• Krizy
    55.6k
    AIK s Benkovićem ima 17 bodova nakon sedam kola.
    To je najbolji učinak AIK-a nakon sedam kola otkako se igra po trenutnom formatu (oko 30 godina).

Primili su pet golova u sedam kola, najmanje od 2017./18. kada su bili prvaci.
    Nemaju niti jedan poraz, prvi put nakon 2017./18. kada su bili prvaci.

Sretno Filipu i AIK-u u borbi za naslov :strong:
  • mlinchica
    3k
    Igor Jovičević za Index (možete prebaciti i u Novi trener temu :wink: ):

Kada bi stigao poziv Dinama, biste li ga prihvatili?

To su hipoteze. Naravno da Dinamo uvijek teži vrhunskim trenerima koji će dati rezultat. Imao sam svoju avanturu i iskustvo s Dinamom. Ostao je gorak okus i moram priznati emotivan ožiljak koji je u meni duboko urezan. Kao pravi dinamovac, od malena kada me tata odveo na Maksimir, to je neraskidivo. Ako će taj ožiljak biti poveznica cijeli život, neka bude, bit ću sretan.

Ali, osjećam kao trener, kako se razvijam zadnjih godina, da ima jedna nezavršena priča, apsolutno

Kakav je Vaš trenerski stil? Dojam je da se često i pravovremeno prilagođavate situaciji na terenu.

Dosta ovisi o protivniku. Mislim da sam dosta prilagodljiv, gledam poteze suparničkog trenera tijekom utakmice, kada napravi rotaciju ili izmjenu. Kada igram u bugarskom prvenstvu, želim igrati na protivničkoj polovici, tu sam dominantan. U odnosu na protekli period podigli smo postotak kontrole lopte na oko 65-70 posto.

Moramo imati dobru strukturu, dobru reakciju na izgubljenu loptu jer protivnik pretežno živi od kontranapada, a to ne smijemo dozvoliti. U Europi je drukčije. Kada Lazio i Lyon imaju loptu, s igračima koji su odlično tehnički potkovani, moramo se znati ponašati u niskom bloku i uvijek tražiti pozicijsku promjenu i prijelaz iz pozicijske obrane u aktivni presing. Nemoguće se stalno braniti u niskom bloku i izdržati nasrtaje dobrih ekipa.

Isto tako, mijenjam sisteme tijekom utakmice, a oni se moraju trenirati. To ne dolazi samo po sebi. Ne možemo samo odjednom reći da igramo 5-3-2 ili romb, a da oni to nisu osjetili tijekom trenažnog procesa ili priprema pred utakmicu. Mene taktička priprema utakmica baš veseli jer kad imaš ekipu koja je unutra 100 posto, da to može realizirati, to mi je fenomenalno.

Bitna mi je taktička disciplina, a poslije, u protivničkih 16 metara, ovisiš o kreaciji i lucidnosti igrača i tu trener ima jako malo utjecaja. Ako krilo prođe dvojicu i kao Lamine Yamal pogodi u rašlje, tu stvarno trener nema preveliku ulogu. Pričam s igračima o prostorima.

Kad pripremam utakmicu s napadačima i veznjacima, općenito pričam o prostorima jer će tu imati više vremena. Kad dobar igrač ima više vremena u prostoru, on će donijeti bolje rješenje, tako da u tom pravcu ide tehničko-taktička izvedba.

Što se tiče obrane, mora se znati što se radi kada je pozicijska obrana, kada je niski blok. Tko pada u liniju od pet nazad kada te napadaju s pet koridora, je li to zadnji vezni koji se uvlači među stopere ili je to krilo koje pada po jednoj strani. Današnji nogomet je takav da je sadašnja tendencija da te napadaju kao PSG sa šestoricom igrača.

Onda moraš i to pokriti, pa ako se braniš s pet, onda ti fali jedan igrač. Non-stop moraš biti unutra i gledati milijardu utakmica i željeti biti bolji jer nikada ne znaš kada će te netko iznenaditi tijekom utakmice. Moraš biti spreman na to..

https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/prvaci-su-14-puta-zaredom-a-vodi-ih-hrvatski-trener-trazio-sam-ovakav-projekt/2668434.aspx?index_ref=naslovnica_sport_prva_m
  • gaTeDZG
    1.3k
    Bjelko opet pokazuje veliko srce, iz dana u dan se nižu novi dresovi, trenerke i slično za donacije Palčićima u sv. Duhu... Veliko poštovanje, treneru. :heart:
  • kajsitilud
    637
    nek si on jebe mater. on zna kakvo je vodstvo bilo 20 godina.
  • NitkoBitan
    25.9k
    Naravno da nece sam za sebe rec da je kriv da si ne upropasti neki buduci angazman, ali nije lijepo krivit vodstvo kluba i pozivat se na period od 20 godina kad nema pojma o tome.
  • Efes Pilsen
    11k
    Dobar posao koji su radili on i njegovi suradnici rezultirao je porazom od 4:0 protiv izravnog suparnika u borbi za naslov, pa ga je onda razmontiralo i u Puli... Radio si ti da ti ne kazem sta...
  • rioda
    8.2k
    Na prvi pogled ne izgleda tako, ali radi se o još jednom klasičnom talijanskom cigiću
  • Paggini
    48.1k
    Jakirović nakon odlaska - "Najveći sam navijač Dinama i bit ću na tribini", sina nagovara da ostane u Dinamu, javlja se svako malo iz Turske i želi dobro Dinamu preko medija, stavlja slike i za rođendan Dinama

Cannavaro nakon odlaska - "E OVA UPRAVA ME SJEBALA ZNATE KAK JE TO BILO, najgora u 20 godina!!!! Oni tu pričaju o tome kak sam isao u italiju se fotkat na slobodan dan u trenutku kad smo kiksali i kad se lomilo cijelo prvenstvo, zamislite to"

Gospodin je gospodin, a digić je cigić. Bole me još uvijek teške riječi koje sam Jakiru nakon PAOKa i prošlo proljeće i zimu izgovorio, pogotovo kad ovakvi klauni prljaju sveto ime svojim ustima, fuj. Jakir je imao svako pravo ući u obračune s ovima i onima u upravi, kadru, igračima, a samo lijepe želje i pozdrave je poslao.
  • GeneralNapoleon
    1.5k

Da trebao si otic nakon marica, koji je jedini koji ima potencijala za takvo tituliranje, sto je i pokazao kad je doveo takvog prevaranta kao sto si ti!
  • Tongo Doumbia
    6.4k
    Lijepo je znati da padaju u vodu sve one neosnovane podrške ovom diletantu.

Nit garda, nit pokrića, nit rezultata, a bogami nit igre. Hvala ni za što i ne javljaj se više.
  • Odani Zgd
    406
    Od 4 talijanska trenera u ligi i svršavanje javnosti nad istima,knjiga spala na Gattusa,iako bi i on bio već bivši da blitvari imaju para za otpremninu....šteta da nisi otišao dva,tri kola ranije,vjerovatno bi već i matematički bili prvaci....smeće žabarsko
  • Nolifer
    10.9k
    Onda se netko gadno zajebal, kad je rastjeral onako Bjelicu i doveo ovog prevaranta. Mislim lik ima obraza još kenjati, napravio nije ništa i odveo lovu, ljiga smrdljiva. :vomit:
  • mosad
    1.3k
    Kao što je pratio HNL već prije tako i zna kakvo je vodstvo bilo zadnjih 20 godina :rofl:
    Svi su krivi samo ja nisam
  • DiddyGuela
    3.3k
    Ovo je jos jedan dokaz koliki je Maric idiot i kakav je šljam ON dovodio.

Nikada zaboraviti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.