• Mlađi referent
    12.5k
    De facto početak vječnog derbijaMlađi referent

Ugl priča kreće s 1919. kad u prijateljskoj tekmi Građanskog i Hajduka dolazi do grubljeg starta na igrača Hajduka na što je igrač Hajduka uzvratio udarcem i potom dobija crveni. Na terenu nastaje frka, a kmečavci se povlače s terena ( vidi, vidi :smile: ) jer su smatrali da bi i igrač Građanskog trebao bit isključen.

Tovari su čekali priliku za osvetu i dogovorena je druga prijateljska dvije godine kasnije na Starom Placu. Upravo taj - 22.05.1921. Tadašnji rekord Starog Placa po posjećenosti. A na terenu više WWE nego nogomet, prekršaji, udarci ( isti onaj tovar ponovno isključen radi iste stvari), Građanski ostaje s osam igrača, Granec ozljeđen napušta teren prema Jutarnjem radi nekog udarca iz publike ( pisalo se i o borbi za život) , slomljena ruka Perški, napad tovara na igrače dok se izvode prekidi. Tovari sve proglašavaju velikom laži, u Zagrebu doček za igrače, mlati se dalmatinske studente po gradu (hehe :rofl: ). Sve u svemu, skandal epskih razmjera, na kraju doveo i do intervencije gradonačelnika da smire tenzije. Utakmica je i završila na inspekciji MOO-a. Tovari su oslobođeni krivnje, ali derbi svih derbija se rodio.
  • NitkoBitan
    23.1k
    Jebote od tog proslo 100 godina. Svasta sam razmisljao o tom vremenu al da su se tad mlatill tovarski studenti nije mi bilo ni na kraju pameti :rofl: Znaci u Zagrebu se i dan danas odrzava duga tradicija.
  • Patak
    3.1k
    Bilo bi fora pročitati novinske članke nakon te utakmice, pa ako netko ima neka stavi na forum...
  • Mali dioničar
    16.8k
    wbsoo743xs72sdu5.jpeg

Finale KVSG-a prije točno 60 godina.
  • plavi67
    923
    čekaj, jogurt danone bio glavni sponzor tada hahah
  • SAS1987
    16.2k
    čekaj, jogurt danone bio glavni sponzor tada hahahplavi67

Nekada se prije tekmi jeo jogurt a ne pilo pivo :lol:
  • plavi67
    923
    pošteni ljudi ,a ne mi danas :D
  • maddaddam
    2.9k
    Nekada se prije tekmi jeo jogurt a ne pilo pivo :lol:SAS1987

Ne znam za Sloveniju, ali u Hrvatskoj nisi baš mogao birati jogurt (by Kolinda)

“Odrasla sam u komunizmu, i nisam htjela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htjela sam biti slobodna. Htjela sam imati mogućnost u dućanu birati između raznih vrsta jogurta, i da ne moram vlastima priopćavati koliko ću kruha trebati idućeg tjedna”.
  • Patak
    3.1k
    Izbacivanje Betisa, prvog španjolskog kluba u povijesti.
  • Eduardo
    22.5k
    2. ožujka 2024. održani su povijesni demokratski izbori za skupštinu dinama, a pobijedila je lista br. 2. - "Dinamovo proljeće" na čelu s nositeljem liste g. Velimirom Zajecom.

10. ožujka 2024. Velimir Zajec izabran je za novog predsjednika dinama.

4. rujna 2024. dinamo je ostvario novu povijesnu brojku po broju članova - srušen je rekord iz 1982. godine kada je klub imao 42.000 navijača s uplaćenom članarinom.

29. siječnja 2025. dinamo je s 2:1 pobijedio Milan u zadnjem kolu Lige prvaka, ali je zbog gol-razlike ispao iz daljnjeg natjecanja. Trebalo se poklopiti još nekoliko rezultata kako bi se hrvatski prvak probio među 24 najbolje ekipe. Nažalost, "modri" su ostali prvi ispod crte kao 25. momčad na konačnoj ljestvici. Rezultati ostvareni tog dana stvorili su krug od četiri momčadi (dinamo, Club Brugge, Sporting, Manchester City) s 11 bodova, ali dinamo je u odnosu na njih imao najlošiju gol-razliku (-7). Točnije, dinamu je nedostajalo više od tri gola kako bi imao jednaku gol-razliku kao Club Brugge koji je imao manje zabijenih golova od dinama i tada bi modri uspjeli proći dalje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.