• ElDorado
    6.6k
    ma lupam. Pred kraj ga je Marić bušio. Al nije imao rezultata ni igre.
  • FelceAzzurro
    868
    Jedva čekam kad ćemo prodat ovog malog Mikića nekom austrijskom drugoligašu nakon što ga ovi zazivači krenu prvi pljuvati i razapinjati.
  • Mihaljević
    13.9k
    Dinamo ima previše igrača u napadu koji su jednostavno prosjek i koji igraju na formu Lisica, Hoxha, Beljo, Kulenović…

Boban je pogodio sa odbranom i veznim redom, ali mislim da je jako pogriješio sa odabirom napada, pogotovo 5M€ za Belju.
  • prefontaine
    4.8k
    Nikad bolje vrijeme za biti trener Dinama. Ako ide - ide. Ako ne ide - igrači te buše.

Koliko vidim, zadnjih godina nije bitno kakav si igrač, talent, radnik, kakve su ti radne navike, kakav ti je intelekt, kako općeniti tako i nogometni, kako shvaćaš igru, koliko ulažeš u sebe, kako prije, tako i poslije treninga. Važnije od toga je kakvog menadžera, kakvog pravnika i kakvu PR agenciju imaš iza sebe. Koliko imaš youtube videa, kako su snimljeni, kakav ti je instagram profil, koliko imaš followera.

Onda dolazimo u situaciju da igrač nakon par utakmica provedenih na klupi ignorira trenera, kasni na trening, glumi ozljedu, ne sudjeluje i ne ponaša se kao profesionalac. I nitko mu ništa ne može. Zaštićen svim mogućim pravnim aktima.

Ista stvar i s trenerom. Nakon užasnih igara i još užasnijeg postotka osvojenih bodova, trener dobije otkaz, ali i basnoslovnu otpremninu.

A gdje je tu klub? Kako se klub štiti?! Zašto klub veličine Dinama prilikom potpisa ugovora s trenerom ne može navesti stavku npr. "ako trener u 5 ligaških kola osvoji manje od 6 bodova, klub automatski odlučuje o nastavku suradnje". Ili nešto slično. Ista stvar i s igračem, "ako je igrač nastupio u 50% minuta u 5 ligaških utakmica u kojima je klub osvojio manje od 6 bodova, sljedeći obračunski period se plaća umanjuje za 20-25-30%, a ako nije nastupio onda za 10-15-20%. Pa ako nitko od kandidata, kako trenera tako i igrača nije sposoban potpisati takav ugovor onda to dovoljno govori o njima i njihovim ambicijama kao i o karakteru i vjeri u samoga sebe. Ja na poslu za svaku pizdariju moram odgovarati, pravdati se, braniti se, kako sebe tako i kolege, a da su igrači i treneri toliko zaštićeni...ne znam. Baš ne znam. Ali da je ovo normalno - bo'me nije.
  • Efes Pilsen
    13.3k
    Nesto je i do zakona, a nesto je i do trenera koji se stite dobrim ugovorima. Sjecam se da je Goran Tomic rekao da je on uvijek dobivao 2-3 place za raskid i to je to. To je u biti ono sto mogu i ja ocekivat ako dobijem otkaz na poslu.
  • Crni86
    16.4k
    Pa valjda je covjek s razlogom htio razjebat pol momcadi?

Ne znam kad je sve bilo tak okej zasto smo promjenili 90% ekipe sad na ljeto. Ocito nesto nije stimalo sa tom ekipom i da je doso guardiola ne bi imao rezultate. Nije trener bas carobnjak, maravno stvara dodatnu vrijendost ali ne moze od nicega stvoriti nesto.

Najjace su fore da bjelica koji gura perica u napad… Ne shvacajuci koliki krs od kadra je napravio prevarant jer je kule bio jedini napadac i igrao poluozlijeden dobar dio sezone. Prvi gospodin koji se suprotstavio jednoj od najvecih dinamovih prevara.

A steta. Prvi mandat ga poterali mamici, drugi maric…. A sad je vjerojatno to to i putevi nam se vise nece krizat.
  • prefontaine
    4.8k
    Pa ok. I zašto se onda u ugovor ne ugradi klauzula "ukoliko trener u 5 ligaških utakmica osvoji manje od 6 bodova, klub mu automatski može (a ne mora) dati raskid ugovora gdje trener odlazi sa 3 plaće".
  • Tvrdica McTvrdi
    3k

Mislim da može bar dio toga, nego je stvar da ko će doć u taj "rigidni Dinamo" ako Ferencvaros i Zvezda to nemaju. To bi trebao postat neki standard po Europi da bismo i mi mogli krenut, nisam čuo da Real ili Bayern to imaju
  • Efes Pilsen
    13.3k
    Iz istog razloga sto nogometasi ne potpisuju ugovore ako ne isporuce xx golova da im se reze placa ili jednostrani raskid. Tko ce to potpisat? Samo tebi mac nad glavom, a igraci kak hoce, a sportski kak hoce..
  • Dino
    4.6k
    BayernTvrdica McTvrdi

Kolko sam upucen, njemacki nizi rangovi zapravo imaju takvu klasifikaciju i "paletu" ugovora, ali nisam siguran specificno za Bayern. U kojem god slucaju, bilo bi apsolutno najpostenije i za poslodavca i za radnika.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet