• Jurki
    26.3k
    necu se osvrtati na minuse vec na cisto nogometni dio i koliko je kaj vjerojatno.
    Da Tahograf potrefi sa svim igracima je nemoguce jer je to škart roba koja se potucala po nizim ligama (mozda neki i bljesne, tko zna). Oni moraju prodavati, dal su dojucerasnji nizeligaski igraci mamac za neke velike prodaje s 25-27 godina pa i nisu bas. Mislim da ce svi dobiti za godinu dana cipelu, a ne transfer dalje i zarada kluba.
    Morali su tim igracima dati nekakve naknade za potpis kaj je isti kurac to ili transfer.
    Akademija - nakon kaj su prodali par igraca za solidne cifre, kolika je vjerojatnost da klub u takvom rasulu moze proizvoditi igrace ko na traci pa da im generiraju za godinu dvije 10ak milja eura?
    To je za poslozene kolektive tesko a kamoli za tu nakupinu fekalija.
    Kak ce ti klinci biti prodani, ako njihova mjesta zauzima škart kojem su dali naknade za potpis i na kojima nist nece zaraditi.
    Klinci sigurno nece imati cijenu od 2-3 mil eura u cetvrtom rangu igrajuci protiv Stobreča, Kastela ili neke trece dalmatinske vukojebine.
  • Paggini
    88.5k
    Veliki preokret dogodio se u Nogometnom savezu Županije splitsko-dalmatinske. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, Hrvoje Maleš više nije predsjednik Saveza nakon što je Ministarstvo pravosuđa usvojilo žalbe HNK Val i Ivana Pudara te poništilo rješenje Splitsko-dalmatinske županije kojim je bio potvrđen njegov upis.

Prema informacijama kojima raspolažemo, rješenje je osobno potpisao ministar Damir Habijan, a Ministarstvo je upravnu stvar riješilo tako da je poništilo ranije rješenje te odbilo upis Hrvoja Maleša za predsjednika Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske.

O jebote al im ne ide :lol:
  • crophantom
    5.2k
    jos da ih UEFA malo prcne jos i zatvorili smo krug, nema ko im ga nije metnuo, najviše sami sebi
  • FrodoJePurger
    631
    ahahahahahahaha daj ne seri

Koji su oni luzeri to je nevjerojatno
  • Jurki
    26.3k
    pa kaj nije Males trebal srusiti Kustica.. pa se hnl nebi trebal ni igrati.. vec bi inercijom osvajali naslove prvaka?
    Tak su bar srali po podcastima.. ako Males postane pridsidnik.. da ce ajduk osvajat naslove bez da ce se igrat nogomet.
  • Thor
    2.9k
    Zamisli da si podigao kredit od 10.000 € u banci kako bi pokrenuo posao. Tih 10.000 € je tvoj dug.
    Tijekom prve godine rada, tvoji računi i troškovi su iznosili 5.000 €, a zaradio si samo 2.000 €. Tvoj gubitak za tu godinu je 3.000 €.
    Na kraju godine, i dalje imas dug prema banci (koji moras ratiti), ali imas i akumulirani gubitak od 3.000 € koji pokazuje da si poslovao u minusu.
    I tako godinama. Ugrubo,jednostavan opis.
    Pa sad multicipliraj to s njihovim iznosima.
    Akumulirani gubitak izravno smanjuje kapital tvrtke. Kada gubitak premaši visinu kapitala, drustvo ulazi u zonu negativnog kapitala.
    To znači da je imovina tvrtke manja od njezinih obveza – tvrtka zapravo vrijedi manje od nule.
    Tvrtka nastavlja postojati samo zato da bi zarađeni novac odmah proslijedila bankama za pokrivanje kamata na dug i ostale tekuce obveze, bez ikakve mogućnosti za razvoj, investicije ili napredak, to je zapravo trenutno Hajdug.
    Krajnji ishod je potencijalni stečaj.
    Imovina se rasprodaje kako bi se namirili vjerovnici (najčešće prvo država i banke, pa dobavljači, radnici...). Moze se rijesiti/prevenirati:
    Dokapitalizacijom (zato i stenju gradu Splitu) Pronalazak novog investitora (Piric i ukrajinci, NH im je vec napravio donaciju i otpisali su dug ali ocito nije dosta) koji će uložiti svježi novac u zamjenu za vlasnički udio (kako bi se pokrio gubitak i smanjio dug ako im dozvole da udju u klub pa sad ce tu biti natezanja oko narodnog Hajduga.
    ​Prodaja imovine: Prodaja nekretnina kojih nemaju i ne mogu ih prodati,opteretiti jer je grad vlasnik stadiona, a biti ce i kampa vjerojatno ili prodaja dijelova poslovanja (a poslovanje si imovina su igraci) kako bi se vratili dugovi i potencijalno usli u pozitvno poslovanje i time smanjili dug i akumulirani gubitak knjigovodstveno.
    ​Predstečajna nagodba: Zakonski proces u kojem se tvrtka dogovara s vjerovnicima da joj otpišu dio dugova (npr. 50%) ili produlje rok otplate, kako bi izbjegla potpuni stečaj.....itd.
  • crophantom
    5.2k
    ma pokrpati ce se to. Di ce HDZ dozvoliti da klub ide prema stečaju kad su na vlasti u Splitu.
    Ali morati ce smanjiti drastično budgete, mislim da je dobar euforije prošlo.
  • Thor
    2.9k
    vec su jednom tu bili kad ih je trebalo izbaciti iz lige (znam pouzdano i imam od tada sve informacije od covjeka koji je bio na tim sastancima) radi neplacanja igraca pa je bio pritisak da ce nastati krs i lom...pa se izmislio novac i platilo samo da ih se ne izbaci iz lige (platilo se za njih jer se nije radi Uefe moglo drukcije) da,naravno da je politika imala svoje prste u tome.
  • Dendle71
    462
    Igrači su im praktički jedina imovinaOmake

Meni je ovo zanimljivo i u vezi vrijednosti igraca na TM-u. Uvjeren sam da su tu u dogovoru s onim stodrom koji se spominje. Pumpaju vrijednost igraca. Jasno mi je, i to je navodno Boban na clanskom danu potvrdio, ni jedan ozbiljan klub ne smatra TM mjerodavnim. Ali sam vec cuo/citao da su neki klubovi procjenu s TM-a priložili kao dokaz vrijednosti kadra i kao neku sigurnost pri dogovaranju kredita i slicnog.
  • Thor
    2.9k
    Igrac kao i svaka roba na trzistu vrijedi onoliko koliko je netko spreman platiti.
    Dobro je to nas predsjednik objasnio na clanskim danima. TM je lista zelja za novcima ili neki moguci orijentir. Puno cimbenika djeluje na cijenu a najvise cimbenik prodaje pod mus sto ovi moraju. Kaj ce trazit puste milione za igrace kad znaju da im gori pod petama i moraju uzet sto im se nudi da bi krpali rupe.
    To kaj oni pricaju o vrijednosti a za kaj ce ih morat prodati su price za malu decu.
  • deda
    46.7k
    Banku ne zanima nikakva procjena vrijednosti u vidu TM, njih zanimaju samo ovjereni ugovori na temelju kojih ti izdaju zajam, factoring. Laički bi to mogli nazvati i otkup potraživanja kod prodaje, a u kontekstunugovora s igračima to je imovina.
  • crophantom
    5.2k
    Na forumima se pribojavaju da bi Torcida mogla upasti u klub i napasti Grafa i Garciju (da se tako priča po Splitu). Neznam kolko šire tračeve iz Splitskih konoba, a kolko ima istine, ali imam filing da ovom cirkusu nije ni izbliza kraj.
  • Jurki
    26.3k
    Di ce HDZ dozvoliti da klub ide prema stečaju kad su na vlasti u Splitu.crophantom

I Split je u kurcu kaj se novaca tice. Jedanput su ih izvadili iz govana.. dva puta nece sigurno.
    Sekta je dokazala da je model promasen i kakvog ima smisla utrpavati novac u spalionicu kad svi znaju da ce za 2-3-5 ili 10 godina trebati opet skuriti desetke milijuna eura.
    Isto tak sekta je i vise nego jedanput dokazala da su svrha samima sebi. I nekak sumnjam da bi imali podrsku ne bas tak zalupanog dijela građana Splita.
    Pogotovo u kontekstu ako bi novo ogromno zaduzivanje samog Grada utjecalo na zivot obicnih građana.
    Ne znam bas ko bi bio presretan cinjenicom da se njegov prirez, komunalne naknade trpaju u dzepove Ocalinka i Ljubise crnog tića koji su si u maniri pijanih milijardera povecali place.
  • ElDorado
    11.9k
    Na toj skupštini izrečeno je toliko kontradiktornih nebuloza i besmislica da se zapitaš jesu li svi ti ljudi retardirani. Jedini koji postavlja suvisla pitanja je taj neki Bukovac koji ih ja mislim sustavno jebe.
    U svakom slucaju ukratko duzni su svima i svakome, to smanjenje duga je samo knjigovodstveno, ispod toga zapravo je potpuni financijski krah i ocekuju od Grada da ih sanira. Pirke im nist ne znaci kad gube Tomija, to ljudi zaboravljaju. A i grad je u kurcu tak da ne znam di oni vide bilo kakav izlaz. I povrh toga bajaju o stadionu i kampu, a lovicu za sanaciju krova su ocito potrosili na fritule.
  • vjeko1701
    25.7k
    za tu sanaciju navodno nisu dobili novac nego izvođači radova šalju fakture državi (gradu koji je dobio lovu od države?). što u praksi može značiti da firma kojoj već duguju "sanira štetu od nevremena", ne napravi ništa ali šalje fakturu da se naplati za ono što im već duguju. a krov će doći na red nekad ili nikad.
    edit: možda zato i pričaju o terenima toliko, tj. da će na njih otići većina novca. tereni se troše i teško će netko moći reći za godinu-dvije je li teren obnavljan ili nije, a kad na krovu fali ploča to se vidi. pošalji račun za sanaciju terena, ne moraš ništa raditi, dobio si lovu, šutiš.
    Sajla

Naravno da je to utopija koja se neće dogoditi al bi vjerojatno glave padale da netko ozbiljnije pročešlja to njihovo igranje novcem.

- Ne znam, možda se ponuda negdje zagubila, a možda se razmatraju neke druge, atraktivnije od naše, pa moramo čekati da naša dođe na red - zaključio je Pirić.

Ovaj lik i njegov nacin komunikacije su savršeni za Hajduk :lol:
    crophantom

je, izgleda ko teska prevara. Al Šola s njim cijelo vrijeme igra duple pasove.

Ako odbiju ponudu i ispadnu od Žiline (cemu se nadam), gledati cemo cirkus bez presedana, pripremite kokice
    crophantom

Znaju da ne smiju odbiti ponudu, u tome je i stvar. A po ovom otezanju i okljevanju, definitivno je iza toga malo žešća igra.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.