• Bosskovitz
    16.1k

Jedna od meni dražih izreka je "pamet je kad znaš da je rajčica tehnički voće, mudrost je kad ju ipak ne staviš u voćni kolač".

Na skupštini svaki skupštinar ima potpuno pravo postaviti svako pitanje, ali ako pitaš "kad će novi sportski direktor" ili "jeste li izabrali novog sportskog direktora" to je glupo pitanje jer sigurno nećeš dobiti odgovor "evo ga dolazi u petak u 11:30" ili "jesmo, čekali smo to pitanje kako bismo mogli objaviti da je to xy"; nego ćeš dobiti odgovor u stilu "u završnom stadiju pregovora smo i očekujemo da sve bude gotovo u narednih nekoliko dana". Zašto? Pa zato što je valjda svakome jasno da će se dolazak novog sportskog direktora javno objaviti istog trenutka kad će tako nešto biti moguće. Sigurno nisu izabrali SD-a i sad čekaju da se javnost još malo nabrije pa da ga onda objave.

Isto tako ako pitaš što će bit ako ne budemo prvaci u kontekstu neautoriziranog intervjua predsjednika, vrlo vjerojatno ćeš dobiti odgovor da je sve rečeno u autoriziranom, službenom tekstu nakon tog intervjua. Zašto? Zato što je to tip pitanja kakvo oporba postavlja na aktualnom prijepodnevu u Saboru: njegov cilj nije saznati neku informaciju - jer informacija je već itekako javna i svi ju znaju - nego poentirati na nekom diskursu.

Što je - iako po mom mišljenju maliciozno prema klubu - itekako legitimno pravo svakog skupštinara.
  • vlatkomarkovic
    581
    Sigurno nisu izabrali SD-a i sad čekaju da se javnost još malo nabrije pa da ga onda objave.Bosskovitz

Pa mislim da bi sjednica bila jedna vrlo dobro priredba za predstaviti SDa, ali mogli bi čekati iz praktičnih razloga.

1. Kada bi objavili ime SDa onda bi se cijela sjednica bavila većinom SD-om te bi zasjenilo ostatak sjednice, ovako ga možeš najaviti na kraju sjednice da se mogu proći druge teme kako spada.

2. Involviranost navijača je sigurno puno veća za sjednicu, ako postoji mogućnost objave SDa nego li da pričaju o brojkama, statutu pa i o kampu. Jer kamp je daleka budućnost, statut ionako danas neće biti odlučan jer ima još posla, iako po meni bi trebali ići prvo izbori pa onda statut. Brojke ljudima i baš nisu zanimljivije.

3. Pa kaj nije praktično medijski ubiti dvije muhe jednim udarcem?

Naravno, ako je SD izabran...
  • The Undertaker
    7.4k
    Što je - iako po mom mišljenju maliciozno prema klubu - itekako legitimno pravo svakog skupštinara.Bosskovitz

To se zove autocenzura. Nećemo pitati jer znamo da ćemo predsjednika i vladajuće dovesti u neugodnu situaciju a svejedno nećemo dobiti adakvatan odgovor. Kaj god. Ako nitko u Skupštini neće ništa reći ili pitati o najvećem skandalu koji se dogodio između dvije skupštine onda ne znam koja im je uloga u godinama kad nema izbora.

Ako ti misliš da je onom izjavom koju je napisao direktor komunikacija a potpisao Zajec sve riješeno i pometeno pod tepih, mogao bi se iznenaditi na ljeto.
  • mali M
    7.2k
    o najvećem skandaluThe Undertaker

a daj me nemoj klat Under... zbilja neznam koja je tvoja želja da izađe iz svega ovoga.. Kakav "najveći skandal", radi se o glupom lapsuzu starijeg gospodina koji je kao i moj stari u godinama kad više ne pazi svoje riječi pa mu svako malo zleti neka bedastoća, za koju doslovno svi oko njega vide i znaju da je bedastoća na koju starčići ne paze.

To što to zoveš "najveći skandal" mi samo govori da je Boss tu u pravu i da je samo maliciozno po klub.. druge svrhe nema da o tome tolko piliš
  • The Undertaker
    7.4k
    glupom lapsuzu starijeg gospodina koji je kao i moj stari u godinama kad više ne pazi svoje riječi pa mu svako malo zleti neka bedastoća, za koju doslovno svi oko njega vide i znaju da je bedastoća na koju starčići ne paze.mali M
    Kad bi bilo ovako kako pišeš (a ja mislim da nije), onda bi to bio još veći skandal.

Situacija u klubu neće biti ništa bolja ako se o tomu šuti.
  • mali M
    7.2k
    Situacija u klubu neće biti ništa bolja ako se o tomu šuti.The Undertaker

ahahahhahahahaha, pa samo ti od toga radiš skandal! doslovno nitko drugi od toga ne radi skandal i o tome više nitko ni ne piše jer je nebitno, jer je demantirano i stavljeno pod kontrolu..
    Možda je bolje da ti onda ne skrećemo pozornost na Maru i njegov način interakcije sa ljudima i navijačima jer ćeš pasti u trajnu sablazan i tražiti da se takvo bolesno tkivo odstrani precizno kirurški od kluba..
    btw. Mara se ponaša točno onako kako bi ambasador kluba i trebao, "sa židovima židov, sa grcima grk", a sve u službu kluba i svi ga obožavaju. A frajer je ono klaun na entu kakav je zabavljač i kakav ima jezik... samo njega ne seciraš, a Zeku iz svoje neke unutarnje borbe seciraš...
  • emilperska
    9.2k
    A frajer je ono klaun na entu kakav je zabavljač i kakav ima jezik... samo njega ne seciraš, a Zeku iz svoje neke unutarnje borbe secirašmali M

Mara je ambasador kluba. Njegove ovlasti su nikakve, rekao bi da ne postoje. Ne znam da li smije u ime kluba provuć troškove reprezentacije..

Zajec je predsjednik IOa. Krovnog tijela kluba de facto jer ga imenuje Skupština koju imenuju (dijelom) članovi, a taj isti IO opet ima ovlasti između sebe birati 35 skupštinara.

Nije mi to opće za usporedbu.

Makar ja osobno oko tog intervjua ne bi radio seanse jer znamo svi da je Zajec u praksi degradiran i da ne odlučuje o ičem bitnom nakon zimskog prijelaznog roka i nove sistematizacije radnih mjesta.

Načelno, Underataker u pravu, predsjednik kluba najavljuje rezove, siječe glave itd i dan kasnije radi damage control i demantira rezanje troškova. Gdje bi se trebalo raspravit o tome nego na Skupštini?
  • marcio amoroso
    40.4k
    A frajer je ono klaun na entumali M

Po čemu je Mara klaun na entu? Imao sam zadovoljstvo putovati par puta s njim i družiti se sa navijačima. Nema osobe kojoj taj “klaun” nije prišao sa osmijehom i zahvalio na dolasku, nema djeteta kojem se nije nasmiješio i zagrlio ga. Mara bolesno dobro radi posao za koji je plaćen. Mari nije teško sjesti u auto petkom, voziti se 2 ili 3 tisuće kilometara za vikend da bi se družio sa našim navijačima. Jadno je da takvog čovjeka nazivaš klaunom.
  • Nolifer
    10.2k

Meni je Mara ispo legenda, kad smo bili nakon neke tekme, čekali kod zapada, pozdravit igrače. Lik je izašao iz auta, htio se slikat s svima, još je svakog ispitivao jel dobra ispala slika. S osmijehom na licu i pokazao se kao da mu je stalo do te geste, a mogo je samo produljit dalje.
  • Bosskovitz
    16.1k
    Nećemo pitati jer znamo da ćemo predsjednika i vladajuće dovesti u neugodnu situacijuThe Undertaker

Ne, nego nećemo pitati jer smo već dobili odgovor. Ali ok, ti i ja drugačije razmišljamo i to je legitimno.

Ako ti misliš da je onom izjavom koju je napisao direktor komunikacija a potpisao Zajec sve riješeno i pometeno pod tepih, mogao bi se iznenaditi na ljeto.The Undertaker

Hoćemo neku okladu nabaciti oko toga tko bi mogao ostati iznenađen? Taman mi pred ljeto ističe ova koju imam s @mali M; ne kockam, ne kladim se, čak ni loto ne igram, mogu barem neku zonašku okladu nabaciti.

Kada bi objavili ime SDa onda bi se cijela sjednica bavila većinom SD-om te bi zasjenilo ostatak sjednice, ovako ga možeš najaviti na kraju sjednice da se mogu proći druge teme kako spada.vlatkomarkovic

Zašto bi zasjenio ostatak sjednice? Poslije izbora, redovna sjednica skupštine je drugo najvažnije demokratsko događanje i nema potrebe da ga išta zasjeni. Klub nema što skrivati,a objava SD-a bi zasjenila neke druge također bitne teme koje bi onda pale u drugi plan.

A frajer je ono klaun na entumali M

Nema potrebe za ovakvim riječima. Mara nije nikakav klaun, Mara je je predobar lik, nogometaš velike karijere, Purger i Dinamovac do svoje srži, zabavan, fakin, zajebant ali nikada preko neke granice dobrog ukusa ili fine kulture, uvijek spreman za fotkanje, uvijek sve pozdravi, kao stvoren za ambasadora kluba. Slično kao kaj @marcio amoroso veli, par puta sam bio u njegovom društvu, na nekoliko evenata i jako mi je drago da klub ima takvog čovjeka na toj poziciji. Usudio bih se reći da ne znam nikoga tko bi bio bolji od njega za tu poziciju i nadam se da će dugo ostati na njoj.
  • mali M
    7.2k
    Jadno je da takvog čovjeka nazivaš klaunom.marcio amoroso

Marcio, jadno je da sa toliko iskustva ne shvaćaš što sam htio reć. Nisam mislio pogrdno klaun, nego nezamjenjivi zabavljač i donositelj veselja, zapravo baš to što kažeš da ima osmjeh stalno na licu, da zabavlja ekipu! daj stani na loptu i mogao si normalno pitati u kojem smislu riječi mislim "klaun". To je išlo Undera jer drami kako se ponaša netko u klubu.
    A čovječe... Meni je Mara najbolja akvizicija uz Manenicu Dinamovog proljeća tako da si skroz fulao što sam htio reć.

sad i Boss, isto vidim piše.. očito se nije shvatilo što sam htio reč.. nisu svi negativno nastrojeni da pljuju u svakoj riječi po klubu...
  • vlatkomarkovic
    581
    Klub nema što skrivati,a objava SD-a bi zasjenila neke druge također bitne teme koje bi onda pale u drugi plan.Bosskovitz

Pa to sam i ciljao, ne da klub ima išta za skrivati, nego bi objava SDa prije skupštine medijski, a i na sjednici, pojela većinu same sjednice na kojoj bi se trebalo proći cjelogodišnji rad kluba. Baš zato mi nije suludo da zadnja točka na sjednici bude objava SDa i da se čeka s time.
  • prefontaine
    1.5k
    Pozdrav Mari ma gdje bio!
    20250202-142333.avif
  • Neron53
    1.3k
    Mara je pravi covjek na pravom mjestu. Idealan za ovo sto radi. I Vlaovic i Sokota su tu, za nijansu kaskaju :)
  • fakin
    148
    Dopredsjednika Dubravka Skendera ponovno je, kao i na prošloj Skupštini, na početku prekinuo Jure Zovko. "Ne vidim potrebu da zamarate skupštinu svaki put. Očito ćemo to imati svaki put."

šta ovo znači ne razumijem?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.