• Mali Zeus
    21.5k
    ↪Mali Zeus kaj udario Dajakua, lik ga je navodno pogodio u glavu i kad je pao na pod pogodio ga nogom i slomio mu rebro.Hrc-Vg

Znači udario ga je i to dobro.
  • NORTE
    25.2k
    "O saniranju štete iz nevremena u srpnju rekao je:
    - Odobreno je 2 milijuna eura, a ugurali smo tu i hibridni travnjak te pomoćni teren. To je oko 2 i pol milijuna eura."

????
    Draž

REŽIMLIJA!

Vlada im sve odobri pa i dodatnu izgradnju hibridnog i pomoćnog travnjaka na (novi!) konto male štete na stadionu od nevremena.

Odjednom još 500.000 eura preko noći!

Režimski klub! # high dug
  • NKDZ86
    8.6k
    kaj su prvo održali minutu šutnje za jajduka? pošteno, neka mu je laka zemlja.
  • Jurki
    26.3k
    neka mu je laka zemlja.NKDZ86

I jos brze istrunuo u istoj.

Dok su Varteks, Šibenik, Zadar šiknuli u 3 pm zbog par milja duga.. ovi nece otici u stecaj pa taman da budu duzni vise od Amerike.
  • vjeko1701
    25.7k
    Dug se mora vratiti-obveze (krediti,lizinzi,dobavljaci...plus kamate), gubitak je knjigovodstvena stavka i ne vraca se.Thor

Kao netko tko je laik u knjigovodstvenom i pravnom đumbusu, dal mi može netko ovo bolje objasniti. Kako možeš poslovati kroz period od x godina sa 33,5M minusa al biti samo dužan recimo 15. Kako se onda pokrilo tih 20M minusa u poslovanju? Tko je to pokrio ako ne ti sa novcima koje si stvorio?
  • Jaro
    12.2k
    Ja to tumacim, ak si ti meni duzan par soma eura, al ja te nesto ne ganjam da mi vratis tu lovu, ti i dalje normalno hodas po birtijama, na more, kupujes ljubavnici obleku...
    Te svoje cuge, ljubavnice i slicno financiras "posudbama" od drugih ko ja - al ni oni te ne traze lovu nazad... Koji nam je motiv - a kaj ja znam - mozda nas strah tvoje velke familije koja drzi kvart, a ima utjecaja na slicnu ekipu po cijelom gradu, nekom si eto simpa, a neki od nas koji smo dali lovu smo jednostavno naivcine koje vjeruju da ces ipak nekad vratit sam od sebe pare...

Dok nekom ne dopizdi i ne trazi lovu nazad, ti normalno zivis kao i do sada, kad netko zatrazi pare nazad - e nesto ce se morati promjeniti, ali i dalje nije ziher da ces ti morati promjeniti nacin zivota, mozda ce ti doc pijani ukrajinac i ubacit 10ak tisuca eura kroz par godina da nesto vratis, a nesto potrosis na nove ljubavnice i cuge...
  • crophantom
    5.2k
    dio tog gubitka im je amortizacija koncesije na stadion. Tu nema Cash flowa, ali se društvu smanjuje kapital.

Sad nisam ni ja upucen dovoljno u dionicka društva da mogu procijeniti kolika ima je to opasnost.

Mislim da im je veci problem sto su povećali dug prema dobavljačima, jer racunovodstveno su oni imali dobit prošle godine, ali je tu transfer Vuška i otpis od udruge sve skupa preko 15 milja, a ti novci su davno potrošeni.

Zato im je unatoč računovodstveno dobroj godini taj dug porastao.

Al trebalo bi vidjeti koliki je dug na današnji dan, jer zna se za 31.12.2025,a nekako sumnjam da su previše dobavljača namirili ovih pola godine, kad ni place nisu na vrijeme isplaćivali.

Oni trebaju brutalne prodaje i rezanje troškova da se to stabilizira, tu nikakvih 2 milje od Pirića nece pomoći.
  • Omake
    18.5k
    Pitanje je koliko su imali kapitala prije nego što je Jakobušić krenuo u dizanje budžeta. Njima su i grad i NH davali kredite bez kamata kojih su se kasnije odricali. Evo sada im je i vlada dala 2 milijuna eura, pa se ispostavilo da je 2,5 i da se trošilo na svašta nešto ne samo na krov.
    Ako dobavljačima duguju 8 i kusur milijuna eura, tu nije samo Adidas, već i ovi mali lokalni koje bi šikanirali da traže ono što im se duguje. Ljudima mogu radi toga propast obrti. Pitanje je kakve su kredite i faktoring radili na transfere Vuškovića, Biuka, Ljubičića, Mlačića itd.

Gubitak se na razne mehanizme može sanirati da ne postane kratkoročno ili dugoročno potraživanje
    Njima su kratkoročne obaveze 28 milijuna eura. To je najbitnije i to piše u njihovom financijskom izvješću. Zato se ide u toliko kresanje. Ovi ove godine moraju zaradit više od toga da bi nekako smanjili te obaveze i restruktirirali za dogodine. Nemoguće da odmah sve to pokriju, ali je lakše kada imaš manje ugovore. Moguće je da im potrošnja za prvu ekipu, Treneri plus igrači bude manja i za 4-5 milijuna eura.
    Oni su vjerojatno računali da će im usprkos kresanju svega komercijalni prihodi plus ulaznice ostati na 17 milijuna eura. Tu je i 2 milijuna eura od clanarina. Ja sam pesimist po tom pitanju. Može se lako dogodit da navijačima bude pun kurac svega pa zatvore pipu. To može dovesti do pada kroz komercijalu, ulaznice i clanarine. Bilo je priča da bi pad mogao biti i preko 30 posto. Ovo kresanje bi ih onda dovelo na početnu točku ili čak i unazadilo jer uštedio si 5, a ovamo si izgubio 6 ili 7.

Hajduk je kroz godine “pojeo” oko 40 mil. € vlastitog kapitala, ali ne duguje nužno isti iznos vjerovnicima.
    Dio minusa financiran je kroz dokapitalizacije, prodaje igrača, raniju gotovinu i odgode obveza.

Igrači su im praktički jedina imovina, oni su vjerojatno procjenjeni na više od toga koliko su potraživanja. Na Grafu je da zadrži to stanje ili da dovede do toga da je imovina veća od potraživanja. Vidjet ćemo koliko će biti uspješan. Ako bude dovodio likove od 25-27 godina da mijenjaju Sigura, Pukštasa nema šanse da će uspit. Također je ovdje velik pritisak na akademiju, ako ove sezone ne izbaci jednog ili 2 igrača koji se mogu prodat za 8+ kombinirano opet su u K. Neće oni propast, ali postoji šansa da im se budget nastavi srozavat, a nogomet je uglavnom koliko para toliko muzike, ako se pametno troši tj. Sve ovisi kako će navijači trošiti pare ove i sljedeće godine i koga će akademija izbacit.
  • rioda
    17.1k
    Aha, sad je jasno zašto odugovlače sa sanacijom krova, jer je to paravan za druga ulaganja
  • crophantom
    5.2k
    - Ne znam, možda se ponuda negdje zagubila, a možda se razmatraju neke druge, atraktivnije od naše, pa moramo čekati da naša dođe na red - zaključio je Pirić.

Ovaj lik i njegov nacin komunikacije su savršeni za Hajduk :lol:
  • The Undertaker
    9.9k
    Najjednostavnije, u knjigovodstvu tvrtke postoje (potpuno legalno) fiktivni troškovi koji utječu na visinu minusa ali ne utječu na visinu duga jer ih ne treba platiti. Zato uvijek kod tvrtku postoji razlika između akumuliranog minusa (ako ga ima) i duga. Nepismeni novinari miješaju ta dva pojma a razlika zna biti velika.
    Kao drugo, ako si startao sa, bubam, 30 milijuna na računu, možeš akumulirati toliki minus a da još nisi nikome dužan.
    Za svakodnevno poslovanje je najbitnije da li možeš servisirati dospjela dugovanja odnosno da li možeš isplatiti plaće i dospjele račune a oni to ne mogu a ne mogu više naći i banku koja bi im posudila novac.
  • Zg123
    3.7k
    Lik je teski klaun i izgleda kao teski prodavac magle, neka njima takvog sponzora pa i moze komotno na celo kluba doci, ne brinem se uopce
  • Sajla
    21.3k
    za tu sanaciju navodno nisu dobili novac nego izvođači radova šalju fakture državi (gradu koji je dobio lovu od države?). što u praksi može značiti da firma kojoj već duguju "sanira štetu od nevremena", ne napravi ništa ali šalje fakturu da se naplati za ono što im već duguju. a krov će doći na red nekad ili nikad.
    edit: možda zato i pričaju o terenima toliko, tj. da će na njih otići većina novca. tereni se troše i teško će netko moći reći za godinu-dvije je li teren obnavljan ili nije, a kad na krovu fali ploča to se vidi. pošalji račun za sanaciju terena, ne moraš ništa raditi, dobio si lovu, šutiš.
  • Nogo
    11.7k

Stjepan Radeljić više nije igrač Rijeke nakon što mu je sa zadnjim danom lipnja istekao ugovor.

Radeljić je u Rijeku stigao u srpnju 2023. godine iz redova moldavskog Sheriffa debitiravši u bijelom dresu 20. kolovoza 2023. u slavlju nad Lokomotivom 2:1 odigravši cijelu utakmicu.

Stjepan se u drugom dijelu sezone 2023./2024. ustalio na stoperskom mjestu uz Niku Galešića, te je postao nezamjenjiv kotačić u posljednjoj liniji Rijeke koja je osvojila dvostruku krunu u sezoni 2024./2025., te prošle sezone stigla do osmine finala Konferencijske lige.

Radeljić je u bijelom dresu upisao 116 nastupa uz šest golova i šest asistencija.

Ujedno, nastupom u pobjedi reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Katara (3:1), Radeljić je postao četvrti igrač u povijesti riječkog prvoligaša koji je zaigrao na Svjetskom prvenstvu.

Stjepane, hvala na svemu i sretno.
  • crophantom
    5.2k
    je, izgleda ko teska prevara. Al Šola s njim cijelo vrijeme igra duple pasove.

Ako odbiju ponudu i ispadnu od Žiline (cemu se nadam), gledati cemo cirkus bez presedana, pripremite kokice
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.