• Zagi
    12.4k
    Pritisak i budno oko na tom "profesijom" legalnog šverca itekako ima smisla.
  • Orc123
    13.5k
    Jednostavno Boban je rekao istinu....Dinamo Baru treba i Bara treba Dinamo....jbg....moramo surađivati jer je on jedan od najjacih ili mozda cak najjaci agent u Svijetu. . .
  • ElDorado
    6.3k
    Prvo i osnovno ne moze mngr srat u podcastu zasto mu igrac ne igra a zeli imat neki odnos sa klubom. Sumnjam da ce Zvone to trpiti. Drugo kolko znam mali je bio i povredjen, a sve tekme nije ni mogao igrati jer je vec protiv Gorice trebao dobiti crveni. Treće koji igrač kojeg je Bara utopio sa 17-18 godina iz Kustošije se probio vani? Znači treba Dinamo. Četvrto Pukstas mu je obecan zbog Brekala i fino su ga zajebli.
    Inače Mamićev djak po naraciji i nacinu izrazavanja.
  • Mr Anderson
    14.3k
    Ne vidim problem u Bari sve dok imamo koristi od njega. Da bi mi imali koristi od njega mora i on imati koristi od nas.

Ako mislite da je neki menadzer blizak Dinamu zbog ljubavi, varate se. Barin je problem to sto je previse u javnosti, inace ga nitko ne bi ni spominjao. Oko Dinama je puno malih Bara.
    Infinity

Ovo je apsolutna istina i tko god misli drugačije je u teškoj zabludi. Današnji nogomet je nezamisliv bez menadžera, a u tom poslu nema svetaca.
    Obzirom da Andya znam negdje od 15. godine, mogu reći da on u principu nije loš tip, a i Dinamovac je oduvijek. Naravno da ovakav posao mijenja ljude, a on se u tom poslu dobro snašao i probio se visoko.
    Jasno da on prvenstveno gleda svoju korist ko i svi ostali, ali garantiram da će on uvijek prvo nama ponuditi ako ima neki dobar deal za nekog igrača. Imali smo jedno vrijeme loše odnose s njim ko što je i on imao s Mamićem. Ne treba ga pustit previše blizu, ali ako možemo imati koristi ne vidim zašto ne bi s njim surađivali.
    Uvjeren sam da bude Boban to pametno ishendlao.
  • Crni86
    16.1k
    Ne treba ga pustit previše blizuMr Anderson

Ovo stoji za bilo kojeg managera, ne samo za Baru. Naravno da ce svaki manager radit u svoju korist, uzimat provizije i sl. Oni od toga zive, nije Bara nista drugaciji od ostalih.

Na klubu i ljudima koji upravljaju njime je da zastite nase interese, a ne na Bari ili bilo kojem drugom manageru.
  • vlatkomarkovic
    2.1k
    Ajde da razjasnimo neke stvari, kao prvo i osnovno svi vi koji govorite da Bara ima agenciju iz RSa, da je agentic, da ima kurcine od igrača itd…. Ne budite smiješni…. Čovjek ima globalno jako utjecajnu agenciju, nemojte se ponašati ko djeca jer “ne svida mi se ergo nesposoban i zao je”… Ja nisam ljubitelj njegovog lika i djela, ali dajte ljudi malo realnosti nikoga nije ubilo…,

Znaci čovjek ima jaku agenciju. Ima ozbiljne igrače ima i lošije igrače, kao i svaka jebena nogometna agencija….

Čovjek dođe i uvijek priča u superlativima o svojim igračima i sebi. Ja ne razumijem gdje je tu problem. Šta je trebao doći na podcast i reći “Vidiš kakav sam ja Cigan šta sam dobro uvalio nekog klinca u neku rupu i uzeo sebi proviziju mwhahaha”? Ne kužim jel vi tako radite na vašem poslu i pričate uokolo tako o svom radu? Pa dobili bi otkaz momentalno… Samim time je normalno da želi da mu i igrači igraju više, zašto čovjek ne može javno gurati svoj interes? Mislim jebemu mater nije da je plaćeni novinar da sere u tuđe ime, on govori jasno u svoje i jasno daje do znanja da tu postoji njegov interes i da nije objektivan….

Sada ja razumijem da se mnogima gadi posao agenata, ali jebiga oni su sastavni dio današnjeg nogometa… Može se to nekome ne sviđati ili sviđati, ali tako je kako. S obzirom na to kakvi su neki drugi agenti ja bi prema svojoj procijeni Baru čak gurnuo u polovicu poštenijih, jer neki od vas ne znaju kakvi su drugi agenti…. Možete pitati roditelje njegovih igrača i igrače same koliko su zadovoljni njime i njegovim radim…. I uz to sve je jedan od sposobnijih agenata….

Bara trenutno ima jako veliki broj dečkiju iz Afrike po Hr nogometnoj piramidi, neće svi biti zvijezde, niti će svi biti škart….

Dinamo može bez njega i njemu je potrebniji Dinamo nego Dinamu Bara. No ne vidim niti jedan razlog zašto bi mi sada otkantavali Baru…. Kao što sam napisao on je dobar agent i među poštenijima je…. Morate shvatiti kakvi su drugi agenti… Niti jedan klub na svijetu ne može poslovati bez agenata, tako ni Dinamo, koliko god neki puritisti to htijeli…. On iako je zajebao Dinamo u nekoliko navrata, moramo biti iskreni i Dinamo je njega zajebao u nekoliko navrata… Mislim da je Zvone s njime sagradio jedan zdravi odnos i da je to na obostranu korist, a najvažnije od svega je na Dinamovu korist…. Osobito još morate uzeti u obzir da je Bara bio na našoj strani sada prilikom ZNS izbora…

Vidim da i neki zamjeraju suradnju s braćom Mamić, kada bi mi odbili surađivati sa svim agentima koji su aktivno radili s braćom Mamić, ne bi daleko dogurali. Tko god je htio raditi u HR nogometu u zadnjih 20 godina je MORAO surađivati s njima…. Imaju neki trajnu amneziju da je i Zeko neko vrijeme usko surađivao s njima….

Tako da ovo pucanje i pljuvanje po Bari je glupo i dijetinasto… U globali me puca kurac za Baru, samo, ako već serete, bar znajte zašto i kako serete i serite kako spada….

Još da nadodam pokojni Mino Raiola je u jednom trenutku bio najjači agent na svijetu, a trenutno su Jorge Mendes, Pini Zahavi, Pere Guardiola i dr. to su vam ogledni primjeri šta i tko su u pravilu nogometni agenti….
  • Sajla
    14.1k
    svi vi koji govorite da Bara ima agenciju iz RSavlatkomarkovic

a najbolje da mu to uzmem kao vrlinu. sa svime ostalim se slažem što si napisao, odnosi klub-igrač-agent jesu što jesu, bez obzira bio to Bara, Šišić, Hucika, Lakić, Škegro... a na ljudima u klubu je da štite naše interese. kraj priče. može nam biti simpatičan ili ne, ali je agent i s agentima se raditi mora.

ali kad uz sve porezne oaze na svijetu odabere RS - to je skroz druga priča koja nema veze s nogometom. baš me briga trguje li netko nogometašima, pruža usluge u istraživanju ruda ili radi kao arhitekt. ne velim da ga zato treba prekrižiti i prestati raditi s njime zbog toga, ali ja osobno ne mogu samo odmahnuti rukom na to. zašto Mendes, Zahavi i Guardiola nisu odabrali Prijedor, Bjeljinu ili Trebinje? ili možda jesu i oni? kad je već tako odabrao, želim mu da lovu koju je na taj način uštedio popuši na najgluplji mogući način.
  • Zagi
    12.4k
    Prvo i osnovno ne moze mngr srat u podcastu zasto mu igrac ne igra a zeli imat neki odnos sa klubom. Sumnjam da ce Zvone to trpiti.ElDorado
    Specifični menađer na stranu.
    Zašto bi ovo bio problem?

Menađer hvali svog igrača i misli da treba igrati više. Ima neke argumente, ovakve i onakve.
    Imamo trenera, sportskog direktora i Zvonu kojima je posao rješavanje svih tih dilema.
    Za to smo ih , imeđu ostalih poslova i izabrali. To im je posao , neka ga rade.

Kaj bi trebalo, zabraniti menađerima pojavljivanje u medijima?

Radi se prevelik slučaj od te ekipe. Oni nekaj laprdaju , naši naprave ono kaj je u našem interesu i dobro.
  • vlatkomarkovic
    2.1k
    ali kad uz sve porezne oaze na svijetu odabere RS - to je skroz druga priča koja nema veze s nogometomSajla

Ok, priznajem iz tog nacionalnog aspekta razumijem, ali nitko ne brani Dinamu da zauzvrat traži da se sve transakcije rade preko neke druge firme…. Bogu hvala, agenti su, ako ista, snalažljivi u području prebacivanja love iz firme u firmu….

Dapače bi podržao to, iskreno ja sam gore RS uzeo kao primjer kako su neki insunirali da, ako je iz RS agencija da znaci da je kurcina od agencije…..

I iskreno drago mi je da se slažemo i drago mi je u tome sto se ne slažemo da nije za pizdariju, nego fkt konkretno….
  • Kujtim Shalla
    6.6k
    Recite vi meni jel vjerujete Bobanu? Onda o muljažama treba prestati razmišljati i spominjati. Ima tko će o tome brinuti i zastupati interes kluba. Varela je tu ,dečko je zvijer sa 16 godina. A Bara je jedan od agenata sa kojima ili suradjujemo ako je to u interesu kluba ili ne. Za ostalo me briga. Rekla kazala, a ne sumnjam da je Boban dogovorio uvjete saradnje i sa Barom izmedju ostalih . Bude sve top
  • Crni86
    16.1k
    Zašto bi ovo bio problem?Zagi

Kao i kod igraca, nezadovoljstvo se prica s klubom u 4 zida. Jedno je preko medija raditi pritisak a drugo je rec ono sta si i pricao vec sa klubom pa eto klub zna. Velika je razlika u ta dva slucaja, o kojem se radi znaju Bara i Zvone.

Samim time to puno govori o poslovnom odnosu izmedu dviju strana. Reci mi sta imas direktno u facu ako medusobno radimo, a ne preko trece strane.
  • vlatkomarkovic
    2.1k

Gle u krivu si…. Ovo sto je jučer Bara napravio je gospodskije od onog sto bi velika većina agenata napravilo… Velika većina bi nazvala par novinarcica i “Zašto Varela ne igra?” , “Svakom utakmicom Dinamo gubi milijune”, “Dinamo zbog sadašnjosti si uništava financijsku stabilnost u budućnosti!”. Žalosno, ali istinito… Boban jako dobro zna kakav je Bara i sumnjam da je bio iznenađen jučerašnjim nastupom i sumnjam da Bara nije rekao to ranije Zvoni direkt….

Mislim i ja bi rado živio u svijetu gdje su agenti gospoda, gdje u nogometu još postoje vrijednosti, gdje se poštuju institucije, gdje su jasni ugovori, gdje se poštivaju pravila bontona, ali jebiga….

Uostalom Boban nije trener, jel? A mi cijelo vrijeme pričamo kako je Kovina glavna mana, manjak rotacije….

Također i je interes kluba da Varela igra više, interes je Bari, ali interes je i klubu…

I još zadnja stvar, očito nisi gledao podcast, nije Bara došao i rekao Zvone mi je rekao da će mali igrati, a ne igra…. Moraš pogledati način na koji je rekao i zašto je rekao i kontekst cijele price….

Opet ponavljam nemam neku korist od branjenja Bare, nit sam njegov Fan boy, samo gledam na to sve i pokušavam nekima objasniti iz konteksta da znam druge neke agente i znam kakva je to ekipa. Na žalost nema bas puno njih koji su fini momci.
  • vlatkomarkovic
    2.1k
    Evo neki dan sam sanjao ovo:
    “ Da je prije nekoliko godina tokom vlasti Mamica, jedan agent dao prebiti jednog našeg glavnog trenera jer mu igrač nije igrao, i onda da stvar bude gora su nastavili u više navrata surađivati”

Mislim naravno to je bio samo san i nema veze s realnošću…

Tako da eto tako otprilike zna to izgledati s nekim našim agentima, da čovjek čak može to sanjati…. Fini neki ljudi, za pojest sendvič i popit kolu…
  • Crni86
    16.1k
    sumnjam da Bara nije rekao to ranije Zvoni direkt….vlatkomarkovic

Onda ne mogu biti u krivu. Procitaj sto sam napisao.

Ovima koji zovu novinare i radi pritisak treba poslat poruku kao sto je i bjelica jednom napravio pa nek vide da ce to samo prouzrocit kontraefekt.

Sa ovime da se to iskomunicira u facu u klubu pa onda okolo o tome prica s novinarima nemam problema. Sve ostalo je jako jako los poslovan odnos i ne vidim kako ce takvi odnosi dugorocno biti odrzivi.
  • Marc
    602
    Lik nije rekao niš posebno i spektakularno, hvala Bogu da će stajat iza svog igrača. Lik je manager dakle prodavač i ima šprehu. Zna Boban dobro skim ima posla, a zna i Bara. Ovo je obostrano i Dinamo i Bara u ovom trenutku imaju obostranu korist od suradnje. Na kraju krajeva priča pozitivno o Bobanu i mislim da ga je dobro opisao, al opet pozitivno je pričao i o Mariću i vjerojatno bi pozitvno pričao o bilo kome drugome sve dok vidi profit za sebe od toga. Kažem tipični manager, ovaj ima šprehu i uspješan je. Dal je mutan,… ovo sa Barcom mi je sve čudno.. vrijeme će možda pokazati.. al svi su oni više manje takvi…
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.