• NKDZ86
    10.1k
    pa zvone je to rekao, ja sam čuo. pitaj dragog od kud mu to ko i meni.
  • Masto
    2.6k
    darwinova devolucija
  • crophantom
    8.8k
    Kaj nije u natječaju pisalo da gornje tribine trebaju biti manje kapacitetom od donjih? ovdje su Zapad i Istok gore veći od donjih tribina?

jesu se ova 2 digića prijavila na neki drugi natječaj nego ostali?
  • Jurki
    27.9k
    nije ni vazno, bitno je da cinjenice izađu na vidjelo tj manjkavost tog projekta. I da nitko nemre reci da netko sere po projektu jer mu se ne sviđa izgled stadiona. Vec je rijec o izvedbenim dijelovima projekta.
  • dumitrumitu
    2.2k
    Uzeo sam to sa ssc foruma ali to je u ovom članku iz jutarnjeg
  • Jurki
    27.9k
    IMG-1955.jpg

Isto tak bi trebalo onog blitvarskog arhitektu pitati zasto i iz kojeg se razloga obmanjuje javnost da se radi o unikatnom projektu koji NIJE jos viđen u svijetu.
  • dumitrumitu
    2.2k
    Da, razvoj projekta im je otprilike ovako izgledao
    C5Y2Wx0.png
  • Thor
    4.4k
    u skladu sa svojim nickom grobaris samo da bi kuhao bez potrebe.
    No kad forsiras sad tu temu...
    G. Boban je sigurno arhitektonski i urbanisticki anafalbet bas kao i svaka druga osoba bez tog specificnog znanja i obrazovanja.
    G. Boban je diplomirao povijest na Filozofskom sa temom Krscanstvo u Rimskom Carstvu a ujedno je i nogometas. Pa su tako i g. Tomasevic, politolog a g. Glavina ekonomist.
    Dakle, o arhitekturi,urbanizmu,statici i tko zna kojim jos povezanim specificnim disciplinama su neekspertni Dudeki.
    Bas kao i ja osobno. I ja sam neekspertni Dudek u tom polju jer moja struka nije iz tog dijela znanja.
    A buduci ova trojica imaju znanja o tome kao svaki prosjecan gradjanin bez te potrebne edukacije pa ukljucujuci i mene osobno, dozvoljavam sebi kao i njima i bilo kojem drugom navijacu i gradjaninu da ima jednako vazece misljenje o tome.
    Cinjenica je da su oni bili podlozni uvjeravanju eksperata arhitekture da je to najbolje i da su prihvatili argumentaciju zato jer su bili clanovi zirija ne oznacva ih kao osobe sa nekim znanjem vecim o toj temi u odnosu na bilo koga drugog kako sam ranije rekao.

Pa ako bas tjeramo mak na konac, ja osobno kao navijac dinama koji sam u 40 godina staza podrske klubu prosao sve sisteme i upravljacku strukture i kao formalni clan 30 godina i koji sam stajao i sjedio na svim tribinama Maksimira u svim njegovim oblicima i pozicijama u povijesti i kao takav navijac bio na nekoliko desetaka stadiona i tribina po europi kao podrska svom klubu imam/ i svi ostali navijaci imaju pravo reci sto o novom stadionu misle i u vizualnom i funcionalnom smislu. A onda i prigovoriti predsjedniku kluba da im se ovo ne svidja iz bilo kojih razloga a pogotovo zato sto ce to ostati generacijama iza nas.
    A g.predsjednik kluba bi trebao saslusati glas svojih clanova i navijaca a ne im govoriti da ce sazrijeti.
    Na kraju je cuo,prihvatio je i dobro. I gotova prica.

No to ne znaci da nije bio neekspert dok je zirirao jer je! I u tom smislu Dudek (a ako si upoznat s likom Dudeka iz Gruntovcana onda znas da je taj lik radisan, dobronamjeran, ali naivan karakter kojeg je utjelovio Martin Sagner) i upravo se to dogodilo. Naivno su povjerovali u one gluposti u koje su ih ekspeti uvjeravali (tko zna iz kojeg interesa tih istih eksperata).
    A ako bas hoces osim sto sam navijac i clan toliko godina, i bio i jesam na Maksimiru i po stadionima i po kisi i vjetru i snijegu i na -10 i +40 slobodno bi mogao reci npr.da mozda i znam nesto mrvicu vise o arhitekturi od njih buduci mi je stara arhitektica po obrazovanju. Ali ne, ne znam nista vise o tome.

Sto se tice g.Bobana kao predsjednika kluba koji u sportskom i upravljackom svakodnevnom poslu vodi klub, a kojeg sam osobno glasao nemam nikave negativne konotacije niti ga smatram Dudekom.
    I ima moju podrsku u tom dijelu vodjenja kluba.
    Over and out :victory:
  • Masto
    2.6k
    Jel itko vidio di ce bit prostorije u sklopu stadiona, ovi ko da se trude da natječaj padne
  • ElDorado
    15.6k
    Najveća glupost koju je Plejić rekao u Poligrafu je: “Ja uopće ne pratim nogomet”
  • Jurki
    27.9k
    ali bitno da se za taj ruzan i nadasve netocan projekt bori rukama i nogama.. ma nije osobni interes u pitanju.. ma ni slucajno.. nas pere paranoja.
  • d-Zg
    129
    Ja se na kraju svega ovoga oko stadiona nadam da će to otići u smjeru kako mi navijači želimo i da to opet bude svjetski dobro prihvaćeno, da nam se ne smiju oni koji nam dođu iz zemalja gdje se nogomet tek razvija...
  • Paggini
    101k
    Mene je najviše strah ako nedajbože odem u Madrid vidjeti neke grobnice od zlata, pa uđem u priču s nekim španjolcem i kažem mu da sam iz Hrvatske, da živim u Zagrebu i on se pukne smijati "Hahah, čekaj jel niste vi imali natječaj za stadion pa ga poništili jer rješenje nije bilo dobro? Jose, Juan, evo jedan iz Zagreba, to su oni koji su natječaj poništili hahah!!!"
  • Mathiasovi Chageri
    9.7k
    Članak s jutarnjeg s slikama:

https://www.skyscrapercity.com/posts/199510391/
    — Netkos

Apsolutni kraljevi ovi talijani.

image.png

Doslovno su tokom razvoja svog projekta imali ono što tražimo i onda su odlučili otići u potpuno drugom pravcu. Broj 2 gospodo, imali ste ga.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet