• Paggini
    67.7k
    Džabe nam odličan stoperski par kad ćemo primiti i loš centaršut.striko

To se moze dogoditi i sa Livakovicem svaku utakmicu, brat bratu. Nije bez razloga otisao iz Fenera, to smo govorili i kad je isao tamo, da mu se ovdje tolerira periodično kiksanje, tamo se nece.
  • Noel
    15.5k
    Po meni golmanska pozicija je trebala bit prva nakon prioriteta u ljetnom remontu. Ovako smo ostali na rezervama Zagorcu i Filipoviću i prvom golmanu Nevistiću..

Prvih četiri utakmice sam bio iznenađen dobrim partijama Nevistića i baš sam se ponadao da će odradit sezonu bez većih kikseva i branit ono kaj treba uz koje čupanje utakmice kad zagusti. Međutim brzo je opet napravio kardinalnu grešku i pokazao da nije golman koji je stup momčadi i takav nesiguran golman je ogledalo rezultata i prošle sezone i utakmice protiv Varaždina u subotu. Sad kad izvrtim film da je Nevistić samo jednu ili dvije lopte koje je mogao ili bolje rečeno morao skinut od onih silnih krumpira koje smo primili prošle sezone Dinamo bi bio prvak sa laganom razlikom barem +5 +6. To je radio sezonama prije Livaković i kao što je netko gore napisao "razmazio nas" ali to ustvari nije razmaženost nego osnovna uloga u momčadi jako dobrog golmana da izvuče kaj treba i ne prima kiks golove.

Naravno, velika iskrena podrška Nevistiću za nastavak sezone ali bojim se da je to začarni krug, uvijek ista priča..
  • Chempers
    819
    Po meni golmanska pozicija je trebala bit prva nakon prioriteta u ljetnom remontuNoel

Upravo tako. S tim da se tada nije ni znalo da možda postoji mogućnost dovođenja Livakovica, a kako izgleda mi se i nismo pretjerano trudili sada to realizirati što je baš debilana ako je Livakovic bio iole dostupan.
  • JJosip
    87
    Isto tako su mogli Stojković i Lisica zabiti svoje šanse i otići na poluvrijeme sa 2:0 što bi vjerojatno bilo dovoljno, ali nismo. Neva je kriv za gol, ali optuživati sad samo njega i na njega baciti sav teret kiksa je pretjerano...
  • scooniepenn
    5.5k
    Mislim da se ide iz krajnosti u krajnost. Ako će se ove situacije desiti Nevo do 2 do 3 puta u sezoni to se može pregrmiti, ali ako će to biti uzorak svaku 3. utakmicu onda ćemo definitivno imati problema. Obrana nam jednom Varaždinu nije dozvolila doslovce ništa i složio bi se da je za sada način na koji nam obrana igra izvanredan. Dakle, zabili su nam 2 gola, 1. iz nepravilno izvedenog prekršaja gdje je čovjek na kraju pogodio sam kut, ali je stoper bio na njemu te najobičnijeg centaršuta koji je lagano putovao, što je nedopustivo.
  • Paggini
    67.7k
    Patrik Mijić, kojeg se spominjalo i koji je ogroman dinamovac iz Broda i koji meni lajka komentare na statusima podbratka Jurisica, zasad u 400 minuta 4 gola i 2 asistencije. Meni je osobno žao što nismo njega pikirali za trećeg napadača, al eto
  • wolfgang14
    2.9k
    Po meni golmanska pozicija je trebala bit prva nakon prioriteta u ljetnom remontu. Ovako smo ostali na rezervama Zagorcu i Filipoviću i prvom golmanu Nevistiću..Noel

a Tai Žnuderl? Ja se iskreno nadam da je on opcija ispred Zagorca. A možda i ispred Filipovića. Nisam ga nikad gledao ali navodno je veliki potencijal. U vatru š njim!
  • Krizy
    60.8k

Idealan za trećeg napadača
    Kao i Islamović, kojega sam spominjao prije potpisa za Rosenborg za 80 tisuća eura.
    Od dolaska u Rosenborg:
    1700 minuta, 16 golova, 1 asistencija

Norveška liga: 16/8/1 (1180')
    Norveški kup: 1/2/0 (46')
    Kvalif. za KL: 6/6/0 (473')
  • Crni86
    14.9k
    slazem se.

Vidjet cemo sta ce sezona donijet. Ali na temelju prosle sezone i ovih priprema te sada nakon varazdina nisam bas toliko optimistican.

Mislim da se nitko ne bi ni javljao da se to desi dva puta u sezoni i da neva ima konstantu. Svaki put kad pomislis evo krenulo ga nakon 4,5 tekmi te razuvjeri.
  • Pacho
    4.7k
    A u cemu je to tocno Neva elitan (za nasu razinu) pa da mu mozes istrpiti primanje centar suteva, kornera i slicno?
  • rokikaciga
    5.2k
    Sto se doslovno obrambenih zadataka tice - nista.

Nize je statistika, a i okom je to isto vidljivo. Ok, prosla godina je svima bila losa...mozda bih istaknuo reflekse ali tu je glava najveci faktor. Jer ako nisi unutra 100% kao golman dzaba ti najbolji refleksi jer je branjenje (po meni) 70% postavljanje (u odnosu na loptu, gol, druge protivnike, suigrace, gdje ti ruke stoje kad ocekujes udarac itd) a 30% refleksi.

NLv6l7W.jpeg
  • Pacho
    4.7k

Eto. Nitko sretniji od mene ako on stvarno dode na tu razinu za koju neki misle da je sposoban, ali jednostavno ne vjerujem u to. Te neke ako je u formi, ako mu trener vjeruje, ako mu se zvijezde poklope teorije mozes za sve igrace gurati, a neki pisu kao da se ovdje radi o Buffonu ili Neueru (za nasu razinu) koji je nesto usrao, ali te ne treba brinuti, jer znas da je to teska anomalija.
  • GeneralNapoleon
    1.9k

Mozda bi bilo posteno barem pogledat i sezonu 23/24. Znaci potom grafu je u save % ispodprpsjecan. Ali prosla sezona mu je sto se toga tice najgora.

Po sofi je prosle sezone ima 58% uspjesnih obrana. Ali u sezoni 23/24 je bio na 77% sto je dosta impresivno. A i trenutno je nakon 5 kola na 85%.

Ne zelim sad glumit njegovog velikog odvijetnika. Ali na osnovi njegove najgore sezone donosit zakljucke mi se ne cini pravedno.

Takoder bih nadodao da je i protiv Varazdina obranio onaj neugodni sut koji je isao u raslje. Makar nije bio posebno silovit.

Edit:
    I jos bi htio rec da gol koji je primio iz tog centarsuta izgleda apsolutno tragicno. Ali cini mi se da ga je iziritiralo sto je lopta prosla blizu igracu Varazdina ispred kojeg vjerojatno nije mogao iskocit. Pa je tu malo zastao i izgubio taj trenutak zbog kojeg nije vise mogao reagirat. Ali to je samo moje laicko misljenje.
  • Pacho
    4.7k

Ali tih njegovih 58% (globalni predmet sprdnje Onana je u PL prosle sezone bio na 67% btw) nas je kostalo naslova. Nije jedini krivac naravno, ali da nije primio onih par golova koje bi i Helen Keller obranila, mi bi bili prvaci. Znaci ne one koje bi odlican golman skinuo nego one koje ni kadeti ne primaju.

U top klubovima golman ne bi smio prezivjeti takvu sezonu, a i kao sto rekoh, ne znam cime nas je Neva toliko zaduzio da mu se daje jos jedna prilika. Jednom dobrom sezonom nakon koje je uslijedila katastrofalna?
  • GeneralNapoleon
    1.9k

Ja uopce ne kazem da je prosle sezoje bio kriminalan. Samo kazem ne znam jel je posteno procijenit ga po najgoroj sezoni karijere. Po meni je prosle sezone i dalje (naj)veci krivac obrana. Makar kog kod okrivio bit ces u pravu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.