• rokikaciga
    933
    A Badelj sa +4 godine nije u padu. Pa očito je i Badelj jedan od tih igrača. Čovjek igra jako dobro u Seriji A gdje je starter. Nemoj se praviti da to nije istina. Ak je netko dovoljno dobar > dovoljno je dobar. Ademi već 2 godine nije.

↪rokikaciga
    Sve 5, izgleda on još uvijek dobro, al zar nije logičnije tražit mlađu i dugoročniju opciju?
    Teofil Kateran

Naravno da je. Ali zar nije logično uzet Badelja i imaš jako jako dobro rješenje sljedećih 12-24 mjeseca? Uz njega i Pavić može rasti kao igrač i možeš naći nekog drugog...
  • Eduardo
    23.8k
    odakle sad DĆC?
  • Captain America
    19.8k
    Novinari se zabavljaju s puštanjem rekla-kazala priča o Dinamovim željama na temelju teorije kako će Boban inzistirati na domaćim ljudima u stožerima i na terenu.

U teoriji je sve to divno i krasno, ali mi smo na najboljem putu da ostanemo bez naslova i love od LP. Rashodi su došli do 70 milijuna. Sučić je prodan za 15ak, a za Bateka je realnost da dobijemo 8, 9 milijuna nakon što on sebi uzme trećinu iznosa transfera. Kako doći do 70 milijuna bez love od LP? Kako napraviti toliko nužnu rekonstrukciju ekipe, a love nemaš? Koji klub je dovoljno lud na sebe preuzeti ugovore Mmaeea, Cordobe, Kange, Bernauera, Torrentea i ostalog mrtvog kapitala u svlačionici? Mbuku valjda ide nazad otkud je i došao...

Svjedoci smo zadnjih nekoliko godina koliko su naši igrači postali skupi i da smo imali problema ispregovarati transfere s Lokomotivom. Istra nam je za Maura Perkovića uzela 2 milijuna. Belcara ćemo Varaždinu možda platiti oko milijun i pol. Govorimo o nedokazanim igračima koje se smatra talentima koji bi mogli jednog dana postati ozbiljni igrači. Mislite li da će se netko uplašiti Bobana i dati dokazanu kvalitetu poput Fruka za milijun i pol eura jer je s druge strane Zvone Boban?

Ako ostanemo bez naslova, pušem na hladno i očekujem minimalne kozmetičke promjene ekipe jer ne vidim kako će se skupiti 10, 12 milijuna eura za promijeniti krvnu sliku ekipe. Boban nije glup da dovodi japance, drugoligaške Francuze, kolumbijske Mitroviće i slične tek toliko da kaže da je nekog doveo. Nema na vidiku ni igrača poput Pašalića, Fruka i Ivanovića koji su tada bili članovi mlade reprezentacije, znalo se da su kvalitetni i moglo ih se dovesti besplatno.

Jako nezahvalan posao je pred Bobanom i volio bih biti optimističan poput većine ovdje, ali bojim se da nas čeka hladan tuš ovo ljeto kada krene prijelazni rok.
  • ElDorado
    3.3k
    Kaj velite na brojke Štefulja? Znamo da tu nije odigrao ništa, pa ni u Slavenu. Da li mu dati još prilike?
  • rokikaciga
    933
    Po meni ne.

U HNL je tu jedino Roko Jurišić ali se tako odvratno ponaša kada igra protiv Dinama da ga ne želim. Morao bi na pokoru kod Bobana prvo pa onda tek možda.
  • NitkoBitan
    25.5k
    Rashodi su došli do 70 milijuna.Captain America

To je brojka napumpana raznim premijama za LP, dodatnom trosenju kako bi se smanjio profit te rashodi u iducim godinama, pa je u toj brojci i "trosak" amortizacije...

Dinamo moze bez problema funkcionirat i sa rashodima od cca 50 milijuna eura godisnje.
  • ElDorado
    3.3k
    ima tu igraca koje si nabrojao koje sigurno mozemo prodati za 1-2 milje i vratiti ulozeno. Mozda najveci problem je Mmaee, ali za Cordobu, Mbukua, Hoxhu, Torrentea, Bernauera sigurno mozemo naci kupce.
    Mislim da Baturinu necemo prodavati do SP.
  • Captain America
    19.8k
    Mislim da Baturinu necemo prodavati do SP.ElDorado

Kako ćemo napuniti proračun ako ga ne prodamo? Stojkovića nećemo sigurno prodavati. Postoji i opasnost da skroz propadne i završi ko Ante Ćorić ako ostane tu još godinu dana. Olmo i Majer su u tim godinama bili nositelji Dinama, a Hoffenheim je odigro 2 prave utakmice u ovoj sezoni.
  • scooniepenn
    4.1k

Za razliku od RPG-a? RPG je televizor u boji za sve desne bekove u ligi. Pogledaj sazetke utakmica Arsenal Dinamo i Dinamo Milan pa vidi sto su jedan Sterling i Musah napravili protiv njega, i to jos na lijevoj strani obrane. Mislis da bi Valincic, Devetak ili Sigur to jednako odradili. Kada ovakve komentare procitam zapitam se razumiju li neki ovdje nogometne fundamente.
  • Teofil Kateran
    2.3k
    Jurišić je precijenjen igrač. Odigra protiv nas vrhunski, a ostale utakmice manje-više odigra prosječno. Nije sigurno ništa bolji igrač od Štefulja.
  • Krizy
    54.8k
    Kakav Jurišić, Osijek s njim u momčadi u samo 4 utakmice ove sezone nije primio pogodak.
    On je dobar wing back za takve momčadi i to je to, za Dinamo nije.
  • scooniepenn
    4.1k

Kolega, malo ste skloni pretjerivanju vidim. 70 milijuna je bilo samo i iskljucivo zbog Lige prvaka i premija. U kontekstu naseg moguceg ne uzimanja naslova (ocekujem da uzmemo) i igranja Europa lige ili Konferencijske lige nas proracun nece biti veci od 60 milja. To je jedan kroz jedan. Ovo za Baturinu je neistina i to je vec vise puta bilo receno, tako da raspravljati s krivo postavljenim premisama nije bas oportuno. U 2025. ja ocekujem da mi od sponzora, prodaje merchandisinga i ostalih promotivnih aktivnosti, ugostiteljstva te prodaje ulaznica i clanarina uprihodimo oko 25 milja. To ti je bez Lige prvaka gotovo 50 posto proracuna. tako da ajmo tako razgovarati.
  • Captain America
    19.8k
    Vidjet ćemo onda jako brzo kako će se rasplesti cijela priča. Nadam se da će biti bliže tvojoj optimističnoj procjeni nego mojoj.

Što je samo oko Bateka neistina?
  • scooniepenn
    4.1k

Moja procjena zarade po svim prihodovnim kanalima je jako realna. Sto se tice proracuna mislim da bez problema i ponesto ispod 60 to mozemo spustiti. Sto se tice Batija ne znam sto zelis reci? Da ne mozemo dobiti vise od 15 ili da njemu pripada 2/3 transfera? I jedno i drugo nije tocno.
  • ElDorado
    3.3k
    Zamorno je opet o proračunu ali više put je rečeno da mi do kraja sljedeće sezone problema nemamo. Tako da ovog ljeta prodavati ne moramo. Stvar je procjene sada Bobana i SDa koji je trenutak pogodan za prodaju. Ok svi se slazemo da je Baturina proljece odigrao ispod razine no tu treba uzeti vise faktora u obzir. Uz pravu igru i trenera i odnose on se moze dici. Te usporedbe s Ćorićem su mi pomalo i degutantne.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.