• hardek
    9.8k
    Ljudi i dalje ne kuže koliko je teže naći drugog Sergia nego drugog McKennu. Pa šta mislite da na grani rastu stoperi koji dobivaju 75+% zracnih duela, trče 35 kmh i progresivni su sa loptom u nogama i u dodavanjima? Uz sve to agresivan u iskakanju i pokriva trećinu terena u defenzivnim tranzicijama
  • ZrnTSCHeZ
    1.9k
    Želim dinamo u kojem ćemo momčad samo nadograđivati, a nećemo razmišljati o prodaji stožernih igrača čijim odlaskom oslabljujemo momčad ili prodaji mladih igrača nakon par bljeskovitih partija.

Ne želim nastavak export-import politike pa da onda svako ljeto/jesen iznova slušamo o uigravanju polovice nove momčadi.

Međutim, s obzirom na to da ovo ljeto to očito još gotovo sigurno nije moguće, onda bi se od zvučnijih imena upustil u prodaju Domingueza.

1.španjolac + pedigre + godine + igra s loptom mu daju potencijalno visoku cijenu u nadam se rangu cca pola budžeta planiranog transferima

2.ak i zažmirimo na predstave u Europi, u HNLu smo preko njega i/ili zbog njega kasirali podosta golova preko kojih smo olako prelazili jer smo napadački bili superiorni

3. Galešić je imal dobru polusezonu, aklimatiziral se na klub i zahtjeve/očekivanja dinama, ima i progresiju s loptom pa možda bi tu poziciju pokril bez da nam to bude downgrade

4. Radeljić kao backup

McKenna mislim da nam više znači od Sergia.
  • GOAT
    6k
    Trebao bih vas popisat sve da mogu ispratit koliko dugo bute izdurali da ga ne krenete vrijeđat.Droljo

Ali ovdje se bas svakoga vrijedalo kako nece i Radeljica :lol: mislim da je samo Livi prosao hate free ove godine
  • ElDorado
    10.7k
    Scot je prodaja ovo ljeto ili nikada, a Sergi moze itekako rasti. Pa cemo vidit koja ce odluka biti.
  • Omake
    17k

Obrana

Defensive duels won %

Radeljić LS: 74
    Dino: 80

Defensive duels / 90

Radeljić LS: 4,2
    Dino: 6,0

Successful defensive actions / 90

Radeljić LS: 8,9
    Dino: 8,0

Padj interceptions

Radeljić LS: 7,5
    Dino: 7,1

Zaključak:
    Radeljić od prošle sezone ima jako dobar obrambeni profil, ali Dino je jači u čistom duelu, dok je Radeljić malo aktivniji u obrambenom volumenu.

Zračna igra

Aerial wins / 90

Radeljić LS: 2,5
    Dino: 3,7

Aerial win %

Radeljić LS: 67,2
    Dino: 70,3

Tu je Dino jasno ispred.

Iznošenje i gradnja

Passes / 90

Radeljić LS: 49,3
    Dino: 74,6

Pass %

Radeljić LS: 82,5
    Dino: 93,1

Forward pass %

Radeljić LS: 70,2
    Dino: 86,3

Pass F3rd %

Radeljić LS: 50,4
    Dino: 63,2

Tu je Dino opet jasno ispred kao kontrolni stoper.

Progresija

Prog passes / 90

Radeljić LS: 11,7
    Dino: 8,0

Prog pass %

Radeljić LS: 73,8
    Dino: 79,3

Long passes / 90

Radeljić LS: 9,0
    Dino: 4,8

Long pass %

Radeljić LS: 42,4
    Dino: 55,0

Tu je slika zanimljiva:

Radeljić daje veći sirovi volumen progresije
    Dino daje kvalitetniju i čišću progresiju

Znači:

Radeljić = više gura
    Dino = bolje bira i bolje pogađa

Radeljić od prošle sezone je dobar, agresivan i vertikalan stoper, ali Dino Perić po brojkama izgleda kao jači, sigurniji i kompletniji.
  • NitkoBitan
    36.2k
    Scot je prodaja ovo ljeto ili nikadaElDorado

A sta mozes dobit za njega, puno nam vise zbaci stabilan stoper iducih nekoliko sezona.
  • OsamŠest
    7.3k
    @Droljo obzirom na tvoje procjene, čini mi se da smo uboli Ramosa.. :joke:
  • BlueDD
    51

Hipotetski, bi li dao 2 mil eur ovo ljeto za malog Subotića? Osobno uz ostanak Livakovića, dovođenje jednog krila za startnih 11, meni bi Subotić bio treća prioritetna kupovina ovog ljeta, a sve ostalo ovisno o odlascima...
  • OsamŠest
    7.3k
    Scot je prodaja ovo ljeto ili nikada, a Sergi moze itekako rasti. Pa cemo vidit koja ce odluka biti.ElDorado

McKenna donosi puno više od same igračke kvalitete.

Mislim da je kvalitetu Domingueza u ovom trenutku puno jednostavnije nadomjestiti, nego liderstvo McKenne.

Dinamova momčad je i dalje u izgradnji i bez takvih likova sve je znatno teže.
  • ElDorado
    10.7k
    zanemarujemo da za njega postoji interes iz Premiershipa a njihove cifre su puno više od ostatka Europe. A netko je napisao da je agent vec poslao vise ponuda u klub. Bumo vidli. Za Sergia mi je zao jer ak igramo LP cijena ce mu rasti.
  • Kumerle
    2.7k

Hvala!
    Sigurno je nesto i do suigraca postotak dugih pasova i uspjesnih. Vjerujem da bi bolji bio u Dinamu kad dodaje loptu Misicu nego Gojaku
  • Common Sense
    1.4k
    Ja računam da će nas i Scott i Sergi napustiti ovoga ljeta, jedan brzo po završetku sezone (Scott), a drugoga (Sergija) bi zadržali do kraja kvalifikacija pa onda prodaja.
  • fakin
    3.8k
    pa mislim da ako uđemo u ligu prvaka zaista ne moramo prodavati najbolje igrača radi financija.

po meni, ako uđemo u ligu prvaka otići će samo oni koji ne žele više biti ovdje.
  • Omake
    17k
    ne bih išao preko pola milijuna fiksno s raznim bonusima. Previše mu toga nedostaje, prevelik je rizik dati 2 milijuna po meni. Nema fizikalije za elitnu solo 6 kao osnovno. Previše pasivan sa i bez lopte. Koliko kod on bio po pitanju kontrole i diktiranja tempa fantastičan za HNL razinu, pogotovo za tu dob, ima tu dosta toga za popraviti. A u juniorima, kadetima i pionirima imaš reprezentativce na toj poziciji. Mlada šestica bi mi bila na jako nisko na listi prioriteta ovo ljeto. Navodno se Radoša baš smatra potencijalom na toj poziciji.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.