• GeneralNapoleon
    1.8k
    RPG je precijenjen. Barem je moj dojam da ga se vecinom smatra super klasom. Po meni je dobar bek ali dosta nekonstantan. Cesce gubi koncentraciju i dijeluje nonsalantno papogotovo u obrani. Zna imat i odlicne trenutke. No sve u svemu meni nije to nikakav spektakel.

Recimo prime Rile mi je za barem klasu bolji bek od RPGa. A neki pisu kak je ovaj najbolji bek u xy godina. Razina KTCa i slicno. Za mene ne. Dobar bek i nista vise od toga.

Zbog toga me nimalo ne bi cudilo ak je istina da bu Valincic prva opcija.
  • Paggini
    60.1k
    Ono što mene osobno smeta kod RPGa je da često dosta loše surađuje s krilima, vidjelo se to i prosle i pretprošle sezone u većini utakmica.

Pisao sam već o tome, daje najcesce loptu u noge dok je krilo okrenuto leđima, nema skoro pa nikad lopti u prostor a krila koja smo imali (i imamo) žive od takvih lopti - Špika, Cordoba, Lisica... najbolje je surađivao sa Stojkovićem koji je tražio loptu u noge jel.

Nije bas reprezentativan uzorak, ali i Lisica je na tekmi protiv Kryvbasa bio dosta dobar u odnosu na utakmice prije. Ima tu i uigranosti sa ekipom, ali i Valincic je dosta zahvalan bek za krila jer stalno traži način da izbaci krilo u prostor.

Samo taj aspekt mi kod RPGa baš fali, sve ostalo mislim da je vrhunska razina za HNL i Dinamo
  • Crni86
    12.9k
    ja sam napiso u temi transferi.

Sta se tice naseg dojma, kada je rpg dosao mi smo vec tada igrali spor i los nogomet. Doso je rpg koji je u odnosu na sve te spore i mlake igrace izgledao kao zvijer (pogotovo u usporedbi s nasim bekovima tada…) i tu se mozda iskrivila nasa percepcija njega. Odnosno napokon smo dobili igraca koji iskace iz tog dosadnog koncepta i zanemarili smo druge stvari.

Sada kada je ipak ekipa brza, agresivnija i on izgleda u potpunosti drugacije pored tih istih igraca. Tako da mozda to nije toliko i do njega koliko mozda do nase percepcije i promjene igraca koji ga okruzuju.
  • GeneralNapoleon
    1.8k

Meni se RPG cini fizicki iznimno mocnim bekom koji ima finu kontrolu lopte. Sa time je za HNL prakticki vec avion.

Mislim da mu kombinatorika i pas igra nisu jaca strana, vec vise davi loptu kad ju ima i pokusava probijat driblingom i na fizicku nadmoc.

Mene iskreno najvise smeta kaj nekad u obrani izgleda nonsalantno. Pre cesto mi se "mucio" protiv pateticnih HNL krila i pre cesto mi je djelovalo kao da mu se ne trci bas. Takoder mi se cini da mu se pre cesto dogodi da mu se igrac na centarsutu uvuce iza leda.

Mislim da mu je jednostavno najveci minus sto nije uvijek na sto posto dok igra. Inace je i ovako barem u top 3 beka lige. Ali kao sto rekoh meni je jedan Rile u primeu bio za klasu bolji. A pretpostavljam da Valincic ima veci potencijal ako ce stvarno igrat ispred njega.
  • Efes Pilsen
    11.9k
    Pa jedina brza, fluidna akcija prosle sezone je valjda RPG protiv Slavena u par dodavanja i izbacaj za Stojkovica. Mislim da se na silu malo pretjeruje sad s RPGom..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.