• ElDorado
    8.5k
    Deremo tu po Bjelici je li bio onakav ili ovakav. Ja tu uopće nemam dilema. Bjelica je sigurno dobar trener, ali napisali smo već sto puta, stožer mu se raspao i tu je pomalo izgubio svaki dodir s realnošću. Ali glavna poanta ovog Bjeličinog intervjua je ljudi dragi što i kako se radilo u klubu. Koji je to teški blam bio od osnovnog nekog načela poštenog i fair poslovanja do ljudskih osobina tih likova koji su radili to što su radili. Sve smo svalili na Marića ali bilo je tu još ekipe sasvim sigurno.
    Svi znamo u kakvom je stanju bio Zeko, bolje ne o tome. I u njega bezrezervno vjerovati i tek nakon 6 mjeseci shvatiti da uglavnom novinarima lupa gluposti i podržava suludu sportsku politiku meni je gotovo neoprostivo. Pisao sam tu o grijesima Skendera i njegovoj besmislenoj patetici pa su me svi razapeli. Jedno je emocija i ljubav a drugo je posao i stvarnost. Meni se čini da je tu nastao najveći raskol očekivanja - jednima je Dinamo bio prilika za samopromociju i bahato preseravanje, a drugima emocija i navijački habitus. A između toga nastala je provalija u koju je cijeli klub sa svim navijačima propadao.
    Srećom pa je došao Boban netko tko i zna i navijač je. Možda ga idealiziram. Možda je Kova teški promašaj i sam mislim da nije trener za nas. Ali osjećaš i vidiš da se sada zna šta se radi. Ili tako izgleda. Tko će ga znati, samo vrijeme će to pokazati.
  • GeneralNapoleon
    2.4k
    Ja sam prosle sezone tvrdio da je nama glavni problem obrana a ne napad. U globalu nismo igrali divan nogomet ali smo u dosta utakmica stvarali i dosta prilika. Najvise pod Bjelkanom sa 3,1 velike prilike po utakmici. Taj dojam si i potvrdujem bas sa tim statistikama, gdje smo prosle sezone imali najvise velikih prilika od kada sofascore ima podatke za HNL. Cak vise nego u Cacketovoj sezoni.

I ja mislim da je tu i kljucna stvar bila kod Bjelice. On nije u HNLu uopce tolko defanzivno igrao kakav imidz ima. Ja cak tvrdim da smo igrali ofenzivnije od Kovacevica. Samo sto Bjelica ne igra tiki taku nego stvaramo solidan broj prilika kroz direktan nogomet.

A bas to sto je pokusao igrat ofenzivno nas je i kostalo bodova. Ali ne zato jer je los trener koji ne zna slozit igru nego zato sto sa onim kadrom nije bilo moguce igrat takav nogomet kakav on zeli igrat. Jakir je to sezonu prije skuzio na vrijeme i zato smo igrali tako bljutav i odvratan nogomet koji je na kraju isporucio rezultat.

Al kao da je svim trenerima prošle sezone odgovor na velik broj primljenih golova bio - idemo ih dati više. Stvarali smo veli kbroj prilika, samo ih nismo zabili. Zauzvrat smo ostavljali rupe u obrani, protivnici su ih iskoristili.vjeko1701

Pa i ovo je po meni jasno zasto. Sijetite se kad je Neno dosao i na presici rekao da on zeli igrati nogomet na gol vise, agresivni i trkacki nogomet. A to je i bilo ono sto je Dinamov puk htio. Pa kolko se Jakiru sralo od svih nas po igri a imali smo u drugoj polusezoni fenomalan niz sa preko 2,5 b/u. Bjelica nije dosao samo zbog rezultatske krize nego zbog krize igre. A ispostavilo se da je za tu krizu najvise odgovoran vafl iza kojeg se onda jos na zimu kratko stalo.

Iz svih tih razloga mislim da se podcijenjuje kakav trener Neno jos uvijek je, a sigurno je visestruko bolji od trenutnog. Tako da se na kraju krajeva moze i postavit pitanje pase li Bjelica u Bobanovu viziju. A ja tvrdim da pase.

Boban je rekao da zeli prepoznatljiv stil igre, kao sto Barcelona ima prepoznatljiv stil igre. Ali pa to ne znaci da moramo igrati tiki taku. Zelimo samp ofenzivan nogomet. Ja sam uvjeren da Bjelica to moze isporucit i da bi isporucio sa ovim kadrom koji je za razliku od proslogodisnjeg stvoren bas za takvu igru kakvu bi i Bjelica htio igrat. Uz to se slazu i po pitanju toga da treba biti hrvatski kostur ekipe.

Hocemo li gledat takav film? Sumnjam. Mislim da Boban ne smeka Bjelicu. I bas mi je zao zbog toga. Jer ga i dalje smatram idealnim trenerom za nas sa kojim bi sada vjerojatnk bili vec na plus 10 ispred raspalih tovara.

A sto se skeptika sa stozerom tice. Kolko vidim i Poms je bez posla. Mozda bi se i on vratio :grin:
  • DiddyGuela
    5k
    Svi znamo u kakvom je stanju bio Zeko, bolje ne o tomeElDorado

Sada upadam kao padobranac ali ocito sam nesto propustio. Poznato mi je bilo da je Zajec imao zdravstvene probleme ali to je bilo godinama prije ovog zadnjeg dolaska u Dinamo, ne?? Ali ako je stvarno to nekakvo njegovo stanje bilo tako lose onda to ide na sramotu ljudima koji su paradirali sa Zajecom u pred/izborne svrhe. Ocito je napravljeno puno gresaka u tom tranzicijskom razdoblju i mnoge stvari nisu bile onako idilicne kako nam se to predstavljalo... nadam se da su konacno neka bolja vremena u najavi, vec od 2026. hitno!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.