• criticus
    5.4k
    Meni je jasno da neko ima mišljenje da je Filipović bolji golman od Nevistića. Možda i je. Ali da to potkrijepi argumentom jučerašnje utakmice mi je potpuno nejasno.
  • MojZagreb
    49

Servus! Sry tek sem sad videl komentar.

Je, Facke govori sjevernjački Kaj no ne vem/znam lokacijo , ja pripoviedam po zagrebački Kaj.
    Naglasak je med/izmedju štokavskega i slovenskega jezika.
    Tak se govorilo v ZG do maja 1945 (99% su tad bili kajkavci). ZG je tad bil najvekšo kaj mesto ,
    Ljubljana je bila druga.
    V Maju/svibnju 1945 partizani začinjajo/počinje pokolj purgerov , a
    ostali bežijo iz mesta/grada. V le/samo 3 mjeseca ni več purgerov ni kajkavščine. Od tad je ZG štokavsko mesto.
    Moja familija je ostala brez grunta/zemlje , ostala nam je samo mala hiža. Hdz/sdp nam nisu nikaj
    vrnuli/vratili.
    Mene su tak moje omame/bake i otate/djedovi navčile govoriti i v celem življenju sem upoznal le/samo par ljudi ki/koji govorijo tak po zagrebački a da nisu starci.

Imam v planu začeti/početi s instrukcijami (zabadav/besplatno) ZG Kaj v 2026 ,
    kajti/jer bilo bi škoda/šteta da izumre jezik ki se govoril več/više kot tisoč let v ZG.

Liepi Pozdrav
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.