• Mali Zeus
    19.2k
    Sportski aspekt je patio i sve je bilo odrađeno jako loše, ali to ne znači da je zbog toga sve bilo u općem rasulu. Svi ostali aspekti su bili sve bolji i bolji i napredovalo se.
  • Jurki
    19.2k
    lanjski sportski karambol je krimen svih ljudi koji su bili u klubu zadnjih 3-4 godine.
    Bivsa uprava je gledala da sacuva svoje dupe, a za momcad ih nije bilo briga.
    Nova uprava je isto tak lose napravila posel.
    Maric je bil ogromna greska. Zajecu se nije smjelo dozvoliti da se uplice u sportski sektor.

Mozda je bas tak moralo biti.
    Da tresnemo na pod, pa cemo se jos jace dici gore.
  • emilperska
    11.4k
    Ova prva verzija DP uprave se nije znala najbolje nositi s onim što ih je dočekalo u sportskom sektoru. Naslov je osvojen na neki val euforije, inat tadašnjih senatora pa čak i koheziju tih par stranaca s ostatkom ekipe (KTC, RPG, Kaneko svako u nekom periodu) + nadolazeće zvijezde kao Sučić. Jakir je tu veliki obol dao.
    Taj naslov za koji DP nije isključivo zaslužan je zamaskirao dosta toga.

Od tog da se odgodio prijeko potrebni remont ekipe do tog da se sportski sektor dao u ruke liku kojem je jedina ozbiljna poveznica s GNK da mu je tata bio suigrač Zajecu i da je sekundirao Cici u realno lošem mandatu pa do tog da je Zajecov upravljački prime prosao negdje 1999. a bili smo u 2024.
    Ipak, rekao bi da se na vrijeme shvatilo kamo to vodi. Počevši od Manenice koji je imao muda presjeć tu histeriju i rupu bez dna s Marićem i Zajecom u sportskom sektoru čim je dobio ovlasti za to do tog da je čovjek sam sebi priznao da kao revizor nije najkompetitivniji da bude CEO kluba nego CFO i sklonio se u stranu Bobanu, a opet ostao usko vezan uz operativu kluba.

U međuvremenu klub se u poslovnom smislu modernizirao, prilagodio novim trendovima. Naučio je plivat uz politiku, a opet bez upliva u politiku. Od članstva se stvorio brend itd.

Nadam se da su lijepi dani pred nama. A opet prosle godine u isto vrijeme smo bili u jos vecoj euforiji pa je završila epskim debaklom. Prvih 6 utakmica smo imali 6 - 0 - 0. Tu je bio i Qarabag.
    Po meni za nešto vise u Europi trebamo 2 krila. Za HNL mozda i ne.
  • Jurki
    19.2k
    Prvih 6 utakmica smo imali 6 - 0 - 0. Tu je bio i Qarabagemilperska

Tocno, ali smo isto tak za razliku od ove godine igrali samo male utakmice. Tek je cetvrto kolo iza nas, a vec smo odradili dva najgora gostovanja u ligi.
    Ovo za sad lijepo izgleda, mozemo dati neke prve ocjene.. ali ne treba poletjeti bezveze.
    Isto tak prosle godine nije bilo takve sirine i uvek se znal pocetni sastav. Danas te jedan losiji trening moze od startera dovesti do recara za sljedecu utakmicu.
    Za proslogodisnju momcad smo znali da svaka utakmica ovisi o tome kak im se dalo taj dan. Ovi sad grizu i ne pustaju.
  • Pacho
    4.2k

Tad smo pobijedili u Osijeku u drugom kolu golom Ristovskog u nadoknadi
  • vjeko1701
    17.9k
    Vjeko, ja to gledam na način da poredim kakvo je stanje kad je klub preuzet a kakvo je u trenutku kad radiš presjek.The Undertaker

Ok, ali ne možeš uzeti stanje u trenutku preuzimanja već trend u određenom periodu prije preuzimanja a taj trend je bio trend pada.

pokazuje da su oni locirali problemThe Undertaker

Slažem se

Nije loš management onaj koji pogriješi jer griješi svatko, loš je onaj koji ispravno i na vrijeme ne detektira problem i napravi korekcije, ma kako bolne bile.The Undertaker

Također se slažem.

Grešaka je bilo. One su dovele do toga da trend pada nije niti okrenuti niti zaustavljen, možda je čak i nešto ubrzan. Kompetentni SD bi vjerojatno složio ekipu koja bi uz određene poteškoće osvojila naslov. Koja ne bi promjenila 3 trenera i vjerojatno bi ove godine bilo puno manje odlazaka.

S druge strane, možda je i bolje da je ovako ispalo. Da su se puno brže napravili određen rezovi i da se krenulo u agresivniju restrukturaciju prve ekipe i mlade škole. Kratkoročno će možda trpiti neki rezultati al dugoročno mi se zasada sviđa trenutni smjer.
  • Crni86
    14.4k
    Ova prva verzija DP uprave se nije znala najbolje nositi s onim što ih je dočekalo u sportskom sektoru.emilperska

Da se ne mjesaju kruske i jabuke. Sportski sektor je bio pod nadleznoscu predsjednika kluba, a ne uprave.

Maric je odgovarao predsjedniku i IO-u. I to je bila najveca greska slazem se, vjerojatno se mislilo da je puno lakse upravljati sportskim sketorom (ono sta i svi mi sa strane i mislimo te pametujemo).

Uprava postavljena od strane dp-a (manenica i puhalo) su mislim ostvarili ono sta se ocekivalo od njih. Zvone kao odlican strucnjak u financijama je klub poslozio financijski, dok je Puhalo trebalo malo vremena ali evo sada napokon vidimo plodove njegovog rada.
  • Mali dioničar
    17.9k
    Puhalo trebalo malo vremena ali evo sada napokon vidimo plodove njegovog radaCrni86

Ja ne vidim nikakav plod njegovog rada.

Asortiman u shopu je proširen, ali to nije nikakav uspjeh jer je prije toga bio katastrofa.

Klinci će sad u školu, tu je marketing odradio Saša kroz Zakladu.

Ja sam ovdje dao neke marketinške ideje;

Trofej Cico - najbolji gol sezone

d-art - natječaj za najbolje literarne i likovne radove na temu Dinama

Puhalo je stopirao projekt Muzeja, vjerojatno iz vlastite lijenosti.

Mislim da je taj čovjek zalutao u Dinamo i da ga se treba riješiti.

Najbolji marketing i dalje radi grupa kroz vizuale po gradu Zagrebu.
  • Crni86
    14.4k
    a nis prodi onda malo kroz shop pa bus valjda vidio plod njegovog rada….. (ne mogu vjerovat da ovog netko nije svjestan- u onak mjesec i pol izbacene 3,4 nove kolekcije koje su orginal dinamov brand).

Imas i d land u z centru. Novi ducan u cityu east.

Ma daj u shopu nema back to school kolekcije? Naravno da ce zaklada smupljat stvari za klince - zato i postoji….

Reklame zadnjih dva mjeseca nisi vidio? Svaka reklama je duplo bolja od prethodne.

Isro si ga sad dragi. Ima prostora za napredak, ali nakon ovog svega rec da je covjek zalutao u klub je za shit of the day.
  • Mali dioničar
    17.9k

To je tvoje mišljenje.

Moje mišljenje je da član uprave Dinama treba biti inovativna osoba i osjećati nogomet i klub, a ne samo širiti asortiman u shopu i da to bude benchmark njegova rada.

Svatko tko dodje u shop Dortmunda ili tako nekog kluba samo da to prekopira na Dinamo bi po tome bio kalibar za člana uprave za marketing.
  • Crni86
    14.4k
    pa od nekud treba krenut? Ili ocekujes da cemo iz nule postat space shuttle?

Novi vizuali na objavama su brutalni.

Bilo je i brojnih pogresaka na objavama to je isto istina. Slabiji angazman oko novih igraca kako bi se malo vise “pohvalili” njima i da vise cujemo o njima. Itd.

Ne smatram da je odraden savrsen posao, ali je isto tako pitanje kakvom ekipom se raspolaze, da li je dovoljan broj ljudi u timu (prema svemu sto se ovdje pisalo ocito nije).
    Itd, itd.

Niti je flop niti je top. Na kraju u shopu su se tek i sada pocele izbacivati neke kolekcije van.

Puhalo je stopirao projekt MuzejaMali dioničar
    Di bi napravio muzej? Muzej mora ici pored stadiona, da li ima smisla sad gurat muzej ak se kroz godinu i pol selimo na krajncu? Ideja super, ali mislim da je realnija kada se izgradi novi max.
  • Mali dioničar
    17.9k

Agree to disagree.

Muzej bih napravio u centru grada u prostoru koji bi se pretvorio u nešto isto tako rentabilno nakon što se Muzej napravi na stadionu nakon što se stadion dovrši.

Koncipirao bih ga na način da ima dio stalne postave kronoloških milestona kluba - Gradjanski - Dinamo - 1967 - pojava grba Dinama - 1982 - 13.05.90. - borba za ime 90tih - borba za ustroj 200tih - i dio mijenjajućih tema po mjesecima.

Recimo...

Tema mjeseca svibnja - svi dinamovci koji su osvajali Ligu prvaka

Recimo - tema mjeseca rujna Dinamo u Europi

Ne znam, tema Dinamo i Njemačka - svi igrači koji su igrali u njemačkim klubovima i sve utakmice protiv njemačkih klubova...

Za svaku temu klub može naći sponzora.

Npr Posjetite Muzej Dinama u rujnu i naučite sve o europskim pustolovinama kluba, priču sponzorira Samsung

Itd itd itd

Prema posjećenosti privatnih Muzeja u Zagrebu rekao bih da Dinamov muzej mora imati najmanje 80.000 jedinstvenih posjetitelja godišnje, a kroz ovaj koncept još značajno veći broj posjeta jer bi se ljude potaknulo da Muzej posjećuju više puta godišnje. Što bi otvorilo mogućnost prodaje godišnje ulaznice za Muzej.

Takav bi koncept trpio cijenu najma i do 15.000 eura mjesečno, a za to bi se mogao naći dobar prostor u gradu. Da ukupna investicija bude milijun eura, u dvije godine bi se amortizirao bez problema.

Imajući na umu da u grad dolazi 1,3 milijuna turista godišnje i da sve svi oni muvaju po centru, Muzej dodatno osnažio i turističku ponudu grada Zagreba i brend Dinama.

Što se tiče Muzeja klubova vani, oni jesu na stadionima i obično je uz njih uključen i razgled stadiona, ali se redovito svaki klub pojavljuje i u centru grada s nekim sadržajem i mislim da je to budućnost komunikacije s novim generacijama.
  • Dadox
    823
    Nisam razmišljao o ovome,ali ovo si super zamislio.Zanimljivo! Pogotovo ovaj dio s tematskim mjesecima da se izbjegne da svatko tko je jednom bio više nema potrebe doći jer je sve vidio.
  • Crni86
    14.4k
    ideja mi je top.

@Fantom evo brutalne kolegine ideje. Pa cisto da se uzme u razmatranje ako cete moc.
  • Izet Hajrović
    6.2k
    Taj naslov za koji DP nije isključivo zaslužan je zamaskirao dosta toga.

Od tog da se odgodio prijeko potrebni remont ekipe
    emilperska

Dobro si krenuo, ali nadovezat ću se na ovo. Remont se dolaskom DP-a nije mogao financijski izvesti, pa glavna točka programa o kojoj se trubilo bila je detaljna financijska revizija, a kasnije je i Zajec, ma koliko god (i)relevantan bio, natuknuo Manenici da se previše bavio financijama. U tom prijelaznom roku nije bilo nikako moguće "iskeširati" 20 mil. za odštete za remont kakav je bio ovo ljeto, tada smo ušli u ljetni prijelazni rok bez ozbiljne prodaje i s konferencijskom ligom iza sebe bez sigurne Lige prvaka. Prave financije za taj remont su bile ovo ljeto nakon rekordne Lige prvaka i velikih prodaja Sučića i Baturine.

Što se Manenice tiče, meni on nije nikakav heroj. Nisam unutra pa ne mogu tvrditi, mogu onako kako ja to vidim. Financije je stabilizirao, to mu je struka i to je odradio dobro, potpisuje najuspješniju Ligu prvaka od ne znam kada, makar meni je to čak i veći europski uspjeh od 2018. i svih godina kasnije. Još jedna dobra stvar je otkaz Mariću i "otkazivanje poslušnosti" Zajecu. E sad loše stvari, možda je u ljetnom prijelaznom roku mogao otvoriti pipu malo više pa da se dovede pošteni lijevi bek, a možda bi već tada i Galešić došao, tko zna. Druga loša stvar je forsiranje dolaska Belcara, srećom pa ga nismo kupili te dogovaranje dolazaka Mudražije i Solde bez SD-a. E sad, ne znam kamo bih svrstao sljedeću zamjerku jer to je u jednu ruku dobro ispalo na kraju - nesposobnost odabira sportskog direktora. Znači sami (Uprava) su si zadali rok u kojem će imenovati novog SD-a, prekardašili su više od mjesec dana i onda se Boban praktički sam doveo na ovu poziciju na kojoj je danas što je ispalo dobro na kraju krajeva, ali to nije bilo planirano, nego dolazi iz nesposobnosti odabira SD-a. Neka me netko tko ima informacije demantira ako je u 2. mjesecu bilo ikakvih ili ozbiljnih razgovora s Bobanom o dolasku na poziciju na kojoj je danas. I kad je već Boban došao na poziciju predsjednika Uprave, što je Manenica trebao, protiviti se Bobanu? Pa to bi bilo pogubno za njega, a ovako se spuustio na poziciju koja mu najbolje odgovara i na kojoj radi dobar posao te i dalje ima lijepu plaću. Dobar radnik u onome što mu je struka, jako loš u onome što nema veze s njegovom strukom.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.