• Jurki
    26.9k
    Teoretski, nama sezonu otvara superkupvjeko1701

Ne kuzim zakaj se nebi uvela praksa, ako je neki klub uzeo duplu krunu, da superkup igra prvak i finalist kupa.
    Napravis od te utakmice praznik nogometa, osvajač duple krune izlozi van trofeje i slicno. Momcadi imaju jednu jaču utakmicu i prije pocetka sezone.

Ah da Savez nam vode debili.
  • Benedikt
    192
    Eto vidiš i da Dinamo osvoji treble s Ligom Prvaka, nikad neće šest trofeja, tzv. sextuple jer se u tom slučaju ne igra Superkup. Baš bezveze
  • Mlađi referent
    15.9k
    Ja tu apsolutno podržavam HNS.

Kaj ćeš trpat tako nebitnu utakmicu u ionako sezonu gdje se igrak 60ak tekmi?
  • dinamozivivjecno
    3.2k
    Jesmo li nositelji i u mogucem playoffu Lige Prvaka?
  • Droljo
    30k
    To nam je puno pomoglo prije :lol:
  • dinamozivivjecno
    3.2k
    Svakako da i tamo ima nagaznih mina poput grckih cigana, ali ajmo mi prvo rijesiti Thun i Zalgiris/Klasvik pa cemo lako dalje.
  • pešća
    1.7k
    Naježim se na samu pomisao kako bi Olmo mogao doći na Maksimir sa medaljom svjetskog prvaka, a eto ne čini se to nimalo nerealno s obzirom da je po tvrdnji jednog forumaša on u Hrvatskoj za 10-tak dana.
  • NVKOD
    13.1k
    Ako je Dinamo po Modriću nazvao teren, po Olmu mora bar dva

No, njegove igračke kvalitete ne bi bile važnije od Cubarsijevih, Rodrijevih ili Torresovih da ne postoji njegova velika spona s Hrvatskom, Zagrebom i Dinamom.

U Zagreb je stigao kao klinac

Olmo stigao je u Dinamo u ljeto 2014. kao 16-godišnjak. Iza sebe je imao sedam godina u Barceloninoj akademiji, ali nije vidio jasan put prema prvoj momčadi. Odlazak iz La Masije u Hrvatsku tada je djelovao kao neobičan i rizičan potez, no Dinamo mu je ponudio ono što je tražio: plan razvoja, seniorski nogomet i priliku za nastupe u europskim natjecanjima.

Za prvu momčad debitirao je u veljači 2015., još sa 16 godina. Tijekom sljedećih pet godina iz talentiranog krilnog napadača razvio se u kompletnog ofenzivnog veznjaka i jednog od najvažnijih Dinamovih igrača.

U siječnju 2020. prešao je u RB Leipzig za 34 milijuna eura. I u Njemačkoj je birao klub koji mu je predstavio jasan razvojni plan, a pod Julianom Nagelsmannom dodatno je napredovao u taktičkom i fizičkom smislu. Barcelona ga je vratila u kolovozu 2024., deset godina nakon što je napustio La Masiju. Potpisao je ugovor do ljeta 2030., a klub mu je postavio odštetnu klauzulu od 500 milijuna eura.

Put koji je počeo odlukom da kao tinejdžer napusti Barcelonu tako se zatvorio povratkom u njezinu prvu momčad, ali tek nakon što je preko Zagreba i Leipziga postao europski prvak i etablirani španjolski reprezentativac.

Olmo nije prestao promovirati Dinamo ni nakon odlaska

Olmova veza s Dinamom nije završila transferom u Leipzig. Dok je već igrao u Bundesligi, za The Players’ Tribune napisao je opširan tekst o svojem odlasku iz Barcelone i životu u Zagrebu. Objasnio je da je u La Masiji mogao postati samo još jedan talent bez jasnog puta prema prvoj momčadi, dok mu je Dinamo obećao da će ga razviti, dati mu seniorske minute i omogućiti nastupe u Europi. Hrvatsku je nazvao svojim drugim domom i zahvalio Dinamu što je vjerovao u njega.

Godinu dana poslije vratio se u Zagreb i posjetio Dinamo, a fotografiju iz klupskih prostorija objavio je uz poruku "Povratak kući". Ni s vremenom nije mijenjao način na koji govori o svojem bivšem klubu. Tijekom Eura 2024. rekao je: "Ono što mi je Dinamo ponudio u sportskom smislu nije mi mogao ponuditi nijedan drugi klub." Dinamo je pritom opisao kao sredinu koja zna prepoznati, razviti i afirmirati mladog igrača.

Koliko mu Dinamo znači pokazao je i tijekom Svjetskog prvenstva 2026. U razgovoru za TeleDeporte upitan je protiv kojeg kluba nikad ne bi želio igrati."Ima jedan moj bivši klub, Dinamo Zagreb", odgovorio je. Na pitanje uz što ga vežu najljepše uspomene ponovno je izdvojio Dinamo, a zatim dodao: "Dinamu. Zbog onoga što sam tamo doživio", kada su ga pitali kome se najviše divi.

Barcelonine igrače je pogurao prema Maksimiru

Olmo se, međutim, nije zaustavio na javnim pohvalama i emotivnim porukama. Postao je i osoba kojoj se mladi Barcelonini igrači obraćaju kada razmišljaju o odlasku u Zagreb. Sergi Dominguez savjetovao se s njim prije transfera iz Barcelone u Dinamo. "Prije odluke upitao sam za mišljenje Danija Olma. On me je potaknuo da prihvatim tu ponudu", rekao je Dominguez.

Nakon potpisa Dominguez je potvrdio da mu je Olmo detaljno govorio o Zagrebu i klubu. "Dani Olmo puno mi je toga ispričao o klubu i gradu", izjavio je novi Dinamov stoper, dodavši da zbog toga dolazi s velikim i pozitivnim očekivanjima. Poslije je rekao i da Olmo nije lijepo govorio o Dinamu samo njemu, nego i drugim igračima Barcelone.

Sličan put odabrao je i Dani Rodríguez, još jedan igrač Barcelonine škole koji je prešao u Dinamo. Prema Dinamovoj objavi, prije odluke razgovarao je s Olmom i Dominguezom, a obojica su mu prenijela istu poruku: "Nećeš pogriješiti, Dinamo je sjajan klub za razvoj." I nakon što je postao prvak sa Španjolskom, sjetio se svoje prošlosti.

Neki su rođeni u Zagrebu pa im je Dinamo crtica na Wikipediji. Za Olma je to nešto puno više

Dinamo jako dugo nije bio normalan klub. Prava veza između većine navijača i momčadi nije postojala gotovo dva desetljeća. Klub se u tom periodu pretvorio u import-export firmu za profit jedne obitelji, a Dinamo nekima nije bio ni ostao išta više od retka na Wikipediji tamo gdje je hladno i faktografski napisana kronologija karijere.

Svaki igrač koji je iskočio iz tog okvira bio je anomalija na koju nismo bili spremni. A nitko nije postao i ostao veći ambasador Dinama i Hrvatske. Neki igrači koji su rođeni tri tramvajske stanice od Maksimira djeluju kao da se stide svoje nogometne prošlosti, a oronuli reflektori Maksimira su bili tek nužna stanica na putu prema svijetlima Bernabeua ili San Sira.

Tribinu dugoročno nikad ne možeš prevariti. Možeš ih probati osvojiti i uspjeti u tome, ali će prepoznati da to radiš usiljeno. Kod Olma toga nema ni u tragovima. Njegov ljudski i nogometni razvoj u Zagrebu integralni je dio njegove ličnosti i karijere na koji je ponosan.

Pa dok se jednog dana putevi opet ne ukrste, možda nije zgorega uputiti javni apel upravi Dinama. Ako je Luka Modrić zaslužio imati teren nazvan po sebi, onda ih Olmo zaslužuje dva. Možda je bilo boljih igrača koji su igrali u Dinamu, ali nije bilo većih dinamovaca.

Vice, točno u sridu! Pogotovo dio o tome da se neki stide svoje nogometne prošlosti (khm khm Modrić)
    Bravo! :clap:
  • Thor
    3.2k
    To smo jucer komentirali i da je Olmic promovirao dinamo vise puta javno,svjetski nego ga je Luka ikad i spomenuo. Zalosno ali tako.
    Mislim da bi trebali Olmicu dati status pocasnog gradjanina Grada Zagreba i ne znam, dati ime stadionu na Kranjici ime...Zagrebacki gradski stadion- Olmić! ... nemam pojma,nesto lepo bi bilo super.
  • Filip Međimurje
    1.6k
    Ko kaj je Genk odao Branku Struparu počast tak da je jednu tribinu nazvao po njemu, mogli bi mi na novom Maksimiru isto napraviti za Olma.
  • Felip
    790
    Ako je Luka Modrić zaslužio imati teren nazvan po sebi, onda ih Olmo zaslužuje dva.NVKOD

Slažem se s ovim. I za početak po meni zaslužuje jedan kvalitetan mural. Ali kakvi vas spopali stadioni, tribine, trgovi, ulice, malo ga ipak pretjerujete.

Ovaj trenutak je prilika da ga klub maksimalno iskoristi prvenstveno za akademiju i nove mlade naraštaje koji će dolaziti u Dinamo, a vidimo da već itekako ima efekta.
  • dd29
    940

Teško da će aek ostati među nenositeljima, prvi su ispod linije
    Morali bi slovan i lech izbaciti po 2 protivnika, a lech već sad u drugom pretkolu ima prvaka danske, slovan u trećem potencijalno prvaka švedske...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.