• vlatkomarkovic
    4.4k

Ukratko, natječaj je loše napisan….
  • NitkoBitan
    39.8k
    Član žirija Vasa Perović je gostovao na N1 i pričao o uvijetu kohezivnosti i koherentnosti te da oni to nisu shvatili kao doslovno fizičku povezanost stadiona nego povezanosti događaja, šta god to bilo. Kaže da se o tome dosta intenzivno debatiralo još i prije raspisivanja natječaja. — Markelo

Trebalo bi pitat arhitektonske urede kako su to oni shvatili, ipak imaju malo vise iskustva sa natjecajima za nogometne stadione.
  • Thor
    4.3k
    kohezivnu i povezanu strukturu gledalista... ne kuzim kaj mu tu nije bilo bistro! A kak je on to drukcije shvatio ne znam. Ak je panglu ili disleksican nek se mani corava posla.
  • Markelo
    4.2k
    Što se tiče statike, rekao je da su nakon što su uzeli radove u uži izbor(ne samo nagrađeni rad) da su pozvali konzultanta statičke struke koji je sve projekte pogledao i dao komentar gdje vidi statičke probleme i da vidi neke statičke probleme ne samo u prvih 5 radova nego i u ostalima ali da niti jedan nema statički problem koji bi bio nerješiv
  • fakin
    6.7k
    Preko 30 000 potpisa na nekoj "bezveznoj, nebitnoj, glupoj" peticiji kako su je neki odavde nazivali urodila je plodom: https://peticije.hr/inicijativa/0/peticija/143/stadion-maksimir

Još jednom se pokazalo da naša deranja, urlanja, piskaranja itekako mogu uroditi plodom na žalost nekih ljudi.

Još jednom se pokazalo kad je većina navijača protiv ili za nešto da će se poslušati njihov glas i zato ne treba nikad odustati.

Svaka čast svima koji su od prvog dana bili protiv sovjetskog rugla, a onima koji su se sprdali s nama koji se bunimo samo poručujem da drugi put barem ne pišu ništa, ne moraju se niti ispričati nikome, samo da ubuduće ne pišu protiv onih koji se bore za interese kluba i grada, pa makar se ta ideja ne sviđala i predsjedniku kluba.

Nikad nemojte podcjenjivati nečiji trud ma protiv god čega se taj netko bori.
  • crophantom
    8.6k

Malo imaš ovaj vajb :lol:

QpLXeDh.jpeg
  • Paggini
    100k
    Je, i Plenković i Zvone su se pozvali na tu strahovitu peticiju :lol:
  • fakin
    6.7k
    ne, nego eto iz čistog mira su odlučili poništiti natječaj, uopće ga nisu poništili zbog glasa javnosti, navijača i eto peticije od 30 tisuća potpisa.

jer inače plenki i zvone tako lako mijenjaju svoja mišljenja da je to ono dnevna rutina.
  • Wallace99
    279
    Meni se čini da je 90% prijavljenih s iskustvom u građenju stadiona jasno razumjelo uputu samo su laprdala s katedre, nesrećom instalirana u žiri, u tome vidjela prostor za filozofsku raspravu pa smo i dobili verbalne konstrukte tipa dramatična praznina kao jednakopravan element stadiona i sl. sranja. Zato u novi žiri treba pozvat praktičare, a filozofe ostavit za katedrom. Tugi plaky je da će svaki od hohštaplera za taj teški rad u džep spremit trideset tisuća eura.
  • Paggini
    100k

Peticiju je potpisalo manje od 1% Hrvata, o čemu ti pričaš? Jel ti ozbiljno misliš da rendom online peticije mogu utjecati na kapitalne i generacijske projekte od 200 milijuna eura?
  • Brusa
    4.4k
    vjerojatno zato što on nije davao izjave 1. dan , kakve su davali Boban, tomašević i arhitekti

Edit: nakaradne izjave
  • Borovljanin
    896

Samo fali na kraju teksta - Amen.
  • fakin
    6.7k
    To je jedna od aktivnosti, čitaj što pišem. Pisanje po Zoni, pisanje po forumima, pisanje po portalima, peticija, sve je to pomoglo u ovome što imamo danas.

Sigurno nisu pomogle javne osobe, jer izuzev mikića i još 2 javne osobe, nitko nije ništa protiv rekao.
    Isto kao i novinari koji su brže bolje počeli pisati da trebamo slušati struku i da je stadion super.

Što je onda prevagnulo premijeru države da odluči poništiti natječaj? Sigurno mu je doma sin rekao, tata ne sviđa mi se tribina poništi to.

Ili je pomoglo pisanje nas navijača, proglas BBB i peticija s preko 30 tisuća potpisa?
  • Paggini
    100k

Uvijek ću osobno ismijavati te peticije jer su apsolutni minimum svih minimuma aktivnosti koje navijač ili osoba kojoj je stalo do nekog cilja može imati. Jebena aktivnost, otvorim link, unesem adresu, ja sam svoje akcijanje obavio. Sjećam se svih tih peticija "svi mi koji smo da se makne mamić iz dinama", hvala im svima, one su odlučile sudbinu kluba

Ne znam, ali mogu ti sa gotovo 100% sigurnoscu reci da nitijedan od dionika nije tu peticiju ni vidio, ali je vidio 300 članaka koji ismijavaju taj stadion, vidio je gnjusne komentare ispod tih istih članaka, vidio je sve te podcaste, komentare po emisijama, posavjetovao se s relevantnim ljudima i vjerojatno je shvatio da ide u potpuno krivom smjeru.
  • fakin
    6.7k
    A koje ti aktivnosti si napravio kad ismijavaš sve? Što si TI napravio da dođe do rušenja ovog projekta?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet