• Crusades
    15k
    Svima tako broji jer aplikacija broji samo utakmice od kad je stavljena u funkciju, one prije ne...
  • Sajla
    7.7k
    Pa tad je tek to i uvedeno, nikome ne broji ranije utakmice.
  • Neron53
    1.3k
    Tu ima ekipe direkt ukljucene u taj program pa nek napisu da li ce sve najavljeno prije sezone vrijediti ili ne, sto se tice vrednovanja za prvenstvo pri nabavi godisnjih za narednu sezonu.
  • NVKOD
    3.7k
    U trenutku pisanja ovog teksta, Dinamo broj 42 575 članova. Brojka koja je do prije dvije godine bila nezamisliva. Brojka koja je prošle godine predstavljala svojevrsni cilj broja ljudi koji bi se učlanili u klub. "Cilj nam je srušiti rekord iz '82", rekao je tad Globan.

Prošlu godinu završili smo s preko 51k članova, a ove godine smo nakon tri i pol mjeseca udaljeni od tog rekorda za nekih 8500 ljudi. Spominjale su se brojke od 100k, no meni je od svega toga bitno stabilnost članstva. Očekivalo se je da su se ljudi učlanjivali samo radi izbora ili LPa (istina, neki i jesu), ali ovdje vidim ljude koji se, kada klub rezultatski nikad gore stoji u zadnjih ohoho godina, svejedno učlanjuju u klub.

Uvijek sam mišljenja da je bolje imati manji broj pravih članova i ljubitelja Dinama, nego napumpavati brojke (isto i za broj gledatelja, izgleda da su maknuli broj izdanih ulaznica). Dinamo ima potencijala za velik broj članova, ali treba ići korak po korak. Treba ustabiliti ovaj broj članova svake godine, da ne bude bilo da se na Zoni broji jesmo li prebacili 30 000 ili 40 000. Najgore bi mi bilo da smo samo jednom srušili rekord i nakon toga slobodan pad. To mi je ravno porazu.

Nakon stabiliziranja broj članova, potrebno je postaviti male milestoneove. Ajmo prvo preći prvu prepreku, a to je prošlogodišnji rekord i nakon toga povisiti ljestvicu, ali ne previsoko. Zašto si ne bi zacrtali cilj za ovu godinu, recimo 55 000 članova pa sljedeću 60 000 itd. Stabilan rast i njegovanje kulture članstva temelj su napretka u tom segmentu.

Klub izuzetno dobro radi u ovom segmentu te se nadam da će to dodatno razvijati. Mjesta za napredak ima na svakom koraku, samo su potrebni ljudi koji će uhvatiti u koštac s tim.
  • Papastrumf
    14.9k
    Tu ima ekipe direkt ukljucene u taj programNeron53

Nema. To je projekt odjela marketinga tako da nemas ovdje nikoga tko bi o tome pisao.
  • Mali dioničar
    17k
    U svakom slučaju moj bi prijedlog za loyalty bio da se vrednuje dolazak na utakmice, a potrošnja u shopu i u Plavom korneru ne.

Nije pravedno na taj način poticati potrošnju i diskriminirati ljude koji dolaze na stadion "samo" gledati utakmicu.
  • Bosskovitz
    15.7k
    U svakom slučaju moj bi prijedlog za loyalty bio da se vrednuje dolazak na utakmice, a potrošnja u shopu i u Plavom korneru ne.Mali dioničar

Poanta loyaltyja je upravo u tome da se vrednuje sve, dok se za prvokup godišnje gleda samo dolaznost na utakmice. Ne znam koji je konačni zaključak kluba oko toga s obzirom da je ovo inicijalna sezona i bilo je nekih nedorečenosti, ali loyalty i dolaznost za godišnje su dvije odvojene stvari.

jos bolje sto se dalo procitat, da ce ljudima sa nedovoljnom dolaznoscu ove sezone bit onemogucena kupnja godisnje iduceNitkoBitan

Ovo nikada nije niti bila ideja, već da oni koji nemaju dovoljan broj dolazaka gube pravo prvokupa, odnosno “jamstvo” godišnje ulaznice, pa ju slijedom toga mogu kupiti tek zajedno sa svima ostalima.

Nikada nije bio nikakav plan nekome zabranjivati kupovinu, to je spin.
  • rupke
    117
    S obzirom da je jedna utakmica bila bez publike, na koji će se način to računati u zbroj 65%-85%?
  • Rile
    62
    S obzirom na sve manjkavosti trenutnog sustava (skeneri povremeno ne rade, ne bilježe se ulasci na dječji ulaz na sjever i sl.), jedino ispravno po meni bi bilo da se uzme ukupni postotak dolaznosti godišnjaka i uveća za određeni postotak (cca 10%).

Ako je iznad 65%, dozvoliti svima kupovinu godišnje do određenog datuma uz pretpostavku da će i godišnjaci i sljedeće godine biti dovoljno redoviti. Naravno, s rokom kupovine do prve utakmice kako bi se spriječilo kalkuliranje s ulaskom u LP i sl.

Do početka sljedeće sezone osigurati maksimalno moguće brojanje dolaznosti pa onda ovisno o dolascima (za godišnjake i oni koji nisu) kreirati razrede prioriteta (npr. grupa 1 = više od 90% dolazaka, grupa 2 = više od 80%...) da budemo spremni za trenutak selidbe na Kranjču jer će tamo biti osjetno manji kapacitet.
  • Toni90d
    1.4k
    @Papastrumf

Je li se mislilo na riješenje u slučaju "komplikacija", primjerice : netko je u 6mj. 2025. godine Plavi Prijatelj, u 9mj. 2025. nabavi OIB, je li automatski postaje Član ili tek od sljedeće godine u ovom slučaju 2026.(opet je li automatski ako unese OIB ili mora "ručno" opet otvarati članstvo početkom godine).
    Primjer 2.: slučaj da je netko u 2025. Plavi Prijatelj, od 2026. sa OIB-om je član kluba, stižu izbori, ne bitno redovni ili neki izvanredni (ovo je primjer), je li mu se računa samo godina dana članstva ili dvije, ako je preduvjet za izaći na izbore 2 godine članstvo u klubu.

Hoće li biti opcija automatskog produženje kao i kod članstva?
    Nadam se da razumiješ šta pitam.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.