• veselko tenžera
    5.2k
    osim domaćih naslova nije u to doba klub imao uspjeha.Mr Anderson

:smile: :smile: :smile:

Super argument, po tome su Cico, Zajec i Deverić bezveznjaci jer "osim jednog prvenstvo i kupa nisu imali nikakvog uspjeha". 3 seniorske je bio kod nas plus godine u omladinskom pogonu.
    U to doba je postavljen temelj svega ovoga što gledamo danas s Modrićem kao najboljim igračem. Izbačen je Ajax, krenuo se dizati koeficijent zbog kojeg do danas nismo pali među nenositelje izuzev pojedinih zadnjih kola kvalifikacija. Podignute su cijene igračima Dinama, zaradila se lova kojom su poslije financirane sve aktivnosti. Modrićev doprinos Dinamu nikad nije prestao, samo se povećavao njegovim odličnim izdanjima za reprezentaciju i Real, bez obzira na njegove osobne stavove za koje ni ne znam kakvi su su.
    Što se tiče Zlatne lopte, naravno da ju neće osvojit nijedan aktualni igrač Dinama. Neće ni Santosa, ali da ju je Neymar osvojio kao igrač Barcelone to bi itekako bio dodatak veličini Santosa kao kluba.

@Tom Hanks moj argumenti je da se veličinu i utjecaj igrača na određeni klub ne može gledati promatrajući samo period koji je netko igrao u tom klubu. Pogotovu kluba kao što je Dinamovci gdje vrhunske klase nužno odlaze vani. Za mene je Boban najveći Dinamov igrač svih vremena, a igrački je klubu dao malo, trofejno ništa (zasad).
  • Jurki
    18.8k
    Koji je tvoj argument da je Modric dao Dinamu više od navedenih, u dresu Dinama?Tom Hanks

Pratim sa velikim zanimanjem. I ja bih to htel cuti.
    Navedenog naseg bivseg nogometasa nema u Dinamu 17 godina i nikako da dobijem odgovor na to pitanje.
    U nabrajanju argumenata, prosil bi lepo da se ne spominju njegovi uspjesi u reprezentaciji i Real Madridu, vec samo to kaj je dal Dinamu.
  • shameless86
    652
    jel modric u tih 17 godina uopce spomenuo dinamo koji put? osim na konferenciji "znate kome sam bliži "
  • Jos-Optimus
    7k
    meni nije glava vruća, nego realna. Po tvojoj logici je navažniji igrač Juventusa u povijesti Cristiano Ronaldo, a ne npr. Del Piero ili Buffon. Luka je najveći hrvatski igrač, dio karijere je igrao u Dinamu, ali to nisu nikakvi kultni naslovi, nikakva kultna djela, nikakva posebna emocija, uostalom ništa mu ne značimo. Generacije 67' i 82' su posebne, Bobanov čin je kultan, a ovi neki moderniji su jednostavno igrali i ostvarili više u samom Dinamu i to je to, nema tu neke filozofije.
  • Mr Anderson
    13.4k
    Super argument, po tome su Cico, Zajec i Deverić bezveznjaci jer "osim jednog prvenstvo i kupa nisu imali nikakvog uspjeha". 3 seniorske je bio kod nas plus godine u omladinskom pogonu.veselko tenžera

Nemoj izvlačiti iz konteksta jednu rečenicu kako tebi paše.
    Pitanje je po čemu je on značajniji za Dinamo od igrača koje sam ja nabrojio ili od ovih koje si ti nabrojio.
    Ja tvrdim da ni po čemu nije značajniji za Dinamo. Ostavio je trag u hrvatskom i svjetskom nogometu, to nitko ne spori, ali pričamo ovdje u Dinamu.
    Ustvari, ostavio je i u Dinamu trag... kao i u pravosuđu
  • rokikaciga
    4.3k
    Pa samo pola prve ekipe koja je pobjedila Chelsea 2022 godine je "zaduzila" DINAMO vise nego Luka.

Livi, Miske, Ademi, Petko i Orsa. I na klupi KTC.

Da se vratio ove godine bilo bi tu mjesta za raspravu ali ovako nema smisla.
  • ElDorado
    5.3k
    Teško je uspoređivati igrače nekad i sad kao i nogomet nekad i sad. Pele je npr cijelu karijeru odigrao u Santosu sto je danas nezamislivo. Slažem se da Modric nije ni priblizno najveci u nasoj povijesti. Za mene su najveci oni kojima je plava boja i grb uvijek bila najveca vrijednost bez obzira gdje igrali. Ali evo npr Dražan Jerković je cijelu karijeru odigrao u Dinamu a u preko 300 nastupa zabio je preko 300 golova. I pored toga njegov cuveni govor usred Beograda.
  • Chempers
    776
    Ime Dinamo će se uvijek spominjati kao klub gdje je jedan od najboljih u povijesti odrastao i afirmirao se kao igrač za velike stvari. Da niste toliko zaslijepljeni mržnjom prema pojedincima (a često i idolatrijom koja se onda opet prelako okrene na mržnju) shvatili bi što čovjek želi reći.
  • rokikaciga
    4.3k
    Nije to mrznja. To je realnost. Njega je Dinamo prihvatio, odgojio, dao mu platformu. On je to vratio svojim igrama na terenu ali nista ekstra nije dao Dinamu. Jedan Theo je puno vise dao Dinamu u Dinamovom dresu. Jedan Olmo dan danas daje Dinamu i puna su mu usta Dinama. Modricu nisu.
  • Dadox
    689
    Meni je najveći igrač kojeg je Dinamo prodao/stvorio Luka Modrić pa nakon njega Zvone Boban.
    Igrač koji je najviše dao Dinamu je za mene Oršić.Igrač koji je sudjelovao u osvajanju hrpu trofeja,a svojim golovima u Europi nas vodio do pobjeda nad puno nadmoćnijim protivnicima.
    Slažeš se i da je nemoguće uspioređivati vremena pa zato i odvajam koji mi je po čemu najveći.
  • veselko tenžera
    5.2k
    Po tvojoj logici je navažniji igrač Juventusa u povijesti Cristiano Ronaldo, a ne npr. Del Piero ili Buffon.Jos-Optimus

Dobar si primjer naveo, ali logika ti nije baš pogođena.
    Primjer je Cristiano Ronaldo, ali klub nije Juve nego Sporting. S tim što on u Sportingu nije napravio ništa kao senior. Adekvatna usporedba bi bila da je sa Sportingom nakon lige za bedaka uzeo 3 prvenstva, 2 kupa i superkup u 3 seniorske sezone, postavio temelj dvadesetogodišnje dominacije, napravio velik transfer i sve ovo poslije u karijeri.
    On bi time definitivno ušao među najveće Sportingove igrače svih vremena. Ne sumnjam da ga i ovako tretiraju kao jednog od svoji najvećih jer i je njihov, odgojili su ga kroz svoju školu.

@Mr Anderson nisam izvlačio iz konteksta nego citirao tvoju rečenicu. Možda si nešto drugo mislio, al nisam mogao propustiti volej :smile:

hvala na šlagvortu. Kao što rekoh, vrijeme će ohladiti usijane glave i isprati mržnjom zaslijepljene oči. Od sve ove halabuke ostat ce samo, u konačnici, nebitna manjina.
  • ElDorado
    5.3k
    Jedan od problema je i što Dinamovi igrači uz časne iznimke zapravo nisu mogli participirati u repki te države. Svi velikani bili su šikanirani, pa su shodno tome i ostali u okviru kluba i grada. Može laprdat ko kaj hoće ali taj kup sajamskih gradova najveći je uspjeh hrvatskog klupskog nogometa. A jedan Zambata odigrao je relativno malo u repki.
  • Dadox
    689
    Činjenica je i da neki igrači u Dinamu,što se tiče Europe,nisu dali puno je je takav bio i sustav natjecanja.Dok je Modrić bio tu trebalo je izbaciti klubove iz liga 5 za ulazak u LP.Kasnijim transformacijama tih natjecanja omogućeno je novijim generacijama postizanje rezultata i u Europi i u samoj LP pa i to sa se dočeka proljeće u Europi.
  • Teofil Kateran
    3k
    Luka Modrić nije ni blizu vrhu onih koji su igrački dali Dinamu najveće doprinose. Meni se isto ne sviđa i žao mi je što nije kao tako velik nogometaš spominjao klub češće, a defintivno je trebao. Između ostalog, Olmo je najbolji primjer upravo toga.

Ali ne gleda se doprinos samo po tome kako je igrao u Dinamu. On je osvajač zlatne lopte, jedan od najvećih nogometaša svijeta, a Dinamo ga je odgojio. Dinamo prepoznatljivost i veličinu u europskom i svjetskom kontekstu dobiva najviše putem 2 segmenta. Prvi je definitivno izbacivanje slavnih igrača poput Bobana, Modrića, Kovačića, Brozovića, Olma itd. A drugi segment su velike pobjede nad Milanom, Chelseajem, Tottenhamom itd. te sudjelovanje u LP.

Sad svatko ima pravo na svoje mišljenje, može ga se volit ili ne volit. Imam osobno veliko mišljenje o njemu kao igraču i lud je onaj tko prati nogomet, a nema, o njemu kao osobi neko posebno mišljenje nemam, ali činjenica je da je ipak dao sa svojim uspjesima i svojom karijerom i Dinamu na prepoznatljivosti u svijetu.

KTC je definitivno dao igrački Dinamu puno više od Modrića, ali koliko je ljudi u svijetu čulo za Dinamo zbog KTC-a, a koliko zbog Modrića?

I ne, to ne čini Modrića nikakvom legendom kluba itd. jer on to nije, ali ne može mu se osporiti velika karijera i veliki uspjesi zbog kojih su deseci milijuna ljudi dok su gledali gdje je Modrić sve dosad igrao vidjeli da je upravo iz Dinama potekao.
  • mali M
    8.4k
    Hahahha opet pričamo u krajnostima... Super mi je ekipa koja ako slučajno ne kažeš za Modrića da je legenda Dinama kaže da je to mržnja, idolatrija prema drugim igračima hahhahaha.. pa brate mili nemoramo se složiti svi ovdje ko mali roboti!
    Meni je dobro rekao kolega @rokikaciga da se Modrić odlučio vratiti i dati dio u svemu novome što se gradi mogli bi pričati kao o legendi Dinama... Ovako je jedan meni od najdražih i svakako jedan od najboljih hrvatskih igrača svih vremena, ali što se tiče Dinama nemam ga potrebu svojatati jer nije dao ili napravio ništa toliko značajno za Dinamo da bi dobio neko priznanje... Ma da je samo bio "ambasador" za Dinamo kao Olmo već bi se mogli razgovarati, ali on je stranicu Dinama u svojoj knjizi jako brzo okrenuo i više se nikad vratio ni da ju pogleda... Tako da.. čempers i tenžera samo vi keljite postere Modrića po svojim zidovima i to je vaše legitimno pravo, ali kaj se tiče Dinama, nemojte vi tu trolati i kuriti ekipu kojima za legendu Dinama ipak traže malo više...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.