao turnir, gdje su onda uvijek pobeđivali sjeverni klubovi. Pa bi neko tada mogao imati argument da je stvaranje jedinstvene Serie A za cijelu Italiju uništavanje nogometne tradicije i da više voli gledati da njegov Juventus igra protiv Legnana i Alessandrie nego protiv Rome i Napolija, koji i onako nisu dovoljno jaki za sjeverne klubove. I kad bi netko rekao pa jebali te Legnano i Alessandria onda bi počelo moraliziranje kao kako možeš vrijeđati te siromašne male klubove.

Ali na kraju stvorila se Serie A i ti manji sjeverni klubovi su završili u nižim ligama dok su se digli neki klubovi sa juga. I izgleda to nikome ne smeta jer ne vidim nikoga od "against modern football" ljudi da se zalaže za neku ligu Piedmonta i Lombardije i da bi Lecco mogao svake godine igrati protiv Milana i Intera.

Nogomet je uvijek išao u smjer da se igra u večim ligama i da su prestižna natjecanja što više internacionalna. Nekada je i liga prvaka bila manje prestižna kao danas.

Ja sam siguran da bi mnogo ljudi ovdje potpisalo da Dinamo igra 6 više evropskih utakmica i 6 manje utakmica HNL. To nema veze protivljenjem modernom footballu.
  • Dendle71
    174

Zar nije bilo da je dazn paltio 1 milijardu USD za prava...to jest da je saudijska arabija podmirila tu svotu pa dobila za uzvrat sp34?
  • Ludovic IX
    8.6k
    sa 15 godina pratio sve (s time da tad nije bilo toliko nogometa na tv-u), u 30-tim velika natjecanja, knock out europskih natjecanja, dinamo a u zadnjih 7-8 godina, dinamo, dinamo, pa jos malo dinama i onda hrvatska reprezentacija.. i finale LP ako gledam u društvu. Ne sjećam se kad sam pogledao neku tekmu lige petice ili cijelu utakmicu lp a da ne igra dinamo. EL i ECL pogotovo. Samo kad dinamo igra.
  • Sajla
    9.1k
    Nekada si imao u evropskim državama lige po provincijamaLA BOMBA

uspješno si preskočio najbitniji dio - nije sve što je novo ujedno i dobro, nije svaka promjena napredak. pristup u kojem će 40ak svjetskih klubova raspolagati sa 99% novca dok ostalih 4500 klubova razmišlja o gašenju je put u propast. zbog tog stava i imamo ligu koja ne može skupiti 10 stabilnih klubova. FIFA i UEFA, PSG i Inter trebaju razmišljati o tome kako da mali klubovi lakše i bolje žive, a ne smisliti još neko natjecanje za koje će dobiti nagradu ili osvojiti trofej.

potpuno isto. vidim iz drugih postova da smo otprilike generacija, valjda i to ima veze ;)
  • Peškaman
    7k
    Jednostavno, ovo svjetsko prvenstvo je zanimljivo južnoamerikancima/azijatima/afrikancima jer im je prilika igrati protiv najboljih ekipa svijeta,u ovom slučaju ekipa iz Europe.
    Zato FIFA i pokušava/povećava nagradne fondove kako bi ovi što više zapeli.

Odeš u Europu,Aziju,Afriku i upitaš ljude da ti kažu dvojicu igrača River Platea/Palmeirasa/Botafoga - 80% ljudi neće znati.
    Ista stvar je i za Al Ahly/Auckland City/ Seattle.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.