• puxigadjurdja
    2.6k

"drag je meni Platon ali mi je draža istina"

Al nek ti bude, naš Neva je golmančina koja nas je toliko puta ove sezone uveselila, spasila 1000 udaraca i svakog našeg obrambenog igrača učinio boljim nego ustvari je. Takvu legendu će bit teško zadržat ali klub mu treba izaći u susret obzirom koliko nas je sve zadužio.
  • Schpatz
    940
    Mislim, jedno, izrazito nepopularno misljenje koje se ne tice niti kluba niti igraca vec- navijaca.
    Kad citam komentare, imam osjecaj kao da smo u europskim okvirima rang Real Madrida, Bayerna, Citya, PSG-a i ostatka velikana europskog nogometa.
    Cak i sama Barcelona je imala krizu rezultata kada je igrala EL i ispala od nekog tamo Eintrachta.

Mi smo rang Salzburga. Young Boysa iz Berna ili Basela. Ne bi se usudio nas cak usporedivat niti s Ajaxom ili s nekim od portugalskih velikana (Porto, Sporting i Benfica).

I nakon kaj vidis da jednog Ajaxa, koji od nas kupi Sutala, nema nigdje na europskoj mapi trenutno, da klub koji je prije koju godinu igrao polufinale LP trenutno kanta za napucavanje. A nije da imao i neku uspjesnu epizodu u EL (Getafe izbacio Ajax).

I onda imamo mi svoje „vjerne“ navijace, koji vise od svega vole uspjeh a ne proces i izgradnju jedne, vrlo moguce, velike i ogromne price i okrecu se nakon 6mj protiv vlastitog kluba i uprave i pljuvacina na sve strane. Odjednom i neki oni koji su kao bili za Bobana se okrecu vec sad protiv „egomanijaka“ koji samo sjedi i gleda „posrnuli“ Dinamo.
    Ovoliko pljuvanja nije bilo niti nakon poraza od Ballkania i Plzena (doma i u gostima).
    Ali eto… Ocito su uspjeli oni kojima je trn u oku Boban od samog pocetka pa sad vec citam i tu komentare protiv svih.

Promijenili 18 igraca, mi mislimo sad parirat momcadima iz liga petica s potpunom novom momcadi. Od toga koliko je tesko uigrat 18 novih igraca, koliko je tesko zamijenit Sucica, Baturinu… Petkovica (ali ne proslosezonskog nego prije 3 godine)… I onda se usporeduje ova momcad s momcadi koja je bila mozda jedna i najjacih u povijesti Dinama s Olmom, Livakovicem, Sutalom, Orsicem u top formi te Petkovicem. Necu ni zab Hajrovica.
    Ugl, totalno nekorektno i pomalo sam sokiran koliko su Dinamovi navijaci odjednom postali umisljeni jer eto mi moramo svake godine parirat momcadima iz finala KL, 3. momcadima Ligue 1 ili momcadi koja je trenutnl 10. u jednoj od najjacih liga svijeta koja je za vikend, evo tukla i Real na Bernabeuu. Ali da, kaj je to kad je Real trenutno za k* jel tak?

Samo tjeramo, samo trazimo glave. Od Biscana preko Jakirovica isto nakon Ballkanija pa preko Bjelice, Cannavara i sad Kovacevica.

I da, skidali smo velikane i siguran sam da cemo skidat u buducnosti, ali mi moramo shvatit da ce bit ovakvih sezona. Da ne moze svaka sezona bit 2018/2019, mi se mozemo nadat da je svaka nova sezona ta sezona kao 2018/2019 ali…

Kao sto rekoh, svi klubovi imaju problema, posebice ti koji prodaju igrace. Ajax, Porto, Feyenoord, Celtic, YB, Basel, Rangers… klubova na bacanje.

Ali ne, eto, mi imamo losiju sezonu u Europi, moramo skidat sve. Od vrha Uprave pa valjda do cistaca / cistacice. S time da jos uvijek imamo sanse za proc dalje.

Mozemo pricat o postavkama igre, taktici ali ono… Smijesno je pa i tuzno komentari poput „izgubili od spanjolske Gorice“ ili „francuskog Belupa“ te „protiv takvih se inace borili za playoff a sad di smo?“ i slicne pizdarije kad ti klubovi, posebice Betis i Lille, su u vrhu svojih liga zadnjih par godina. I kao da je sve, osim pobjede, tesko razocarenje.

I ne. Ovo nije smanjivanje kriterija nego treba ostat malo na zemlji a ne letit u nebo.
    Mozemo pricat o HNL-u i skroz ne prihvatljivim tekmama protiv Vukovara, Gorice na Maksimiru i Lokomotive ali Europa? Zbilja? Lille, Betis i Celta? Jos jednom- zbilja?

Mozda su Dinamovi navijaci ipak vise zeljni uspjeha koji ce doc na bilo kakav nacin nego neke price koja stavlja temelje za, lako moguce, vrhunsku buducnost?
    I kaj je najbolje te nase vrhunske sezone su dosle kao puka slucajnost kaj su dovedeni nego rezultat nekog procesa i temelja koji su postavljeni. Temelji tad nisu ni postojali.

Mozemo li bolje? Mozda da, mozda ne. Treba li vremena da sve sjedne na svoje mjesto? Da. Je li dovoljno ca 6 mjeseci da sve sjedne na svoje mjesto? Tesko. A kad se radi o ocekivanju Dinamovog navijaca- nemoguce.
  • ElDorado
    8.2k
    pitanje svih pitanja je da li mozemo napredovati s trenerom koji se zove Mario Kovačević?! Ništa drugo. Sve ostalo je naklapanje.
  • jakov1
    1.3k
    Kad citam komentare, imam osjecaj kao da smo u europskim okvirima rang Real Madrida, Bayerna, Citya, PSG-a i ostatka velikana europskog nogometa.Schpatz

Pa kako nismo, dobili smo Arsenal, Chelsea, Tottenham, Sevillu, Milan... Ocito je da smo njihova razina.

*namjerno ignoriram cinjenicu da smo gubili od Young Boysa, Viktorie Plzen, Ferencvarosa, Sheriffa, Rapida, Bodoa, Salzburga...
  • Marley
    5.3k
    Ili iznijeti barem dva suvisla protuargumenta konačno ili ne znam kako bih drugo opet opisao otvaranje ove teme osim da se radi o ragebaitu.Tvrdica McTvrdi

Tvrdice, temu nisam ja otvorila, niti je to bila namjera. Otvorila sam temu *Livakovica* i mog dojma da ljudi previse ocekuju od toga. Kao da bi golman sam (bilo koji) trebao rijesiti problem igre i cijele momcadi.
    Ako netko na to ima potrebu ponovo analizirati Nevistica, imam i ja potrebu odgovoriti da smatram da je bio dezurni krivac za sve. Ako je to ragebait, a onda ne znam, nek me sankcioniraju, za to cu drage volje odradit kaznu koliko god treba.
    Protuargumente nemam, odnosno ono sto sam puno puta kroz ove 2 godine iznosila, sto sam JA smatrala argumentima, vi ste rekli da su samo suplja opravdanja.

Ali decki, ne kuzim sta se zivcirate? Vec ga tjednima ne gledate na golu, mozda vise ni necete, pa u cemu je sad problem? Jel moramo svi misliti isto?
  • Tvrdica McTvrdi
    3.8k
    Otvorila sam temu *Livakovica* i mog dojma da ljudi previse ocekuju od toga. Kao da bi golman sam (bilo koji) trebao rijesiti problem igre i cijele momcadi.
    Ako netko na to ima potrebu ponovo analizirati Nevistica, imam i ja potrebu odgovoriti da smatram da je bio dezurni krivac za sve. Ako je to ragebait, a onda ne znam, nek me sankcioniraju, za to cu drage volje odradit kaznu koliko god treba.
    Marley

:up: Golman sam ne će riješit problem igre, to svakako.

Jel moramo svi misliti isto?Marley

Ne moramo, ali opet mišljenje bi se valjda trebalo temeljit na nečem opipljivom. Ako netko kaže "xy napadač ima najgoru konverziju penala u ligi" ti ne možeš samo reći "mislim da nema" jer taj razgovor onda nema smisla, to je logical fallacy.
  • Brusa
    3.7k
    Zato se ova tema zove "Nepopularna mišljenja". kad sam se registrirao na forum (a i prije ) nisam počinjao čitati i pisati o temama od zadnje stranice, nego većinom od prve, da znam o čemu se radi.

Na prvom postu ove teme doslovno piše:

Evo tako - htio sam nešto izvalit al računam svi bi me popljuvali negdje, a mislim da ima jos ljudi da tako misle. Thread di smijes izvalit kaj hoces, i ostat ziv.

Dakle, ja sam shvatio da ova tema nije za nekakve velike rasprave, argumentiranja i slične stvari, čega ima na svim drugim temama, nego kao neki "ispušni ventil" , gdje će svatko moći doći napisati svoje, olakšati dušu na neki način, bez propitivanju, obrazlaganja, tumačenja i ostalih stvari. Jer za to postoje sve druge teme.
  • Marley
    5.3k
    pa nisam nikad ni pokusala pobiti cinjenice/brojke. Samo sam davala opravdanja zasto je to tako, po mom misljenju olakotne/otegotne okolnosti koje su do tih brojki dovele. Koje ja uzimam u obzir, mozda i previse, a vi smatrate da ne bi trebalo. Po mom, subjektivnom misljenju, su to validna opravdanja, da se ne moze samo tako jednostavno zakljuciti da je netko los, uvijek bio i uvijek ce biti, i tu se razilazimo u misljenjima.
    Ja vas necu uvjeriti, svakako, a vi mene jos manje :smile:

Ali ne vidim razlog zasto bi to vas zivciralo, pa taman ako i branim neobranjivo, nije bas da iskacem iz pastete s tim.
  • GeneralNapoleon
    2.4k

Kad su u ljeto 2023. odlazili Livi, Ivanusec i Sutalo sam bio misljenja da cemo Livija najlakse prebolit jer sam smatrao da je Nevistic solidan golman i da golmana mozes najlakse kompenzirat sa kvalitetnom igrom.

Ali Nevistic me je uspio uvjerit da sam bio totalno u krivu. Mi ove sezone uopce nemamo tolike rupe u obrani ali nazalost Neva ne brani one poluobranjive a nekad ni one obranjive a kamoli ista vise.

I naravno da izmijena golmana nece rijesit sve nase probleme sa igrom, no barem cemo se moc oslonit na to da nece svaki ozbiljniji sut zavrsit u golu i onda da cemo morat lovit rezultat ili dolazit u nervozu. A to bi nam sigurno donijelo neka 2-4 boda ove polusezone uz koja bi situacija izgledala cak i uz ovu uzasnu igru dosta bajnije.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet