• Sibirski plavac
    7.1k

Nema veze, iskopat će Zvone i Capellas nekog drugog Espanjola. Barem se nadam
  • GeneralNapoleon
    2.2k
    Tolko dugo cemo cekat se neizbjeznom smijenom da necemo vise imat nikakve dostupne trenere kad do toga dode.
  • Crni86
    16.6k
    rieru sa temua (iz istre) :rofl:
  • rokikaciga
    6.5k
    Ajde nek objave da ne moram čitat više komentare o njemu. Toliko mi se zgadio zbog postova na ovom forumu da ga ne želim blizu Dinama pa makar bio sljedeći Sir Alex Ferguson.
  • Sibirski plavac
    7.1k

Ili Garciu.

Šah mat magaradi. :cool:
  • Nolifer
    13k
    Haha, Bjelkane odbij Poljake, tamo je tama...

:joke:
  • LA BOMBA
    489
    Riera navodno sve dogovorio sa zvezdomCrni86

To pričaju srpski mediji.

Riera je za slovenske medije prije nekoliko vrijemena izjavio da ga priče o drugim klubovima uopće ne zanimaju do kraja jesenskog dijela.

I ako bi se Riera sve dogovorio sa Zvezdom, on u ovom trenutku ne može sam odlučivati gdje će ići jer je pod ugovorom sa Celjem i nema nikakve klauzule. Predsjednik Celja može zatražiti za njega koliko hoće, a budući da Celje ima novac i nisu u nekoj financijskoj krizi to bi mogla biti astronomska cifra.

Iz slovenskih medija:

"Kako trd oziroma spreten pogajalec bo Valerij Kolotilo?

No, zdaj pa smo prišli do točke, ko bo moral znova rokave pošteno zavihati predsednik Celja Valerij Kolotilo. Jasno, Riera ima veljavno pogodbo s klubom vse do konca sezone, kar pomeni, da morajo vsi zainteresirani snubci za Španca potrkati tudi na vrata predsednika grofov, ki bo sprejel odločitev, pod kakšnimi pogoji, če sploh, uspešnega trenerja ‘izpustiti’ iz kluba.

Kot smo izvedeli, Španec vsaj do konca prvega dela sezone ne namerava pritiskati na vodstvo kluba v iskanju odhoda iz knežjega mesta. Nenazadnje je že večkrat poudaril, da do decembra ne bo sprejemal nobene odločitve o nadaljevanju svoje kariere, izključil ni niti možnosti, da s Celjani podpiše novo pogodbo."

https://sportklub.n1info.si/nogomet/albert-riera-v-zvezdo-na-potezi-je-predsednik-celja/
  • jedan u nizu
    16.1k
    ne može sam odlučivati gdje će ići jer je pod ugovorom sa Celjem i nema nikakve klauzule.LA BOMBA

Ovo nema smisla. Nemoguce je da se ne moze dovesti.
    Uvijek se moze isplatiti istatak ugovora i cao.
    Uvijek trener moze dati otkaz, platiti odstetu, a to je najcesce ostatak ugovora, a onda se sa buducim klubom dogovori da mu to isplati.

Ako si sam napisao da mu je ugovor do ljeta, znaci da ima jos 7 mjeseci ugovora, a posto je to Celje, to je vjerovatno manje od pola miliona eura ukupno.
    Sumnjam da tamo ima placu od milje eura.
  • LA BOMBA
    489
    Ne znam ako to tako ide, ako bi bilo tako jednostavno mogli bi to raditi igrači, a ne da se prodaju iz slovenske lige za 5 mil kao Raul Florucz.

Bordeaux je prošli put trebao platiti 700k eura da je doveo Rieru, a sigurno nije imao tako velik ugovor sa Celjem tada.

Naravno, ako neki klub ponudi dovoljni broj Celje će prihvatiti, ali moraju se prvo dogovoriti.

U slovenskim medijima jasno piše: "Riera ima veljavno pogodbo s klubom vse do konca sezone, kar pomeni, da morajo vsi zainteresirani snubci za Španca potrkati tudi na vrata predsednika grofov, ki bo sprejel odločitev, pod kakšnimi pogoji, če sploh, uspešnega trenerja ‘izpustiti’ iz kluba."
  • LA BOMBA
    489
    Inače mi je smješno kad glupi jugonostalgičarski slovenski mediji sad u kontekstu te priče naglašavaju da je Zvezda jedan od najvećih klubova na našom području.

U našoj okolini je negdje oko 20 većih klubova. Ljubljana je bliže Milanu i Münchenu od Beograda, tako da ako je Zvezda u istoj "regiji" kao Slovenija, dio tog regiona su i Bayern, Inter, Milan, pa onda još klubovi poput Atalante, Udineseja, austrijski klubovi... I svi ti se mogu samo popišati na Zvezdu, taj bezvezan režimski klub koji igra pred praznim tribinama u smješnoj ligi. Sturm Graz je veći klub od Zvezda sa više navijača na utakmicama.
  • Tvrdica McTvrdi
    3.1k

Meni je jedna od boljih internet rasprava koju sam ikad vidio prije koju sezonu kao je li veći klub Dinamo ili Zvezda i onda se javio netko s argumentima da je najveći ex Yu klub Maribor i da je Slovenska liga bolja od srbijanske
  • Medvedgrad
    717
    njima je region, kao i mnogim kolegama im ovdje u Hr, od Vardara pa do Triglava
  • LA BOMBA
    489
    Meni je jedna od boljih internet rasprava koju sam ikad vidio prije koju sezonu kao je li veći klub Dinamo ili Zvezda i onda se javio netko s argumentima da je najveći ex Yu klub Maribor i da je Slovenska liga bolja od srbijanskeTvrdica McTvrdi

Slovenska liga je bolja od srpske. Ako oduzmeš režimsku Zvezdu ja ne vidim koji srpski klub bi se mogao suprostaviti top 3 slovenskim klubovima (Celje, Mb, Olimpija). Maribor je prije nekoliko godina igrao protiv Vojvodine i izbacio je, i to je bio Maribor u krizi.

Što se tiče Maribora oni su "pound for pound" vrlo impresivan klub. Grad veličine Osijeka a igrali su 3 puta u ligi prvaka. Nisu sad toliko veliki kao ex-yu velika četvorka jer nemaju toliki broj navijača, ali kad gledaš uspjehe u poslednjih 30 godina i kontekst tih uspjeha, jedino Dinamo je više impresivan.

Ljudi iz ex-yu smatraju da je slovenski nogomet loš zato što se za vrijeme komunizma sistematički rušio slovenski klupski nogomet, pa smo tako 1991 počeli praktički sa nule. A od 1991 do danas slovenski nogomet se je mnogo bolje razvio nego srpski u isto vrijeme, kad pogledaš stadione i šta su postigli neki slovenski klubovi koji za vrijeme Jugoslavije nisu bili nikakav faktor. I još uz činjenicu da se u Sloveniji ljudi bave mnogim drugim sportovima i nogomet nema takvog medijskog hypea kao u drugim državama.
  • Tvrdica McTvrdi
    3.1k

Sada da me pitaš definitivno, no ova rasprava je bila onak 2020 kad je Menalo tamo bio Ronaldo u Olimpiji, tada to ne bih rekao nema sanse.
  • LA BOMBA
    489
    Sada da me pitaš definitivno, no ova rasprava je bila onak 2020 kad je Menalo tamo bio Ronaldo u Olimpiji, tada to ne bih rekao nema sanse.Tvrdica McTvrdi

Slovenska liga je bila u krizi oko 2019-2022 i situacija je bila totalno drukčija. Tada su se događale promjene u Olimpiji i Mariboru jer je vlasnik Olimpije Mandarić prodavao klub dok je Maribor napustio sportski direktor Zahović. Oba kluba su zbog toga ušla u igračku i rezultatsku krizu i to vrijeme su prvaci bili Celje (2020) i Mura (2021), što se smatralo senzacijama. Čak je i Koper bio blizu da osvoji titulu 2022. Međutim nakon toga stvari su se počele mjenjati. Olimpiju su kupili Nijemci, u Maribor je došao turski vlasnik i u Celju imaš ukrajinskog vlasnika. Ovi klubovi sad operiraju sa novcem koji prije nikad nije postojao u slovenskom nogometu. I ako se može oko mnogo stvari kritizirati te vlasnike, pogotovo kod Olimpije i Maribora, činjenica je da sad ti klubovi mogu dovesti pojačanja, plate su mnogo veće što su bile prije.

Nažalost u slovenskom nogometu zbog tih promjena sad igra sve manje slovenskih igrača ali kad gledaš kvalitetu lige kao takve, sigurno je to na mnogo boljem nivoju sad nego što je bila prije 5 godina.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.