• emilperska
    15.3k

Nama plus od 500k EUR u 2026. ne znači gotovo ništa za financiranje 2027 ili 2028. jer jednostavno trošimo 60 do 70m EUR svake godine, a od tog je fiksan zanemariv iznos.

Liga, mikro i makro okruženje, infrastruktura.. Ništa nam ne ide u korist. I tu se opet vraćamo na izlazne transfere jbg.
  • User123
    54
    Rjesenje je imati dva tri mlada igraca u prvih 11 koji zaraduju 200k godisnje. Sutra ces te igrace prodati i to je Dinamov kruh. Na to ograniciti place na max 750k eur godisnje a prosjecne igrace poput Perica il placati 300-400k umjesto 500-600.
    Tada ce klub financijaki prodosati i sutra moci od uatede na placama raditi ulazne transfer od 5+ miliona Eur. Znaci smanjiti budet placa za 5-10 mln i to koristiti za transfere mladih igraca koji nemaju visoku placu i koje ces sutra transferirati.
    Nadam se da takvu viziju Dinama ima Zvone i ekipa gore jer u manjku komercijalnih prihoda to vidim kao jedini nacin funkcioniranja i dizanja ekipe na visu razinu..
  • Dzoni
    4.9k
    Znaci smanjiti budet placa za 5-10 mln i to koristiti za transfere mladih igraca koji nemaju visoku placu i koje ces sutra transferirati.User123

To bi značilo niže plaće za pola maltene, jesi svjestan koliko bi lošiju ekipu tada imali
  • scooniepenn
    6.6k
    S obzirom da sa krajem ove sezone rasterecuje proracun za ugovore Perica, Zagorca, RPG-a, Bennacera i Teopheillea te uz prodaje/raskide sa nekoliko igraca koji su visak ne znam kako smo na 70 milja proracunu sto se ovdje spominje.
  • emilperska
    15.3k

Dinamo je sam planirao rashode od 69m EUR što je maltene 70m EUR za 2026. godinu bez ulaska u LP.
    S obzirom na stanje u svijetu, hiperinflaciju itd. Sumnjam da će taj budžet ikad više pasti ispod 65m EUR, a da mi budemo konkurentni.

https://www.index.hr/sport/clanak/dinamo-odredio-budzet-za-2026-potvrdjena-i-selidba-s-maksimira/2741771.aspx
  • Hrvatski Gradjanski
    225
    Jedan od prigovora koje imam je ta Bobanova fix ideja da ograničimo plaće na 750 000 eura. Mislim da igrači koji bi radili razliku u Dinamu i koji nam mogu biti pojačanja za Europu idu preko milijun eura. Nismo mi otok i ne može Dinamo postavljati pravila. Postoji tržište. Nama McKenna vrijedi milijun eura plus. Nadam se da ne ide zbog toga ako ide.
  • Dzoni
    4.9k
    Mislim da je dosta puta objašnjeno da to nije uklesano u kamen, nego da je to neka okvirna smjernica. Nemojte se držati tih cifri kao pijan plota, jer ako nešto je sigurno u nogometu, to je da se sve mijenja u jako kratkom roku
  • Zagi
    17.1k
    Pijano trošenje i olako probijanje rangova nas je dovelo do prošlosezonske situacije.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.