• Dinamo iznad svih
    564
    Kakva marinada u Australiji, skolovanje mladog shapovalova
    Careeee
  • Blueshadow86
    4.8k
    3:0 ga Čilić samljeo. Svaka čast! :clap:
  • Dani Olmić
    2.1k
    Teška majstorija velikog Marina. Al ce bit gadno kad se bude oprostio, tek cemo onda vidit sta je hrvatski tenis imao - bravo legendo, samo nastavljaj skolovat i uzivaj u tome sto najvise volis :heart: Iz blata cemo ga radit kad se umirovi
  • Tvrdica McTvrdi
    4.1k
    Jednostavno nema kvalitete u našoj momčadi, mlađim kategorijama i nositeljima igre, dodajte na to “agenciju” i činjenicu da izbacujemo igrače kakve je moderni rukomet pregazio dobijemo ovo što imamo. Tu je Sigurdsson najmanje kriv, to je bolest hrvatskog ekipnog sporta u koji će nogomet neminovno upasti nakon prvog lošijeg turnira i pol kad padnemo za jedan pot.Mathiasovi Chageri

O ovome bi se eseji i knjige sad dali napisati. Najveća stvar je lošeg rada i užasno vođenih saveza, nismo mi "genetski" propali u nekoliko godina, iako i to ljudi podcjenjuju što znači nekoliko tisuća dječaka manje u generaciji. Mi da sad okrenemo ploču naopako i krenemo radit imat ćemo 10 godina do rezultata, a do tad molit Boga da dijaspora ima dovoljno talenta da vuče momčadske sportove.
  • db-izbjeglica
    19.7k
    Čilić ima 2:0 u setovima protiv Shapovalova. Valjda neće ispustiti to. Događalo se X puta da uprska praktički dobiven meč.Blueshadow86

dogodilo se točno 8 puta u cijeloj karijeri, znači pričamo u uspješnosti većoj od 90% u takvim situacijama.
  • vlatkomarkovic
    2.9k
    U Hrvatskoj se trenutno provodi teška Portugalizacija sporta, imate javne podatke, broj dece jako raste na korist nogometa i Futsala na ustrb drugih sportova, osobito kod dečkiju… Sada za Dinamo je to odlično, ali s obzirom da je ovo tema ostali sportovi za to je užas…. A i stvar je talenta, neki decec može biti antitalent za nogomet, ali bi mogao biti dobar za tenis, atletiku, hrvanje, vaterpolo ili nešto treće….

Ok, kosarska se drži, ali za nju genetika je ipak jasnija i roditeljima i samom djetetu :lol:

Razlozi za tu Portugalizaciju, stoje i uspjesima u nogometu i popularnosti općoj vise nego li u savezima drugih sportova samim… To ne znaci nužno da se u svim savezima dobro ili loše radi, ali jebiga nema djece, to znaci samo da jebiga nedostaje im djece jer em smo mali em im nogomet puno uzima….

Tipa skijaški savez radi jako dobro, teniski sada kada je otišla frendica od Kolinde, vaterpolo izvlači maksimum s obzirom na sve… Naravno imamo i negativne primjere…

Kažem sve to skupa ima + i - , za nas kao navijače Dinama bi to u teoriji trebao biti + kroz određeni period vremena, ali za ljubitelje ostalih sportova je teži -
  • db-izbjeglica
    19.7k
    iskreno, meni nisu jasne ove kanonade o propasti nekog momčadskog sporta nakon par loših turnira.
    ne znam, ne pratim baš događanja u drugim državama...ali piše li se isto u (šta ja znam) francuskoj o francuskom rukometu? gdje su prešlo iz apsolutne dominacije u tek pokoju medalju?

jel se isto pisalo u recimo švedskoj, koja je dominirala u devedesetima pa su u zadnjih dvadesetak godina uzeli 3 medalje i sad opet imaju ozbiljnu reprezentaciju?

ljudi moji, oscilacije su najnormalnija stvar, rijetki su slučajevi gdje neka država ima reprezentaciju koja dominira iz generacije, u generaciju, u generaciju, u generaciju... što znači da je to skoro pa nemoguće.

ne bi da hrvatska u rukometu već nije imala bolje i lošije periode.
    da, bio je nekakav period od desetak godina gdje se uzelo desetak medalja (od čega 2 zlata i to zadnje na OI 2004.)

da, sad je došao period gdje se u desetak godina uzelo "samo" 3 medalje (nijedno zlato)
    al ono, ne bi da već nije bilo perioda bez medalja, čak i bez kvalificiranja na velika natjecanja i osvajanje zadnjih mjesta na istima.
  • Ludovic IX
    10.3k
    kad sam ja bio klinac, na školskim igralištima je bilo 30 klinaca koi su igrali nogomet od kojih je 5-6 bilo u nekim klubovima a ostalo samo voljelo nogomet.. sad na igralištima nema nikog - ni onih koji treniraju a pogotovo onih koji samo vole nogomet.

druga stvar - u moje vrijeme, svaki klub u kutini je imao više kategorija klinaca - pioniri, kadeti, juniori - sad Moslavina ima sve kategorije (ima ih mali milion) a od ostalih gradskih klubova, samo Nk Vatrogasac ima limače, pionire i juniore.. drugi gradski samo seniore. Većina najbolih iz Moslavine, ode u neki prvoligaški klub prije navršenih 16 godina.. ono što ostane, pola ih odustane kad krenu izlasci..i završimo tako da Kutina nema ni trećeligaša.

Kutina kao neki grad rukometa je zadnjih 20 godina uzasno radila sa klincima tj kad bi se nešto i skupilo talenta (osvojili prvenstvo RH kadeti prije nekih 10-15odina), raspalo bi se čim bi klinci napunili 18 godina. Sadašnja situacija je takva da je većina igrača seniora iz drugih gradova a u zlatno doba RK Moslavine, Mesarov i Marković su jedini bili sa strane i bili smo drugi u HR, finale kupa, 1/8 Kupa kupova.. padali su zagreb i metković sa Balićem i Metličićem u Kutini koja je imala samo domaće dečke.

Evo sad se prije par godina pokrenula škola rukometa od vrtičanaca do malo starjih i ova generacija 2016. u kojoj i moj mali igra je prva koja ima neke rezultate i prva s kojom se namjerava ozbilnno raditi do seniorskog statusa.
  • db-izbjeglica
    19.7k
    U Hrvatskoj se trenutno provodi teška Portugalizacija sporta, imate javne podatke, broj dece jako raste na korist nogometa i Futsala na ustrb drugih sportova, osobito kod dečkiju…vlatkomarkovic

ja osobno smatram da je kod nas najveće sranje u tenisu!

mislim da smo mi kao narod najtalentiraniji upravo za taj sport i gdje imamo situaciju u kojoj hrpa talenata i genetski savršenih tenisača prođe nezapaženo, a vjerojatno nikada i ne uzmu reket u ruke.
  • vlatkomarkovic
    2.9k
    ja osobno smatram da je kod nas najveće sranje u tenisu!

mislim da smo mi kao narod najtalentiraniji upravo za taj sport i gdje imamo situaciju u kojoj hrpa talenata i genetski savršenih tenisača prođe nezapaženo, a vjerojatno nikada i ne uzmu reket u ruke.
    db-izbjeglica

Pa bilo je dok je Kolindija frendica bila na čelu, sada se stvari popravljaju, ali ono trebati će vremena… Treba dati vremena ovoj garnituri, tek su godinu dana, ali na temelju čega sam ja čuo, radi se puno bolje….
  • Sibirski plavac
    7.7k
    U Hrvatskoj se trenutno provodi teška Portugalizacija sporta, imate javne podatke, broj dece jako raste na korist nogometa i Futsala na ustrb drugih sportova, osobito kod dečkijuvlatkomarkovic

Ne čudi me, većina mladih i prati isključivo nogač,eventualno nba (ne košarku,nego samo nba) i mma (uglavnom samo ufc i fnc).
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.