• gledatelj
    1.1k
    Naletio na komentar za razloge pozara. Puno mi više ima logike nego odmah da je podmetnuto.

Dakle zgrada u kojoj nitko ne kontrolira vatrodojavne alarme niti električne instalacije a ima "živu" struju kroz cijeli neboder i ima repetitore na krovu koji vuku tu struju kroz stare i nekontrolirane instalacije. Što bi točno moglo poći po zlu?
  • jedan u nizu
    16.3k
    Iskreno, ne znam sto bih mislio o tome.
    Ovo sto pise @gledatelj ima smisla, i meni je to logicno, tako oronula zgrada, zapustena, puna smeca. Jos je taman jucer sijevalo dosta. Mozda je i munja neka pukla tamo, jer je najvisa zgrada u okolici, opteretila stare instalacije i negdje zaiskrilo.

Jedina cinjenica koja mi daje onako 5% sumnje je to da je bio neradni dan.
    Teoretski, kada bi netko isao podmenuti nesto, napravio bi kada nema ljudi. Mozda su svakakve igre u pitanju, ali ubojstvo desetaka ili stotina ljudi nikome nije poticaj da nesto tako napravi. Ali kad je zgrada prazna .....

Jedno sam siguran a to je da ce sluzbeni razlog biti nesreca, dotrajale instalacije i to. I da postoji ta suluda sansa da nije slucajno, to se nikada nece saznati.
  • Tom Hanks
    4.4k
    Samo čudno kako se nije urušila u svoj temelj :smile:
  • NORTE
    21.2k
    Požar je počeo na zadnjem 15. katu koji se jedini koristi, gdje je tada bilo zaposlenika radija koji je emitirao, a završilo je tako da je izgorilo praktički svih 15 katova nebodera do prizemlja.
    To mora biti sumnjivo kako god okreneš jer požari se ne šire prema dolje.

Mene bi najviše razveselilo da to napušteno ruglo zbog požara moraju srušiti.
  • Peškaman
    8.2k

Postoji vertikalno širenje požara, preko ventilacije ili električnih instalacija. Nije nemoguće da se požar širi prema dolje.
  • Dino
    4.7k
    Dobro nije tak ružna zgrada, ne znam na kakve ste vi navikli haha. Njemu za estetiku treba samo prozore zamijeniti, a funkcionalno je pitanje kolko je obnove potrebno...
  • Efes Pilsen
    13.7k
    Stari komunisticki mastodont. Stanovi imaju funkciju ako vec ne estetiku, ali ovo je napustena ruzna betonjara.
  • Droljo
    22.7k
    Stari komunisticki mastodontEfes Pilsen

I jedan od simbola grada.
  • NitkoBitan
    33.1k
    I jedan od simbola grada.Droljo

Jadni mi ako nam je to simbol grada :rofl:

Ja u zivotu nisam cuo da je netko rekao da je to simbol Zagreba. Prvi glas haha.
  • Dino
    4.7k
    IMG-4206.webp

Kak ne vidite ni malo romantike u tom... :fear:

Komunisticka gradnja je opcenito najruznija u ljudskoj povijesti, ali opet taj brutalizam sad s odmakom od takvih pothvata ima neku pricu i simboliku.
  • Droljo
    22.7k
    Pa ne znam tko van Zagreba nije čuo za tu zgradu? Uvijek je neki orjentir. Savska - slavonska itd
  • Pacho
    10.8k

Nisam strucan, ali mislim da ovo ni ne spada pod brutalizam.
  • Dinamosaur
    2.8k
    ti si neki novi sinko..
    Meni je stari pricao o Zagrepcanki i Vijesniku kao da su svjetsko cudo.. Nije to daleka povijest
  • Dino
    4.7k

Mozda cak nit ne spada da. Fali mu vise betona vjerojatno. Svejedno, stoji poanta da su to sve gradevine koje cine Zagreb kakav poznamo ne.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet