• Tongo Doumbia
    5.3k
    Ma Alačeva bljuvarija. Bilo je na Indexu danas popodne, očito je i kolega @NORTEuhvatio.. Bolje da su maknuli ako jesu.

EDIT - kasnim, vidim da si ubrao.
  • Sibirski plavac
    3k
    Nisu maknuli nažalost... Ali onaj komentar kojeg sam naveo kao pozitivan je idealno sagledao stvari, a to je da Hrvati imaju neke komplekse od "velikih" u smislu da ćemo pratiti i poštivati neki sport samo ako ga prati velik broj zemalja i to onih što većih i moćnijih. Ako nije tako, pljujemo po tom sportu. "Ma jebeš rukomet, sport Skandinavije i Njemačke. Jebeš vaterpolo, sport Balkana i Mediterana+ Mađarske..."
  • Salva
    2.6k

Tekst ima nekoliko gluposti, ali jedna stvar je napisana točno, i to u naslovu. Činjenica je da Hrvati rukomet NE vole.

Čak neću biti ekstreman i reći kako Hrvati ne dolaze na utakmice domaćeg prvenstva ili kako ne gledaju vikendom prijenos utakmice npr. Trogir - Zamet (vjerovatno ne znaju ni koja TV prenosi Premijer ligu), ali rukomet Hrvate ne zanima ni na puno višim razinama. Pa ovdje na forumu 90% ljudi (a govorimo o populaciji koja generalno prati sport puno više nego slucajan prolaznik na ulici) ne zna tko je aktualni osvajač lige prvaka ili kako trenutno Zagreb stoji u grupi LP. A kamoli da se “zagrebe u materiju” i pita teška pitanja poput tko je trener Zagreba ili da nabroje četiri aktualna rukometaša a da nisu u reprezentaciji.

Ja recimo košarku ne pratim. Ne idem na utakmice Cibone, Dinama ili bilo kojeg drugog kluba u gradu. Ni na TV-u ne gledam. Kad reprezentacija igra neku važnu utakmicu upalim prijenos i pogledam ako me baš zanima ili ako je euforija. Jednom u dvije godine. Čini li me to ljubiteljem košarke?

Ili da budem specifičniji, pošto smo na Dinamovom forumu, je li Pero s Kustošije Dinamovac ako ode u kafić jednom godišnje i pogleda utakmicu Arsenal - Dinamo, ili eventualno ode na jednu Europu u 3 godine na Maksimiru?
  • Markelo
    3k
    Alač je kao utvara, javi se par puta godišnje. Najčešće se oglasi kad treba Dalića nazvat trenerskom prevarom. No, dok čekajući iz prikrajka Dalićev kiks, on ipak ne dođe, onda se valja oglasit i navijače hrvatske reprezentacije u bilo kojem sportu nazvat klobučarima. Sad je to rukomet, sutra će bit nogomet, vaterpolo, tenis...

Bilo bi dobro da se vrati ocjenjivanju ćevapa, pljeskavica i zapečenog graha jer je djelovalo da je to novinarstvo po njegovoj mjeri.
  • Sibirski plavac
    3k
    Kao što sam već rekao,ako će nam kriteriji za popularnost sporta biti praćenje istoga za vrijeme velikih natjecanja i van njega, na klupskoj i reprezentativnoj razini, pa čak i solidno na tribinama, onda prema svim tim kriterijima ispada da je u Hrvatskoj nogomet jedini sport koji je popularan i prati se, dok su ostali sportovi široj javnosti bitni samo kad je veliko natjecanje.
    Kaj se tiče pitanja tko je prvak Europe, a kako Zagreb stoji, branitelj naslova je Barcelona, a Zagreb trenutno zadnji u grupi (ovo znam bez guglanja, al slažem se da većina javnosti ne bi znala).

Slažem se i ja sa ovim gore tekstom da mi rukomet ne volimo, ali nije mi to problem. Problem još jednom iz čista mira prozvati rukomet nebitnim sportom kojeg igra i prati par zemalja. S druge strane, vrli novinari to neće napisati za ragbi, kriket, bejzbol, hokej na ledu ili odbojku, a ista stvar vrijedi i za njih, konkurencija od 5-6 država koje su redovno u borbi za medalje, a ostatak planete su im "kante za napucavane". Još uvijek se sjećam kak je Petrak sa Podcast Inkubatora prije godinu dvije sprdao rukomet tim tipičnim komentarima (sport par zemalja, nebitan na globalnoj razini, ni blizu sportovima poput nogometa, košarke, kriketa, ragbija itd.). Također je rekao da najbolje rukometaše svijeta nitko nigdje na ulici ne bi prepoznao, pa čak i u državama di igraju. Lik veli da je rukomet globalno nebitan ali eto ragbi i kriket jesu. Lik veli da rukometaše nitko nigdje ne prepoznaje, ali eto ragbijaše, kriketaše, hokejaše, odbojkaše svi globalno prepoznaju. :rofl: :rofl:

Taman sam izguglao tko su jaka imena u sportovima koje se i po raznim top listama ali i u javnosti stavlja da su "svemirski brod" za rukomet kaj se tiče popularnosti. Pa evo mali test, koliko ljudi ovdje može bez guglanja reći iz kojih sportova dolaze navedeni sportaši, a riječ je o ponajboljima u svojim sportovima: Connor McDavid, Antoine Dupont, Wilfredo Leon, Virat Kohli, Ma Long, Harmanpreet Singh, Aaron Judge, Leon Marchand, Scottie Scheffler.
  • Salva
    2.6k
    Kao što sam već rekao,ako će nam kriteriji za popularnost sporta biti praćenje istoga za vrijeme velikih natjecanja i van njega, na klupskoj i reprezentativnoj razini, pa čak i solidno na tribinama, onda prema svim tim kriterijima ispada da je u Hrvatskoj nogomet jedini sport koji je popularan i prati se, dok su ostali sportovi široj javnosti bitni samo kad je veliko natjecanje.Sibirski plavac

U potpunosti se slažem, zato prezirem kada se nazivamo sportskom nacijom. Mi smo eventualno nogometna nacija, a i o tome možemo diskutirati.

Problem još jednom iz čista mira prozvati rukomet nebitnim sportom kojeg igra i prati par zemalja. S druge strane, vrli novinari to neće napisati za ragbi, kriket, bejzbol, hokej na ledu ili odbojku, a ista stvar vrijedi i za njih, konkurencija od 5-6 država koje su redovno u borbi za medalje, a ostatak planete su im "kante za napucavane"Sibirski plavac

Ma jasno, nije mi ni bila namjera braniti Alača. A o Petraku ni ne treba trošiti riječi.
  • Sibirski plavac
    3k
    Da, nogometna nacija smo evetnualno, iako slažem se ,diskutabilno je i to. No, kad bolje pogledam, pa nije to samo kod nas situacija. Pogle nam susjede npr. Mađari ili Slovenci. Više ulaganja u sport, bolja infrastruktura, narodi su im fizički aktivniji nego naš, a opet ne mogu reći da su sportskija nacija od nas jer i jedni i drugi prate većinu sportova kao i mi, ako ima rezultata. U Sloveniji mi je super primjer Tadej Pogačar. Možda sam ja u krivu, ali nikad prije nisam čuo da je biciklizam nešto praćen u Sloveniji, a zadnjih par godina upravo radi Tadeja i njegovih top uspjeha to se navodno gleda kao što se gleda repka kod nas. Skijanje, rukomet, košarka su im isto bili popularni kad je bilo rezultata, sad baš i ne. Iako, ovaj članak se vodi logikom da oni sve to prate i da je to dokaz da su sportskija nacija od nas. Jedan od glupljih zaključaka koje sam ikad pročitao. :rofl:

https://sportske.jutarnji.hr/sn/sport-mix/ostali-sportovi/slovenija-je-sportska-nacija-hrvatska-je-samo-nogometna-detalj-iz-kranjske-gore-je-to-jasno-pokazao-15351547

Mađari isto najviše nogomet, a rukomet, vaterpolo ili košarka ako njihovi dođu daleko. Čak sam gledao video jednog slovačkog youtubera (na engleskom su mu videi) gdje priča o svojoj zemlji i kako im je hokej najpopularniji sport. I onda napravi kratki skeč u kojem pokazuje da je mali interes prije svjetskog prvenstva, kada krene svjetsko svi su izbornici i sve znaju (zvuči poznato?), a kada ispadnu sa svjetskog većina tih "izbornika" ne prati hokej do idućeg turnira.

Znači nismo jedini koji pratimo sportove samo kad imamo uspjeha, to rade i drugi, ali sumnjam da njihovi mediji pišu članke o "klobučarima" kao što je index napisao za rukometne navijače.

Pa evo mali test, koliko ljudi ovdje može bez guglanja reći iz kojih sportova dolaze navedeni sportaši, a riječ je o ponajboljima u svojim sportovima: Connor McDavid, Antoine Dupont, Wilfredo Leon, Virat Kohli, Ma Long, Harmanpreet Singh, Aaron Judge, Leon Marchand, Scottie Scheffler.Sibirski plavac

I dalje me ovo interesira. :rofl:
  • Imamo Dinamo
    3.8k
    Na rukometu danas baš fantastična atmosfera, orilo se što god se povelo, baš je bilo nabrijano od prve minute. Lijepa promjena u odnosu na Zelenortske otome, ali i Argentinu (Egipat nisam stigao pa ne znam).
  • Mihaljević
    11.3k
    Pogodio sam da ćemo dobit Islanđane jer izbornik Islanđanin i predobro pozna islandsku reprezentaciju, nadam se da će se isto dogoditi za Cannavara i Milan.
  • Twisted1
    607
    Ak sam dobro skužio, ak pobjedimo Sloveniju smo sigurno prvi i idemo na Mađarsku?nemapredaje

Za to se mora dogoditi trokut, jer ako slučajno Island ne pobijedi Argentinu, a mi i Egipat pobijedimo svoje utakmice onda nemaš trokut. Što bi značilo da Egipat i mi završavamo s 8 bodova i Egipat je ispred zbog međusobnog.

Vjerojatnost je mala jer Island mora pobijediti i navijati za Sloveniju ako žele dalje.
  • Nolifer
    9.3k
    Karte je nemoguće za sutra pronać, baš gledam i nema u prodaji, a jučer im je dosta server padao...
  • Twisted1
    607
    Karte je nemoguće za sutra pronać,Nolifer

Jučer ujutro je za Sloveniju bilo oko 1000 još dostupno. Za četvrtfinale ima puno.
  • ZgDLions
    628
    Pa evo mali test, koliko ljudi ovdje može bez guglanja reći iz kojih sportova dolaze navedeni sportaši, a riječ je o ponajboljima u svojim sportovima: Connor McDavid, Antoine Dupont, Wilfredo Leon, Virat Kohli, Ma Long, Harmanpreet Singh, Aaron Judge, Leon Marchand, Scottie Scheffler.

Fakat pogledam u najmanju ruku podosta sportova, NFL, UFC, moto GP, formula, baseball, pikado…
    Što bi rekli, teški gubitak ono malo slobodnog vremena, a dotična plejada momaka okruglo nula poznavanja njihovog rada i djela.
    Rukomet bi barem pokojeg napiknuo, ako ne nove, onda one starije sam pomalo pratio.
  • Sibirski plavac
    3k
    I ja većinu ovih ne bi znao da nisam upisao u google best player in xy sport. :rofl:
    Al da, navedena gospoda su redom iz hokeja na ledu, ragbija, odbojke, kriketa, stolnog tenisa, hokeja na travi, bejzbola, plivanja i golfa. Sve sportovi koje se redovno stavlja na top listama ispred rukometa i naziva ih se globalnima, a rukomet malim i nebitnim. Ne bih rekao baš da su globalni, ako im najveće zvijezde nisu nešto globalno poznate. Dam se kladit da ništa manje ljudi ne bi prepoznalo nekog top rukometaša u odnosu na gore navedene. Možda bi jedino kriketaša više ljudi prepoznalo (jebiga Indija, Pakistan i ta mnogbrojna ekipa prati kriket, pa samim time ih je više) te hokejaša i bejzbolaša (u Americi koja je ogromna bitni sportovi).
  • miro
    5.3k
    Ja sam prepoznao samo 2 od 9, stolni tenis i plivanje
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.