• Paggini
    100k

Pa ne ulazim u to tko je lajao i kako je lajao, oko svega oko kluba se stvorila ta klika imbecila koji jedva polupismeno razlažu svoje ideje.

Njih stavi po strani i pričamo o normalnim navijačima, koji su jasno i nedvosmisleno tražili tri stvari - sjever u jednoj etaži, to je zahtjev na koji grupa svim svojim radom i zalaganjem ima pravo. Drugi zahtjev je da se stadion zatvori iz očitih razloga svih nas koji idemo na stadion. I treći zahtjev je da se tribine spoje, opet, jako očito.

Ispunili su 1/3, i to jedan koji funkcionalno nije sam po sebi nužan, a ova dva koja su funkcionalno ekstremno bitna su iz kojeg god razloga, odjebali.

Naravno, ako sam išao na Maksimir, ići ću i na ovaj, to nije upitno niti je argument ni za mene ni za dosta ljudi na ovom forumu.

Pa i na kraju krajeva, ako i grupa kaže da bazični zahtjevi nisu ispunjeni i da stadion neće ići u toj formi, tko je itko od nas da zna bolje od njih.

Ja opet ne ulazim u teoriju arhitekture, iako i tu imam dosta laičkog znanja zahvaljujući roditeljima i knjigama koje su preskupo plaćali, dojam stadiona je subjektivan i 80% manje halabuke bi bilo oko izgleda da su bazični zahtjevi ispunjeni, a nisu.
  • NORTE
    27.7k
    Novi Maksimir bit će moderan nogometni stadion koji priliči dobu u kojem živimo - zaokružen sa spojenim natkrivenim tribinama i svejedno unikatan.

Što je odavno komunicirala dinamova navijačka grupa - zbog dobrobiti dinama.

Stadion kakvog glavni grad Hrvatske i dinamo zaslužuju, a kakvog Zagreb kao grad kontinentalne klime i treba.

Otvoreni stadioni su odbačeni relikt prošlosti, kao i talijansko arhitektonski pokušaji koje diletanti zagovaraju.
  • Kujtim Shalla
    12.1k
    Neka traje koliko god treba ,ali neka se izabere naš dom ,za nas ,i za generacije koje dolaze. Jebala ih arhitektura, ne birajte arhitekturu ,birajte naš dom
  • Xpert1992
    1.3k
    WDYQY56-G6.jpg

Swooding Architects Limited

:smile:
  • Masto
    2.6k
    super bowl stadion
    Izgleda po slikama da je 3lhd bio planiran da bude ukopan sto mi se jako jako sviđa
  • nin0belan
    75

Budimo realni cijela buka se digla zbog lijep je (čitaj nije mi lijep) momenta. Šira javnost je laik u arhitekturi, a teze o nefunkcionalnosti su pokušaj pronalska argumentacija da se natječaj poništi.

Iako si već rekao, ali drugim riječima. Da, ovo je idejno rješenje pa vjerujem da bi si dali truda da se eventualne nefunkcionalnosti riješe kroz izvedbeno rješenje i bez da se render iskrivi. Vjerujem da gotova sva dostavljena rješenja imaju određen broj nefunkcionalnosti.

Ove priče da bi se kisnulo su isto bespredmetne, krov očigledno postoji, kao i novoj Kranjči. Složio sam se također ranije da bi moglo biti hladno zimi, a vjerujem da bi se i za to pronašlo kvalitetno rješenje.

Sam nagib tribina mi se čini ok.
  • Xpert1992
    1.3k
    Ja kuzim da ono smece moze nekom biti lijepo, jebiga ne mogu svi imat ukusa.
  • gledatelj
    1.5k
    Zašto itko misli da bi se Talijani samo povukli i ostali bez 11 mol eura?
  • CISCO
    1.6k
    Dalek je put do 11 milja eura.
  • vjeko1701
    30.1k
    Tebi nije bitno, al ja ne pričam kaj je tebi ili meni bitno nego element koji je bitan u sekundarnoj monetizaciji stadiona koja će uvelike ići u budžet upravo nas. O tome pričam. Zato ak se sad ide na alternativna rješenja, unutrašnja funkcionalnost je bitna ali neću da se sad svi postave "bilo me k*rac kako će izgledati izvana" kada je i to bitno za budućnost.
  • CISCO
    1.6k
    Ako se nitko i ne žali i sve prođe.

Oni tek otvaraju postupak pregovaranja i ugovaranja.

U svakom trenutku pregovaranja predstavnik investitora može zaključiti da ne mogu postići dogovor i da izlazi iz postupka.

Pravnici će naprosto uživati u svemu ovome.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet