• Crni86
    16.4k
    Kova si je sam pucao u koljeno. Nije rotirao uopce, nikakvog plana nije bilo. Toliko hladnog kapitala na klupi koji nije u ritmu tekmi i formi.

Pitanje za trenera je zasto ti vida, stojke, villar, gale nisu u ritmu? Zasto beljo ima minute kao da je rotacijski napadac, a ne prvi? Jedan mudri je rusio prosle sezone neke ekipe hnla pa jbga bar protiv vukovara i u takvim tekmama kada je u formi bi trebo bit koristan.

Reko sam vec par puta, kova s pocetka prvenstva i kova danas nisu isti treneri. Najveca zamka za trenera dinama je taj pritisak i funkcioniranje u njemu.
  • Dinamosaur
    2.7k
    "A vidi naše bijele stajačice' - Jeličić

Dobar opis naših prilikom izlaska u napad na postavljenu obranu, Bennacer s loptom a ostatak stoji i gleda ga.
    A zašto smo takvi i s prvom ekipom a jučer i sa pola izmjenjenom, sa igračima od kojih očekuješ barem energiju ako ne uigranost, ostaje upitno
  • Dinamo-SB
    598
    Nakon Osijeka u Maksimiru i sada Vukovara u Vinkovcima baš se osjećam isprazno. Ideš na tekme,očekuješ maksimalan doprinos igrača,ako ništa barem volju i želju i na kraju bude katastrofa.
    Prilično mi je žao što se ovo dogodilo u mojoj Slavoniji pred prepunim stadionom. Hrpa djece koji nemaju priliku gledati Dinamo uživo često nose baš goruk okus kućama.

Koliko god ga ja osobno simpatiziro i "branio" ,treba biti iskren i reći da se Kovačević pogubio. Ne znam koje je riješenje i ima li još nade za popravak.

Također, ne bih volio da ovo ostane samo na Kovačeviću jer onako pojedini igrači ne mogu izgledati na terenu. Prilično sramotan pristup jednog Vidovića, Villara koji carini loptu na ovakvom terenu... Nijedan čovjek nije barem svojom individualnom kvalitetom nešto napravio od 16 igrača koji su zaigrali,a igraju za plaće koje su u razini Bundeslige. Svatko od njih je svjestan prije tekme o kakvom se terenu radilo pa ne vidim da su se baš prilagodili. Koja god sudbina Kovačevića bila nakon ovoga - pristup nekih igrača je nedopustiv,tim više jer nije ovo prvi put da se pruža ovakva predstava ove sezone. Ti igrači nisu dovedeni i plaćeni toliko samo da rasturaju u idealnim uvjetima pod idealnim trenerom i idealnim taktičkim postavkama nego da nekad i kad ne ide i kad je sve loše svojom individualnom kvalitetom i iskustvom riješe tekmu pa će se kasnije raspravljati o Kovačeviću i njegovim trenerskim sposobnostima. Ova ekipa bez trenera mora moć barem biti konkurentna jednom drugoligašu Vukovaru u domaćinskoj atmosferi u Slavoniji.

I nije sad ovo kataklizma, sve se da riješit,praktički smo na početku prvenstva,ali alarm je upaljen i mora se nešto poduzeti. Što točno,ne znam ni ja ni 90 posto ljudi na Zoni,ali opet ponavljam da ima ljudi u upravi koji su zaduženi i plaćeni da razmisljaju kako riješiti ovaj problem.

DZG iznad svih !
  • sport
    5.2k
    Uz sve što si napisao oba stopera Vukovara opterećena kartonima i ti ih ne staviš pod nikakav pritisak.Ja još uvijek ne mogu vjerovati u ono što sam jučer vidio.Kad već igraš na oranici onda pripremi ekipu na to i daj šansu onima koji će teren dodatno "preorati".
  • jedan u nizu
    15.9k
    "A vidi naše bijele stajačice' - Jeličić

Dobar opis naših prilikom izlaska u napad na postavljenu obranu, Bennacer s loptom a ostatak stoji i gleda ga.
    A zašto smo takvi i s prvom ekipom a jučer i sa pola izmjenjenom, sa igračima od kojih očekuješ barem energiju ako ne uigranost, ostaje upitno
    Dinamosaur

To sto je Jelicic jucer komentirai, ja tulim vec godinu i pol barem na forumu. Tako je bilo zadnje dvije godine, mi imamo igru takvu da igraci samo stoje, ocekuju loptu u noge, brzo je se rijese onda, i cekaju suigraca da napravi nesto sam.

Naravno da ne mozemo probiti blokove kada se ne krecemo i ne razvlacimo taj blok.
  • LilScav
    28
    Veli Kovačević: "Problemi kad igramo protiv niskog bloka, nemamo rješenja" Pa kako drugi imaju?

Ako već ne možeš naći rješenje, onda napravi sve da osvojiš 3 boda pa makar onda i Dinamo igrao niski blok, pa nek i mi tako pobijedimo onda.

Da ne pričam o čuvenom "presingu" od prve do zadnje minute.. da se igralo tog presinga samo 10% više nego se igralo, uvjeren sam da bi imali nekoliko bodova više..
  • Efes Pilsen
    13.3k
    10% od nula.. da si igrao presing kako spada zabili bi si sami. Alibi ubacaji golmanu u krilu na jednog napadaca su sve sto je uigrano. Mene bi bilo sramota s ovim kadrom ne napravit nista, a ti Mario jos imas obraza reci da 4 mjeseca nisi radio nista. Sta si konkretno ocekivao pas te jebo? Na kakve obrane Dinamo u HNLu igra?? Daj lupi si samar da se dobijes malo.
  • Teofil Kateran
    3.5k
    Ovo jučer je bila teška sramota, prva ekipa iz lige koja Vukovaru nije uspjela dati gol. Nećemo se lagati, rezultat je ogroman problem, ali igra je još veći. Po famoznom xG je Vukovar prva ekipa osim Rijeke koja nas je baš nadigrala. Ovo više nije ni klasični HNL poraz gdje fulaš hrpetine prilika i promašiš penal nego je ovo poraz u kojem te jedan Vukovar ograniči na 0,49 xG i 0 šansi na utakmici. Najbolju šansu ti opet stvori 16-godišnjak s poluubačajem/poluudarcem.

Kovačević je definitivno najveći krivac za ovaj poraz, jednostavno u zadnje vrijeme pokazuje da nema taj osjećaj za prilagodbu i nema znanje za probit postavljenu obranu. Ali pored njega meni nije jasno kako Kule za kojeg sam i htio da dobije priliku u ovakvoj utakmici praktički ne napravi ništa, kako Villar za kojeg se vidi da zna s loptom samo šeće po terenu nonšalantno, kako Vidović može ići odigrati onako glup dupli pas, stvarno mi nije jasno evo.

Igrali smo i s dva napadača u vidu Kuleta i Bakrara, ali meni stvarno nije jasno kako Beljo ulazi 15 minuta prije kraja, a Kuleta nema cijelu utakmicu. Za što točno je Beljo uopće plaćen one silne novce? Mogao je i Kulušić onda ostati i odigrati zadnjih 15 minuta.

Stojković je do ozljede nešto i igrao, a Bennacer i Dominguez su jedini iz prvih 11 bili na razini koja se očekivala od njih.

Vrhunac igre nam je bilo dodavanje stopera s bekovima koji im vraćaju lopte, Bennacer se spusti po loptu pa je nema kome proslijedit i na kraju se "akcija" završi pritiskom Vukovara i vraćanjem Nevistiću koji vraća loptu u taj začarani krug ili ju ispucava i Vukovarci uzimaju loptu u posjed u skoku...

Sad će bit zanimljivo za vidjeti što će Kova smisliti za Rijeku ako ne bude McKenne, Theophilea, Valinčića i Zajca. Pogotovo što se tiče zadnje četvorke.
  • mrgud
    565
    Veli Kovačević: "Problemi kad igramo protiv niskog bloka, nemamo rješenja"LilScav

A onda nisi za trenera Dinama
  • dzg2024dzg
    143
    Pročitam poslje tekst, ali samo želim reći, sretan rođendan!
  • Markelo
    3.4k
    Ne razumijem kako je to trener mislio da će protivnici igrat protiv Dinama u Hnl-u? Kao protiv Slaven Belupa dok ga je vodio?

Ne bi me čudilo da mi ovakvi kakvi jesmo dobijemo Celtu pa za vikend izgubimo od Istre. Djeluje da lakše igramo Europu nego Hnl
  • MarK
    1.1k
    Neva-Fox, Sergi, Gale, Goda-Benn, Miške, Ljubo-Bakrar, Xoxa, Beljo. Složi on to za tren
  • NerminB
    69
    Istina 100%. Ima dijelom i kovacevica u svemu ovome ali onakva non salantnost i vucaranje je za svaku osudu. Jel mario trebao uc i trcat i otkrivat/nudit se ili sta? Pristup ocajan. Ne rotiraj vise nikad, nek sjede na klupi i dalje zbog ovog.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.