• Dinamosaur
    2k
    Kad kazu da slika govori tisucu rijeci- optimizam, vjera, odlucnost, sigurnost....

20250324-100136.jpg
  • Izet Hajrović
    4.6k
    Slaven Bilić je slobodan, zašto ne vratiti njega? Čak je i 2 godine mlađi od Dalića pa ako ga zdravlje i rezultati budu mazili, može biti dugoročno rješenje.
  • vjeko1701
    13.3k
    I opet ponavljam, to nije standard do kojeg bi trebali držati, posebno pošto je u međuvremenu reprezentacija osvojila srebro i broncu na SP i igrala finale LN.

Nije isto reprezentacija koja je u periodu od 1998. do 2016. jednom prošla skupinu velikog natjecanja i ovo danas. Da ne govorim o utjecajima jednog čovjeka na reprezentaciju u tom periodu.

Meni je Kovačević drag i nadam se da će jednog dana potvrditi potencijal i postati trener Dinama ili izbornik repke.

Al jbm. jel je zbilja Slaven Belupo i Varaždin dovoljan, bilo za Dinamo, bilo za reprezentaciju? Hoćemo stat s HNL hypom svega kaj minimalno iskoči u ovoj ligi?
  • Tongo Doumbia
    6.1k
    Ma dobro, ja se nadam da ljudi kuže da izbornik/ selektor i trener nije isto. Zlatko Dalić je loš ili prosječan trener, no odličan izbornik. To je fakt iako ga ne mogu očima vidjeti.

Man managment, motivacija, međuljudski odnosi…bla bla bla. Nemaš ti tu vremena uigravati nikakve stvari. Pa čovjek ih je okupio tri dana prije Francuske i odigrali smo na Poljudu dobru utakmicu u skladu sa svojim mogućnostima, u Parizu je to već bio teški horor. Niti je on mag pripreme bio u prvoj utakmici, niti je zaboravio sve o lopti u drugoj.

Napisao sam svoje mišljenje jučer o tih par postotaka i promila kako se moglo bolje. Ali to je minorno. Lik ima dvije medalje na velikim natjecanjima, jednu u Ligi Nacija, prati ga i dosta sreće. Ali opet kad pogledaš i Dechamps je sretnik. One 2018. on nije igrao ni 20 minuta nogometa u finalu, dapače držao je gaće dobar dio tekme, dao mu se smiješan penal i zabio je 4 gola na kraju. A imao je i dalje duplo bolju ekipu od Hrvatske. S druge strane, Dalićev teški krimen je EURO 2024 i to se realno uspješno zataškalo na račun prijašnjih vremena, jer bi svaki drugi izbornik to platio glavom.

Kažem, prvi bih volio da ovaj odleti jer me još od te 2018. opasno iritira, ali stvari se trebaju staviti na papir i to je to. I do Amerike ćemo se vjerojatno traljavo provući, kao što je netko i napisao, tamo ćemo od prvenstva i ambicija napraviti megaoproštaj za Modrića i Perišića i rezultatski podbaciti, uz opasku da imamo mlade rezerve jer je Majeru tek 29 godina.
  • Noel
    9.5k

Razumijem i meni idu na jetra takve stvari ali Mario nije HNL hype. Čovjek je dokazani radnik i stručnjak. Radio u dva davljenika sa jednim je igrao sa jednim još uvijek igra jedan od najljepših nogometa lige. Također karakterno bi se odlično uklopio kao izbornik.
  • Izet Hajrović
    4.6k
    Al jbm. jel je zbilja Slaven Belupo i Varaždin dovoljan, bilo za Dinamo, bilo za reprezentaciju? Hoćemo stat s HNL hypom svega kaj minimalno iskoči u ovoj ligi?vjeko1701

Čak se i Varaždin možda previše potencira, ali on je s Varaždinom u prvoj HNL osvajao samo 1.19 bodova po utakmici s ekipom gdje su bili Jelenić, Brodić, Šego, Postonjski, itd. Šafarić trenutno ima 1.29 bodova PU. Igrao je dobar nogomet, ali što ti to znači ako nemaš rezultat. Kovačević je ljudina, dobričina i uato uvijek ostaje prenaglašen dojam koji ostavlja iza sebe. S Varaždinom je osvojio 2. ligu 2 puta, drugi puta je to bilo dosta uvjerljivije, ali tada razlog leži u tome što su zadržali većinu prvoligaške momčadi. nije on više niti tako mlad trener, 49 godina ima i ovo mu je u Slavenu prvi pravi uspjeh potkrijepljen rezultatima. Tu se nema što prigovoriti, ali ne treba stvarati toliki hype. Ne može to odmah biti trener za Dinamo i reprezentaciju, treba se ipak još dokazati.
  • vjeko1701
    13.3k
    Uz svo dužno poštovanje ligi, al nije neka znanost u HNLu igrati među najljepšim nogometima, posebno ove sezone.

Tko uopće nešto igra? Prošlih sezona sam pratio kolko god utakmica sam stigao. Ove sezone mi oči krvare kad god pokušam nešto pogledati.

Opet kažem, svaka mu čast na svemu ali klubovi koje trenutno vodi su drugi sport u odnosu na pritisak rezultata, očekivanja javnosti i ličnosti u svlačionici, hoćeš Dinama, hoćeš reprezentacije.

Ako hoćeš, Čačić je barem vodio Dinamo u ligi prvaka, Kranjčar također. Kovač i Bilić su bili projekti HNS-a a Štimac je tamo postavljen iz političkih razloga. Barić je pak imao 40 godina međunarodnog iskustva.
  • NitkoBitan
    24.2k
    Bas smo mislili otic u Dalicev restoran u nedjelju prije utakmice... jao mi vrapcic da ima i boljih.
  • The Undertaker
    7.3k
    Kako mislite da nemamo trenera za reprezentaciju? Bjelica, Tudor, Leko, Jurić (ako se unormali), V. Petković, Terzić, Kovač (i jedan i drugi), Bilić, Štimac (opet), Jakirović, Ivanković, Krznar, Kek, Šimundža, možemo i Halilhodžića izvaditi iz naftalina...
    Solidnih opcija koliko hoćeš...
  • Petar86
    1.2k
    Solidnih opcija koliko hoćešThe Undertaker

Solidnih da, ali mi nismo vise solidna reprezentacija. Realno prerasli smo sve nase trenutne trenere i to debelo, eventualno taj Terzic koji je radio odlican posao u BvB jedno vrijeme
  • db-izbjeglica
    16.9k
    Ispalo se u četvrtfinalu ozbiljnog natjecanja, na dvije utakmice, od francuske, na penale... i to u raspucavanju, ne nakon prvih 5 penala.

Francuska koja može izrotirati 7-8 igrača bez da im kvaliteta momčadi imalo pati.

Možda sam lud, ali ja tu ne vidim ništa pretjerano, loše. Ja bi htio da hrvatska ima širinu koja se može nadigravati u dvije utakmice sa takvim reprezentacijama, ali realnost je da to nije tako. Nogomet koji je hrvatska jučer igrala je sasvim legitimna opcija u takvoj situaciji, nije lijepo, nije hrabro, ali se može doći do cilja i skoro se uspjelo.

Jedina stvar koju zamjeram je izvođenje penala. Ne razumijem zašto su prva 3 izvođača bili igrači koji skupa imaju manje od 10 nastupa za reprezentaciju. Mislim da je pašalić trebao pucati prvi, kao jako dobar izvođač, iskusan igrač, ako se ne varam i kapetan momčadi u tom trenutku i dat ekipi sigurnost.
  • Crni86
    9k
    Nakon doktorata u Splitu, vratio se standard DalicJaro

Bio je on i u splitu, samo ekipa losju vecer francuza naziva nasom brutalnom igrom i postavkama izbornika. Mi smo jucer igrali kao na poljudu, sporo i jalovo (hnl ritmom), samo su tada i francuzi tako igrali pa smo dobili uz odlicnog livija koji je obranio 2,3 opasne lopte.

Francuzi su nas jucer unakazili. A da su bili pravi u splitu nazalost bi rezultat bio slican ovome.
  • Efes Pilsen
    10.3k
    Pa ne znam protiv koje to top ekipe mozes izvuci bilo sta da ti golman nije na nivou? Pa ne mozes vise ni na HNL racunat ako ti golman prima sve sto ide u okvir.
    Ispali smo od puno kvalitetnijeg protivnika koji je svoju smjenu odradio i moze igrat u visokom ritmu 3 puta tjedno ako treba.
    Ispali smo na penale, cemu ovoliko naricanja ne razumijem stvarno.
  • Dinamosaur
    2k
    Skidam kapu za sve postignuto.
    Mislim da je Dalic krenuo prema dolje i da bi bilo bolje sad napraviti promjenu nego cekati jos i svjetsko
  • Droljo
    13.8k
    Deremo sa dva krila a od krila imamo Perišića. Sve skupa. Daliću sam se makni...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.