• Ludovic IX
    9.1k
    u prošlom remontu koga smo to kupili da si mogao reći da je to to - Orša iz koreje, petko bez gola u godinu dana.. ktc je isto bio sumnjiv...

i ja kžem da treba uložiti i 5 milja u igrača ali ako dovodimo dvojicu, trojicu pa potrošit 10 na njih je ok ali mi moramo dovesti 10-15 igrača za 15 milja.. teško je tu pogodit sve i onda još platiti 5 milja za jednog a morat ćemo za napadača
  • Efes Pilsen
    11.6k
    Jakir ce nam pomoc s napadacem, ali tamo negdje iduce sezone. Frigan u Hull City, taman sezona da mu padne cijena i da ga se novi trener pozeli rijesit uz diskont od 50%.
  • tp1997
    1.6k
    ktc je isto bio sumnjivLudovic IX

KTC, bar prema CVu, mi je upravo primjer igrača kakve trebamo ciljati, a kakve ćemo sve manje moći dovoditi nastavimo li ovako. Orša i Petković su bili opaka lutrija, tad smo pogodili, ali ćeš puno češće promašiti nego pogoditi s takvim igračima (viđeno zadnjih par sezona).

dovesti 10-15 igrača za 15 miljaLudovic IX

Pitanje je prioriteta ulaganja. Možemo i postaviti pitanje zašto smo bili spremni igračima plaćati puste stotine tisuća eura, no questions asked, samo da odu...
  • Ludovic IX
    9.1k
    pa valjda zato što smo zajebali lani a oni su bili najskuplje plaćeni igrači..bez garancije da ćeš dobit nešto više od njih oive sezone.. i uštedili na njihovim plaćama 2,4 miliona

a KTC je došao besplatno. i nema razloga da ne dovedemo još KTC-a u budućnosti. mislili smo da će i mmae bit novi KTC ali nekad fulaš nekad pogodiš
  • tp1997
    1.6k
    KTC je došao besplatnoLudovic IX

Jest u smislu odštete, ali igrač mora imati i plaću. Ako mislimo imati nekakav salary cap u rangu onoga što se piše u medijima, sve će manje KTCova htjeti doći (ili ostati dulje od sezonu-dvije).

pa valjda zato što smo zajebali lani a oni su bili najskuplje plaćeni igrači..bez garancije da ćeš dobit nešto više od njih oive sezone.. i uštedili na njihovim plaćama 2,4 milionaLudovic IX

Stoji. Ali (naravno, nemam insajderske informacije) ostaje dojam da se automatski prihvatilo ono što žele za raskid nakon što nisu pristali na nove uvjete, samo da otperjaju što prije. Teško mi je zamisliti da se tu nije moglo pregovarati čvršće i beskompromisnije o tim uvjetima raskida.
  • Tvrdica McTvrdi
    919
    Hrvati imaju talent, Dinamo ima akademiju koja je u top 10Sajla

Ajmo reći da talent ne će presušiti i da će svako godište izbacivati par dobrih igrača. Te igrače sada držimo par sezona jer imaju s kime igrati među ostalim. Baturina je nekoliko sezona igrao s Petkom, Pjacom, Orsićem, KTCom, Mišićem itd itd. Što ćemo kada sve ove nabrojene bude uzela Larnaka jer nudi duplo bolji ugovor? Dakle ne Oly ili Šahtar, nego kada se broj tih konkurentnih klubova poveća 3-4 puta? U tom trenutku nama od ovih starijih ostaje ono što sada Osijek i Varaždin imaju u kadru. A time vjerujem i ovi talenti će ostajat kraće jer koji će k igrat 4 sezone Hnla s "Dabrom". Nije to za odmahnut rukom
  • Jos-Optimus
    6.3k
    ti sam sebi lupaš kontru iz odjeljka u odjeljak
  • Ludovic IX
    9.1k
    možda je salary cup ove godine takav jer nemamo LP. ako se neki igraču pokažu dobri, zasto se njima ne bi povisila plaća 10% recimo pa čak i ako imaju sad tih 750k.

750k je osnovna plaća ali sa bonusima se to može dignut lako i do 1,5 milja ako to igrač zasluži - ulazak u LP, pobjede u LP, pa čak i za svak i nastup ako treba ili gol. igrač traži milju , ti mu nudiš 750 + 500 u mogućim bonusima.. i ako mu isplatiš tih 500, dinamo će bit bogatiji za 20-30 milja vejrojatno
  • tp1997
    1.6k
    Ne, ja tvrdim da se novac koji se ima potencijalno upitno uložio. S jedne strane ćemo dati igračima na odlasku sve što traže, bez pregovora; ili kao prošle sezone šakom i kapom plaćati Mmaeea, Cordobu, Kangu itd., a s druge biti teški pregovarači kad treba dovesti igrača i platiti nekakvog Buksu, Dahla, Pongračića, nebitna su čak imena sad.

Opet da razjasnim, nemam ništa protiv do sada dovedenih igrača (imao bih protiv Radeljića za 2 mil), ali imam protiv da ne dođe provjeren stoper, napadač i desno krilo, iliti da na ovoj razini ostanemo.

Sukus svega je što je gore napisao Tvrdica - kako mislimo ostati konkurentni kada se broj tih Plzena, Sturmova i Lechova koji su spremni platiti više od nas multiplicira? Jer već sada ih je svake sezone sve više.
  • Pacho
    1.9k
    Koliko ima klubova koji imaju konstantan rast u zadnjih 15-20 godina, a rekordni ulazni transfer im je 10+ godina star? Imamo vise novca nego ikad prije, iz kluba se ne izvlace pare, a i dalje nas plase ulazni transferi od ~5M eura za nositelje.
  • Sajla
    10.4k
    Što ćemo kada sve ove nabrojene bude uzela Larnaka jer nudi duplo bolji ugovor?Tvrdica McTvrdi

imat ćemo izbore i Dinamo će preuzeti ekipa koja će u blagajni naći 500 milijuna nepotrošenih eura pa ćemo sljedeće sezone kupovati prvotimce PSGa, ManCitya, Reala i Barcelone. :roll:

mislim, ne kužim uopće kaj hoćeš da ti novog odgovorim? Hrvatska kao država ide u 3pm jer se novac krivo troši i/ili krade. Dinamo je nogometni klub u siromašnoj državi, love u našem okruženju nema. ako Dinamo neće imati novca da se natječe s bogatijima od sebe, onda će tako biti. ako će pare imati Ciprani i Armenci, onda će nas gaziti u nogometu onako kao nas drugi danas razvaljuju u košarci. hoćemo onda tražiti bogatog Arapina da nas kupi ili ćemo se zadovoljiti s time da budemo dno Europe - ne znam. znam samo kaj je meni danas draže.
    trenutno se pouzdamo u vlastite snage, kupujemo ono kaj možemo, razvijamo ono kaj imamo. za kaj bude to dovoljno pokazat će budućnost. čitam kaj pišete i ispada kao da je 750k plaće nešto što je stvarno i zapisano u kamen za vijeke vjekova ili da u klubu sjede na milijunima koje ne žele potrošiti. otkud vam to?

sad, danas, ovog ljeta je u tijeku rekonstrukcija koja se radi unutar financijskih okvira koje znaju oni koji s tim novcem upravljaju. financijska izvješća ste vidjeli, znate otprilike kako se to kreće. siguran sam da ljudi žele postići to da se složi momčad kojoj će vrijednost skočiti, koja će ostvariti rezultate, koja će se moći prodati tako da se mogu dovesti novi igrači s boljim ugovorima, za veće odštete i samim time veće kvalitete. istovremeno se ulaže i u akademiju i nadamo se da će tamo izrasti igrači koji će ići van za velike cifre.
    hoće li uspjeti? ne znam. ako netko ima kakav drugi prijedlog kako imati više love da se možemo natjecati s ciganima, mađaronima ili Larnacom - samo naprijed. ako mislite da već imamo više (sada, ne prošle zime ili kad se dovodio Cordoba ili Mmaee, pustite te priče) ali ne damo - volio bih čuti na čemu se temelji taj stav.
  • Goncalo Santos
    94
    Igrac koji vrijedi 5+ mil eura ima jos vecih ponuda iz jacih liga i klubova s boljom infrastrukturom i tesko da ce izabrati HNL s ovakvim uvjetima, ne mislim pod time samo nas Maksimir, nego igrac vidi da ce igrat gostovanja u Koprivnici, Gorici, bas i nije najljepsa slika kada usporedi to sa stadionima liga 5, Nizozemske, Portugala pa cak i Poljske i Madarske.

Takve transfere mozemo ocekivati kad svaki prvoligas izgradi ozbiljne stadione i jos 2-3 drugoligasa, preduvjeti za to su: pravno uredena drzava, savez koji ima viziju i ambiciozni vlasnici klubova. Sami procijenite onda koliko je to realno.
  • Pacho
    1.9k

Upravo smo doveli dva igraca Bayerna, jednog Barcelone, jednog koji je imao ponude iz Bundeslige te jednog koji ima XX utakmica u ligama petice. Takoder, Beljo navodno zeli samo u Dinamo. Tesko da oni nisu mogli ili ne mogu naci angazman u ligama s boljom infrastrukturom.
  • Tvrdica McTvrdi
    919

Ne pa ništa, pomalo, reko sam samo da je ovako zanimljivo pitanje za "lamentirati". Nisam ja sad očekivao neki big brain odgovor, više ovako "neka ostane misao u zraku". Ne znam ni ja koje je rješenje, samo znam da ne bi trebalo slijeć ramenima i reć a jebiga, nek nas prestigne Armenija
  • Sajla
    10.4k
    samo znam da ne bi trebalo slijeć ramenima i reć a jebiga, nek nas prestigne ArmenijaTvrdica McTvrdi

ali ne znam tko to govori? bar ne u Dinamu... jebivjetri u savezu svojim potezima rade sve da nas Armenci prestignu, to je točno, ali naš klub se bori svim silama da se to ne dogodi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.