• mlinchica
    5.3k
    eeeh :grin:
    Nekaj se pisalo o tome na temi stadiona.

Dobro je za prvi put, drugi put bu bilo bolje (ak ne bude prosvjeda pred shopovima :wink: ).
  • fakin
    3.5k
    kaj jeste još uvijek za to da ocjenjivački sud za stadion odabere 3 projekta i da onda građani glasuju i odaberu koji žele?
  • Kepec
    9.2k
    Kada za izlazak na glasanje uvjet osim godina postane i iq test tada će biti i boljih rezultata. Prije 2 dana Dinamo objavi fotku običnog template dresa i kako će biti objavljen danas u 12h, a ekipa komentira kak je odabran najružniji, previše bijel, nije ovo naša boja i slično. Mislim to su nažalost zaostali ljudi da ne upotrijebim grublju riječ, ali takvi imaju isto pravo glasa kao i ti. Pa na čelu države nam je godinama stranka koju nitko ne voli, nitko za nju ne glasa, ali i dalje pobjeđuju. Zašto? Jer svaka šuša s navršenih 18 može zaokruživati.

Dres nije ružan daleko od toga, ali da je bilo boljih bilo je. A ako mislite da je nekaj namještno grdo se varate, Dinamo u ovom trenutku broji 53 111 članova. Ako nas tu na Zoni raspravlja 50 o tome kak je loš dres izabran, tam vani imate još prek 53 000 ljudi kojima je taj mogao biti najbolji.

S obzirom na strukturu kluba fora je imati nekaj naše odabrano od navijača. Možda se većini ne sviđa rezultat, ali po meni se ovdje napravilo puno više od samog biranja dresa. Pokazalo se kaj bi bilo da navijači demokratski biraju trenera, igrače, izgled stadiona, vrstu treninga, prehranu, izgled društvenih mreža itd. Za sve to postoje dobri, normalni, ŠKOLOVANI ljudi, a za ove "sitnice" se može pitati mišljenje navijača.
  • Sajla
    19.3k
    da. osim ako ti misliš da će tvoj projekt ući u top3 zajedno s plavim vulkanom i kuglofom?
    ali ako ta 3 budu projekti Normana Fostera, studija Herzog & de Meuron, studija FIA, ili Populous i sl. preklinjem nekoga da mi objasni što će točno te firme zajebat?
  • NitkoBitan
    35.9k
    Svaku salu na stranu po pitanju demokracije i izbora prosjecnog covjeka, stvarno ne bi bilo lose organizirat clanski dan gdje bi bio prezentiran uzi krug izabranih idejnih rjesenja (stadionski dio naravno), pa bi zainteresirani iz prve ruke mogli cut sta i kako, i eventualno postavit pitanje ili izrazit misljenje koje bi opet eventualno bila smjernica Bobanu koji je kao predsjednik kluba - buduceg korisnika stadiona u ziriju.

Pa cak je i u samom natjecaju napomenuto kako ziri moze sugerirat neke promjene po pitanju idejnog rjesenja, a clanski dan bi bio nacin za izrazavanje misljenja navijaca.

Edit: Zeznuo sam se oko prezentacije, idejna rjesenja su na anonimnoj razini do samog proglasenja pobjednika. Mogu nam iz kluba ili grada prezentirat sto su dobili i koje su njihove preferencija, ako je moguce naravno.
  • Masto
    1.2k
    valjda su se oko glavnih uvjeta sto stadion treba imat složili, a sad estetski detalji manje više i to ne bi svima ugodili
  • veselko tenžera
    7.6k
    Pobjednički dres mi je jedan od 5-6 dresova za koje sam se iznenadio da su u top 32. S malim odmakom, mislim da je ovaj dres djelo stranačke mladeži ili njima jako bliske klike.

Po čemu sam to zaključio?

1. Uradak je, uz maksimalnu blagonaklonost, mediokritetski.
    2. Priča iza djela je, na prvu, površna. Na drugu i na svaku sljedeću je besmislena.
    3. Onaj tko je išao na prvoloptaško povezivanje s hrvatskim kraljem preko 9 godina starog grafita jako dobro poznaje psihologiju mase.
    4.Tko god da stoji iza dresa ima sposobnost animiranja većeg broja glasača za nešto što ni približno nije najbolje rješenje.

Kako bilo, demokracija na djelu, čestitke pobjedniku. Bilo bi zgodno objaviti broj glasova kroz sva 3 kruga izbora.

Na koncu, svaka priča s dresovima počinje i završava sa željom da što je više moguće utakmica igramo u prvoj garnituri.
  • ZaDinamoDaoBihSve
    4
    Baš zbog toga mislim da za buduće natječaje za 4. dres (ako ih bude) pobjednika trebaju izabrati isključivo stručnjaci sistemom pojedinačnog ocjenjivanja ili tipa kao konzilij. Naravno pod stručnjaci mislim na dizajnere i voditelje multimedije, a ne osobe koje nisu vezane uz to područje.
  • Efes Pilsen
    15.4k
    euhmm... cilj je za kreatora bio pobjedit na natjecaju ili da se svidi veselku tenzeri? Ja nisam imao inspiracije nikakve pa nikakav dizajn nisam radio. Covjek je pobjedio jer se njegov dizajn svidio VECINI CLANOVA. Znaci ne tetki s placa koja ne zna sta je Dinamo nego aktivnim clanovima.
    Jel pises u slobodno vrijeme teorije zavjere? Pinta jesi to ti?
  • veselko tenžera
    7.6k
    Luka Lončarek, jesi to ti?
    Nisi me shvatio, a nisi ni pročitao s razumijevanjem. Nikakav problem nemam s demokracijom ni voljom većine članova, pa čestitao sam pobjedniku. Štoviše, ovu akciju smatram itekako korisnom, siguran sam da će Uprava iz ovoga izvući pouke za budućnost.
  • ZG plavi 01
    18
    s tim da je to prakticki povijesna licnost o kojoj ne znamo aposlutno nista, a kamo li kako je izgledao
  • Mali dioničar
    20k
    Ja imam dvije teorije:
    ekipa iz Nk Kralj Tomislav ozbiljno podmece. Ovo je zavjera kojom zele napravit narativ da je Dinamo oduvijek bio Kralj Tomislav i na duge staze napravit fuziju kluba.
    flexXy

čekamo reakciju jednog uvaženog forumaša na ove optužbe! :lol:Sajla

:rofl: :rofl: :rofl:

Autori imena NK Kralj Tomislav su Tino Kera i Luka Kuharić, a autori vizuala grba i dresova su Luka Kuharić i Bojan Matoš.

Ja sam htio klub osnovati kao NK Građanski, ali sam sabotiran od strane Kuharića, Papastrumfa, Dede svakog pomalo i tako je nastao NK Kralj Tomislav.

Kuharić je dresove dizajnirao prema motivima krova crkve Svetog Marka pa je i tu poveznica da je čovjek i kroz dresove Kralja Tomislava 5-6 godina prije Dinama koristio uzorak koji je Dinamo fenomenalno iskoristio za treći dres lani.

I šlag na tortu - nemam tu screenshot intervju Marka Belinića iz 1991. kad je doslovce rekao "ostavite ime Dinamo jer da ga preimenujete i u Kralj Tomislav ne bi bio hrvatskiji klub nego je sada".
  • emilperska
    15.3k
    Dres je lijep.

Ali osim ovog s kraljom Tomislavom što je umetnuto, izgleda mi identično kao ovogodišnji 3.dres pa ne vidim neku širu sliku da se ide s njim već sljedeće sezone, ali to je demokracija.
  • Dinamo iznad svih
    628
    Jel bio story na Dinamovom ig o osobi koja stoji iza tog dresa, koliko znam za preostala 2 dresa su bili
  • Masto
    1.2k
    visim tamo stalno i nisam ga vidio
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.