• Maks18
    24
    Meni stadion od ADAT Studio nije los iako je trenutno samo na 31.mjestu.
  • NitkoBitan
    39.9k
    Predlazem za iduci (vjerojatno pozivni) natjecaj predstavljanje i prezentiranje rjesenja na javnoj tribini clanovima Dinama, da presidente osjeti kako narod dise.
  • Pacho
    21.5k
    HDZ uzima Kolumbiju na sljedecim izborima sa nadmocnih 1:0.

Hvala Bogu da je zdravi razum ipak nadvladao, a jebivjetre koji su zakuhali ovo sranje treba odjebati iz svih buducih procesa. Osobno im ne bi dao ni da biraju dizajn cucavca na kolodvoru u Jalalabadu.

Pozivni natjecaj.
  • Robi75
    28
    Najbolje ići na pozivni natječaj i odjebat ove debile, kvazi umjetnike
  • Fan
    2.9k
    Predlazem za iduci (vjerojatno pozivni) natjecaj predstavljanje i prezentiranje rjesenja na javnoj tribini clanovima Dinama, da presidente osjeti kako narod dise. — NitkoBitan

Da se mene pita, prvo neka se prezentiraju rješenja nekom kompetentnom žiriju po pitanju održivosti, stabilnosti i opće mogućnosti izgradnje stadiona, te koji bi mogli OTPRILIKE biti unutar budžeta.
    Nakon toga, transparentno i pravedno, radove predati na online referendum koji uključuje sve stanovnike grada Zagreba (možda i države jer pola stadiona financira Vlada? Ovo je upitno, ali nebitno za moj komentar). Dakle, OIB i glasanje. Nakon toga uzet, karikiram, 5 najbolje ocjenjenih radova i onda nek bira ko već treba i hoće jer ionako će bit nekih nesuglasica oko bilo kojeg od 5 radova, al bar bi tada mogli biti sigurni da je to nešto što će biti dostatno.
  • Denle
    1k
    Sluzbeno se odgadja clanska tribina o stadionu, klub objavio prije minutu

https://www.instagram.com/p/Dd3zvPriGSI
  • Paggini
    100k
    Nakon toga, transparentno i pravedno, radove predati na online referendum koji uključuje sve stanovnike grada Zagreba (možda i države jer pola stadiona financira Vlada? Ovo je upitno, ali nebitno za moj komentar). Dakle, OIB i glasanje. Nakon toga uzet, karikiram, 5 najbolje ocjenjenih radova i onda nek bira ko već treba i hoće jer ionako će bit nekih nesuglasica oko bilo kojeg od 5 radova, al bar bi tada mogli biti sigurni da je to nešto što će biti dostatno. — Fan

Dinamo plaća održavanje stadiona i službeni je stadion GNK Dinama, nije nacionalni stadion iako će po nekoj logici biti vjerojatno i najčešće korišteni stadion za reprezentaciju. Nema tu šta rendom tovar iz Zagreba ili Splita glasat šta mi hoćemo i trebamo. Glasanje po istom ključu kao što je bilo i za izbore - članstvo zadnje dvije godine i tutto bene, omogući se i preko aplikacije i čemu komplikacije.

Za ostalo se slažem
  • Mrak
    19
    Dobar je 3LHD, al Sirrah je bolji jer ima veću donju tribinu, zapadnu i istoćnu.
  • crophantom
    8.6k
    ma nikakvo glasanje... onda ce se javiti udruga za zašitu čudovatih kljunaša i reci da i oni placaju izgradnju stadiona, ne samo članovi Dinama, pa ces imati komplikacije.

Nek izaberu investitori, po inputima iz kluba i doviđenja.
  • Varela23
    81
    sad je gotov stvarno
  • prefontaine
    11.3k
    Nek izaberu investitori — crophantom

Nek izabere struka
  • Paggini
    100k
    placaju izgradnju stadiona — crophantom

Pa jel će oni plaćati održavanje stadiona u iznosu više milijuna eura godišnje? Hoće to grad plaćati? E pa neće, nego će Dinamo. Jel se mene pitalo hoću li ili neću bilo koji objekt građen javnim novcem? E pa nije.
  • crophantom
    8.6k
    ja ne kažem da si ti u krivu, nego na taj način pozivaš nove aktere u političku arenu, a to nam ne treba. Samo moje mišljenje
  • CISCO
    1.6k
    Naš klub može raspisati i provesti neku vrstu savjetodavnog referenduma.

I to se može provesti online bez nekih velikih teškoća i troška.

Ponudi se sa one liste 10-15 radova da se odredi u kojem smjeru želimo ići po pitanju izgleda.

Prvih 5 je određeno kao nekakav smjer koji bi arhitekti trebali poštivati i taj smjer predstaviti na pozivnom natječaju.

Jedan kolega je detaljno opisao postupak izgradnje stadiona Atlanta Falconsa.

Siguran sam da se neki djelovi tog postupka mogu i kod nas primjeniti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet