• rioda
    6.6k
    Ma ja ne bih Dantasa, nije neka ekstra klasa, a očito je problematičan on ili menadžer, ili oboje. S takvim igračem imaš problema svaki prijelazni rok
  • nemapredaje
    4.2k

Sve mi se čini da je Botov i njegov plan i bio da se dolaskom u Osijek približi Dinamu i da na kraju završi kod nas.
  • rokikaciga
    313
    Rog je bio želja Fabija.

Uostalom, klub treba kreirati kako želi igrati i u skladi s tim dovoditi igrače (npr polivalentne, dobre tehnički, možda jače fizički, netko bi želio više "ratnika", netko hoće 4 Petkovića naprijed itd itd to sve treba KLUB definirati u svom sportskom planu) i naravno - trenera koji gaji takav ili sličan način igre.

Zamisli da dovedeš Stoke Tony Pullisa i daš te igrače u ruke Pepu. Pa on ne bi znal godinu dana koji mu se k dogodio.
  • Omake
    5.5k
    Da li je još komu iz BiH blokiran pristup transfermarktu ili je to samo meni?
  • IvO67
    14

i meni iz HR je blokiran
  • rokikaciga
    313
    Pao je transfermarkt u cijelom svijetu
  • Mr Anderson
    10.4k
    Pao je transfermarkt u cijelom svijeturokikaciga

Zonaši srušili Transfermarkt. Server preopterećen.:lol:
  • keppi
    289
    Meni je Dantas još ipak pod određenim upitnikom jer je jedno igrati za Dinamo, a sasvim nešto drugo za Osijek....isto je sa Selahijem i sada s Mudražijom. Bio sam na utakmici i neki dan i nisam neznam što baš od njega vidio.
    Iako se slažem da on nikako ne može biti najplaćeniji ili čak jedan od najplaćenijih igrača u Dinamo.....ipak treba znati jedno:
    Nikako se ne može gledati samo plaća igrača, nego ukupan transfer ili ustvari ukupan trošak za igrača. Dantas i njegov menađer to dobro znaju jer Dantasu ističe ugovor i dolazi bez odštete.
    Ako daš za igrača 5 milijuna (toliko će vjerojatno s 50% od N.Jankovića iznositi Galešić) plus 500 tisuća plaće onda te on za 5 godina iznosi 1,5 milja godišnje, a Dantas (kako se piše) bi godišnje koštao 1 milijun. Sigurno je i to puno, ali evo ako usporediš s recimo Galešićem...
  • Jaro
    9k
    ako Galesic vrijedi 1,5 milja godisnje (ukupno troskovi), svilenko vrijedi 150k...
  • Mr Anderson
    10.4k
    Ako dovedeš Dantasa i daš mu recimo milju godišnje, automatski radiš nered u svlačionici. može se zamisliti osjećaj Baturine, Stojkovića ili Galešića kad bi čuli da lošiji igrač od njih, rezerva zarađuje toliko više. Teraj to, nek mu nađe menadžer drugi klub koji će mu dati milju godišnje.
  • Laugreano
    3.2k
    Ne znam sta je sa Cordobom, ali ako su procijenili da trenutno ne moze dobit priliku, treba ga poslat kod Garcie na posudbu i dovest Florucza. Treba nam krilo koje zabija.
  • Toni90d
    1.2k

U Njemačkoj radi normalno.
  • IvO67
    14
    iz Osijeka bih jedino povukao natrag Soldu, pa makar ga odmah proslijedili/prodali dalje
    zbog one lažovčine Vlade Čohara bih dobro razmislio da li bi uopće ubuduće poslovao s tim klubom
    desetak puta zove i raspituje se za Perkovića, a poslije po novinama piša po nama da uopće nije za njega bio zainteresiran i nabacuije se blatom na nas sa onim bljuvotinama o suđenju
  • Schpatz
    668

Jesmo, htjeli smo Kangu s opcijom otkupa. I Hertha je ta koja je pristala na tu opciju. Samo je igrac, u ovom slucaju, koji nije pristao na to jer mu je bilo dosta seljakanja s posudbe na posudbu i htio je imat transfer. I Dinamo koji je bio zainteresiran za njega, je pristao na tu opciju. Da nije htio, Kanga bi jos vjerojatno sjedio na klupi u Cardiffu a Dinamo se okrenuo nekim drugim opcijama (koje imam osjecaj, nije vise niti imao).

Spikic je imao na ljeto, ako se ne varam, ponudu iz MLS-a (Seattle?) ali je Spikic odbio. I sad, imas opciju da Spikica nije opcija vise za momcad Dinama kao niti Bernauer i pokusavas se rijesit svojih viskova. I dodu Aris i St. Etienne i kazu mi bi ih posudili s opcijom otkupa, ti kazes, ne, hocu transfer. Aris se povuce, St. Etienne se povuce. Imas igraca jos 6mj u kadru, koji nece mozda skupit niti minute ili neke mrvice i pokusat ces ih opet prodat na ljeto, ali igrace koji NE igraju ili nisu igrali 4-5 mjeseci. Koliko ce bit zainteresiranih?

Na ovaj nacin se Dinamo nada da ce se ovi pokazat na posudbama i ostat u svojim "novim" klubovima, a ako slucajno i nece, nadaju se da ce igrat i da ce se uspjet prodat ti igraci na ljeto negdje drugdje. Mislim da je opcija otkupa za St.Etienne vise vezana za to oce li ostat u 1.ligi ili ne.

Ali u svakom slucaju bolja opcija nego da sjede na klupi / tribini Maksimira i primaju placu. Ovako se otvara veca mogucnost da ih se uspije prodat na ljeto.

Isto vrijedi i za Bulata u Standardu. Mozda ne Standard, ali zasto ne mozda jedan ne znam, Westerlo ili tak neki klub...

Ajmo sad realno, mislis zbilja da ce netko na ljeto doc XY klub sa boljom ponudom od ovoga sto je ponudio Inter? 1) nakon LP 2) nakon ozlijede se tek vraca 3) jer ce odigrat 2 fanasticne utakmice protiv teskih protivnika poput Gorice i Sibenika? Ili 4 utakmice poput mocnih mega momcadi Rijeke i Hajduka koji su u europskim okvirima liliputanci i 90% obicnih pratitelja nogometa u Europi skoro da i ne zna tko su Rijeka i Hajduk?
    Mislim, malo realnosti. Da, nogomet je to. I lako ce bit general poslije bitke i nitko nece znat od nas vise kaj se moglo dogadat na ljeto, ali ako se pogleda malo sira slika... I nemojte opet s reprezentacijom i svi jasite po toj utakmici koju je on odigrao protiv Poljaka, ali je zato na EP prosjedio na klupi i sad do kraja sezone ce vise tesko dobit uopce priliku u reprezentaciji. I to ga ne bi niti gledali u reprezentaciji da je Dalic imao bilo kakvu mogucnost nekog drugog stavit.

Mozda i je top cijena. Ali kaj ako se ovaj transfer za Inter na kraju pokaze kao flop? I Sucic zavrsi kao Delac u Chelsea, Palaversa u Cityu ili kao Halilovic? Mozemo sad svi pricat sto bi bilo kad bi bilo. To tek nema smisla.

Da, jer je 5-6M€ lakse platit nego 20M€. Jedan Brugge, Genk, Anderlecht, Union SG ce platit 5-6M€ igraca koji ima razvojni potencijal jer ce u belgijsku ligu onda doc jedan premierligas i uzet ga za 20M€. Sjeli se na tog Vuskovica kao da Hajduk prodaje svako toliko igraca od 10M€. Njega je kupio Tottenham. Englezi koji se ovak i onak razbacuju s tim novcem i kojem tih 10M€ bilo ulaganje u buducnost pod motom ako bude bit ce, ako ne, jbg ne. Modus operandi koji Englezi imaju vec godinama i godinama. Oni su odlucili da je Vuskovic vrijedan te novce i uzeli ga.

Durdov ima 17god, Brugge kad je cuo cifru, samo se okrenuo i otisao. Nema tog kluba koji ce platit te novce za malog. Isto kao i za Pukstasa kada su trazili 10 pa na nisu dobili. Ili sad najnovije Prpica su si procijenili na 7M, HSV nudio 3M. I gle cuda, nitko nije uzeo Prpica za 7M jer ga nitko ne cijeni na tu cifru.

Rijeka je prodala Pasalica u jbni MLS jer nije imao postene ponude iz Europe. O cem mi pricamo? Orlando je pljunuo tu 5M€ za krilo HRVATSKE REPREZENTACIJE, kada se vec jako voli rec da je Sucic clan broncane svjetske reprezentacije. I Marco pristao tamo otic. Bas me zanima bi li odabrao MLS za 5M€ ili da je dosla ponuda od 3,5M€ za Marca iz eto, recimo cemo Valencije. Zanimljivo kak nitko nije bio previse zainteresiran za desno krilo trece reprezentacije svijeta. Ne standardno krilo, doduse, ali nije ni Sucic standardan. S time da MLS klubovi imaju kupovnu moc. Atlanta je kupila za 21M€ igraca iz Middlesbrougha, dovela Almirona iz Newcastlea... Da ne bi netko mislio "smijesan MLS, kaj Amerikanci placaju za nogometasa".

Ivanovic? Ista stvar. Union SG ga platio 5M€ i nada se da ce ga utopit negdje barem 10-11M€ ako se Ivanovic pokaze. Kao i Frigan u Westerlou. Jer imaju financijske mogucnosti placat igrace 5-6M€ i ako se on njih 5, 2-3 dokazu kao vrhunski, prodat ce ih za 20M, a ako ne, ide ispocetka ta prica.

Ne mozes usporedivat transfere od 5-6M€ s transferima od 15M€+. I razlika je ogromna u tih 10-11M€ a neki se ponasaju kao da je razlika od 200-300 tisuca eura. Ogromna je razlika izmedu 10M i 15M, a kamoli izmedu 5M i 15M.

Da, gle cuda, neki put i nasi klubovi imaju nekog igraca koji ne zavrsi u Dinamu i kojeg mogu prodat za dobre novce. Nevjerojatno da se tak nekaj dogodi, jer smo nauceni da valjda 90% profesionalaca koji znaju igrat nogometu HNL-u zavrsi u Dinamu. I od tuda dolaze ta zazivanja Mudrazije, Selahija i nekih drugih igraca koji se pokazu svaku 10 utakmicu, ali neka on kod nas.

Ali sad samo ovak okvirno: Chelsea doveo iz St.Etienna 19-godisnjaka, talentiranog, za 15M€. Decko odigrao 17 od mogucih 20 utakmica u Ligue 1. Od toga 45% bio u prvih 11, Bondo (21) iz Monze u Milan za 11M€ , decko odigrao 20 od 23 utakmice u Serie A i u 83% utakmica u prvih 11. I vi se zalite da mi, koji igramo jbni HNL dobijemo za igraca 16,5M€? I to na temelju jer je odigrao vrhunsku tekmu protiv Monaca i Salzburga i poluprosjecne partije u HNL-u koje je imao (necu zaboravit kak se pisalo na ljeto da se Sucic mora uozbiljit i pocet igrat jer mu je transfer u glavi), protiv Bayerna ga nije bilo nigdje. Doduse kao niti cijele momcadi.

Slavia Prag proda igraca u Championship za 7M€, igraca koji ima tek 21 godinu, buducnost ceskog nogometa... Za SAMO 7M€.

Ali da, zaboravim da je HNL minimalno rang jedne od liga 5 i da je Baturina novi Marmoush i Sucic novi Nico Gonzalez.
  • Krizy
    51.7k
    Evo proradio Transfermarkt
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions