• Bosskovitz
    16.1k

Mora se i on malo oprati pred svojim biračima, sigurno je dobar dio njih očekivao da neće dopustiti koncert.
  • Nolifer
    10.2k

Dovoljno se dugo peremo u tom smeću i smradu, mislim da bu vrijeme reklo svoje. A i samim brojem kupljenih ulaznica, narod je ipak pokazao neke stvari.
  • Bosskovitz
    16.1k

Ja se samo nadam da će sve proći bez ekscesa. Ironično, ali to bi u ovom slučaju najviše odgovaralo i jednima i drugima.
  • Nolifer
    10.2k

Mislim da nema razloga da bude neki eksces, osim ak je drugima problem to zajedništvo koje tada bude vladalo, pa bu probalo iscenirat neki bezuspješni performans...
  • Bosskovitz
    16.1k

Znaš i sam da ima, to je 300.000 ljudi, kolika je šansa da se među njima neće pronaći netko tko će probati skrenuti pažnju na sebe nekom ustaškom ikonografijom? I onda će ta osoba / te osobe završiti u svim medijima, umjesto 290+ tisuća normalnih ljudi. Kako god okreneš, izazov je, jbg.
  • miro
    6.1k
    Ma bit ce sve to ok, samo nek dovoljno vode/pića osiguraju
  • Nolifer
    10.2k

Pa ista stvar se dogadja i na kresovima, misliš li isto da tamo nema neprimjerenih zastava, ikonografija i da se slave zločinci pod pokroviteljstvom grada Zagreba? I nikome ništa.

Zato kažem ne vjerujem da će na tom koncertu bit problema, te smatram da će proć dostojanstveno i bez izgreda.
  • Bosskovitz
    16.1k

Da ne ulazimo u temu koja je i onako prekompleksna i ne znamo se s njom nositi kao narod, znaš i sam da se zastave ta dva zla, totalitarna režima nažalost ne tretiraju jednako. Volio bih kad bi i obje manifestacije prošle bez ikonografije tih režima.

Ja sam dijete hrvatskog branitelja, jebeno volim ovu našu predivnu zemlju koja je stvorena na demokratskoj volji njezinih građana, čija je sloboda krvavo plaćena, obranjena u legitimnom, obrambenom ratu u kojem su obični, dobri ljudi ove zemlje zamijenili svoje košulje uniformama, urede rovovima, alate puškama; stali rame uz rame bez obzira na ideologije, vjere i nacionalnosti, mahom od civila postali veličanstvena pobjednička vojska i uspješno obranili svoju, našu Domovinu. Meni je to nešto predivno i nešto na što sam preponosan, to ujedinjuje iznad svega ostaloga. Ne vidim zašto ikome pored te ljepote trebaju simboli, parole i ikonografija poraženih, mračnih režima prošlosti. Crnih ili crvenih, boli me ona stvar. Stat ću tu. Ne moramo se složiti, ali mislim da se razumijemo.
  • Nolifer
    10.2k

Sad pokušavaš nešto izjednačiti, što nejde nikako u isti koš. Tako da ću ti samo to odgovoriti na tu temu. A vidim da se stvara neki narativ ili želi stvoriti jednakost oko ta dva režima, znakovlja i neprimjerenih simbola, nisu isti, niti će ikad bit. Tako da smatram idalje da će sve bit okej i ne vidim potrebu za stvaranje neke jebne negative oko tog koncerta i brige oko sigurnosti radi nečega ako nekome smeta nešto. Tako da idalje stojim pri svom i ne bum promjenio mišljenje nakon tvog odgovora i da ne slažem se.
  • NitkoBitan
    24.6k
    Nadam se da će osiguranje i službe biti na raziniDrawTube

Za koncert Ed Sheerana znam da su bile angazirane redarske sluzbe i redari iz cijele drzave, a na Thompsonu ce bit minimalno 5x vise ljudi. Ne bi me zacudilo da vidimo i zastitare iz susjednih drzava.

Ono što mene brine je kakvo će biti vrijeme na koncertuDrawTube

Najgore vrijeme koje moze bit je neka ljetna oluja. Sto se tice temperature ne bi trebao bit problem jer je koncert navecer, generalno nije "opasno" bit na otvorenom suncu poslije 5 popodne a ulazi se otvaraju u 4.

Samo me malo brine tekucina i hidracija ljudi. Mislim da ce bit skoro nemoguce doc do standa sa picem od tolike mase ljudi a i to ce bit tesko deranje koze od 4,5 eura za bocu vode. Nadam se da ce omogucit ljudima da unesu barem tu jednu bocicu vode od pola litre.

Ja da znam da policija i redari nece radit problem odgledao bih koncert na nasipu u koliko tolikom miru i "slobodi". Eto na utakmici protiv Varazdina na zapadu prije poluvremena 50tak ljudi cekalo u redu za wc, mogu si mislit kak ce bit na hipodromu.
  • Bosskovitz
    16.1k

"Imamo svoju Hrvatsku, naša je, i bit će onakva kakvu sami želimo, i nećemo nikom dopustiti sa strane da nam propisuje kakva ta Hrvatska treba da bude!" - Ne ulazim uopće u izjednačavanje ili ocjenu koji je režim bio kakav jer oba su bila zlo za Hrvatsku; pišem o ovome. Danas, za razliku od tada, imamo Hrvatsku čistog obraza i onakvu kakvu njezini građani žele. U kontekstu naše više od tisuću godina duge državotvorne povijesti mahom provedene pod nametnutim, stranim vladarima, to je rijetko bogatstvo i vrhunac hrvatskog postojanja.

Mi Hrvati volimo pljuvati, biti negativni i mrzovoljni, ali činjenica je da danas živimo ono što su naše generacije sanjale stoljećima.
  • NitkoBitan
    24.6k
    Danas, za razliku od tada, imamo Hrvatsku čistog obraza i onakvu kakvu njezini građani žele.Bosskovitz

U kontekstu naše više od tisuću godina duge državotvorne povijesti mahom provedene pod nametnutim, stranim vladarimaBosskovitz

Pa Plenkovic je vise u Bruxellesu nego u Zagrebu, pisnut ne mozemo bez njihovog miga :rofl:

Monetarni suverenitet ne postoji, zakoni EU su jaci od nasih zakona koje moramo rihtat po direktivama... Jake nam neovisnosti. Nekad polagali racune Hići a danas birokratima iz Bruxellesa.

Mislim stoji to da nam ovi za razliku od prijasnjih nisu nametnuti. Kako se kaze, sami pali sami se ubili. Ali i dalje je to daleko od Hrvatske kakvu ljudi zele.
  • DrawTube
    6.6k
    Samo me malo brine tekucina i hidracija ljudi. Mislim da ce bit skoro nemoguce doc do standa sa picem od tolike mase ljudi a i to ce bit tesko deranje koze od 4,5 eura za bocu vode. Nadam se da ce omogucit ljudima da unesu barem tu jednu bocicu vode od pola litre.
    ma kaj tebe jebe u zivotu, stavi kremu i u 4 se nacrtaj na hipodrom kak bi na zoni ljudi rekli

Al sad fkt, valjda je ljudski da se brinemo i nadamo da organizacija bude sto bolja za sto bolji dozivljaj koncerta
  • Bosskovitz
    16.1k
    Pa Plenkovic je vise u BruxellesuNitkoBitan

Skrećemo s teme, ali Plenkovića smo izabrali svojom voljom na slobodnim, demokratskim izborima i opetovano ga biramo svake četiri godine, nisu nam ga donijeli talijanski i njemački vojnici marširajući kroz Hrvatsku nit su ga postavile partizanske čete da vlada 45 godina mučeći, zatvarajući i ubijajući svaki vid oporbe.

Ogromna je razlika. Zamisli da možeš otputovati 90-100 godina unatrag, kakva bi bila reakcija nekog tvog pretka kad bi mu krenuo objašnjavati današnje političke probleme - demokratski izabrani predsjednik Vlade neovisne Hrvatske prečesto je u sjedištu grupacije najboljih zemalja na svijetu za život od kojih smo i mi jedna, dio smo zajedničkog monetarnog sustava ujedinjene Europe, hrvatski je jedan od službenih jezika Europske unije... a tvoj predak živi u zemlji koja se zove Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, Hrvatska kao takva formalno niti ne postoji - njegova teritorijalna jedinica zove se Savska Banovina, upotreba hrvatskog jezika je ukinuta, jedini demokratski izabrani lider hrvatskog naroda ubijen je u Narodnoj skupštini, srpski kralj je odlučio ukinuti demokraciju i uvesti potpunu diktaturu, a situacija u Hrvatskoj je takva da jedan Albert Einstein - koji veze s nama nema - piše pisma Ligi nacija u kojima apelira na preteču Ujedinjenih naroda da spriječi teror koji režim provodi nad Hrvatima u (sada već preimenovanoj) Kraljevini Jugoslaviji.

Neusporedivo, ne?
  • NitkoBitan
    24.6k
    demokratski izabrani predsjednik Vlade neovisne Hrvatske prečesto je u sjedištu grupacije najboljih zemalja na svijetu za život od kojih smo i mi jednaBosskovitz

Kako si ovo slozio svaka ti cast, vidi se da se bavis marketingom/PRom. Znaci ovo, i realnost da Plenki ide gore po instrukcije sta i kako te ga se nista ne pita.

Sto se tice demokracije i izbora treba imat na umu socijalnu kupovinu glasova ekonomski marginalnih skupina (mahom umirovljenika - danas vrlo brojne skuoine), financiranje kampanja sumnjivim novcem bilo iznutra ili izvana, strane utjecaje na izbore itd.

Jaka nam je demokracija kada se sabotira pokusaj referenduma. Izravnu demokraciju poput one u Svicarskoj mozemo samo sanjat. Glavnom favoritu izbora u Rumunjskoj se zabranjuje kandidatura jer je desnicar, u Francuskoj se montiranim procesom zbog neke sitnice zabranjuje politicko djelovanje glavnoj oporbenoj kandidatkinji dok Ursula izbrise SMS poruke u aferi od stotinjak milijardi eura i nikom nista. Turska je zato problem sto radi istu stvar kao i Francuska...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.