• ElDorado
    9.4k
    Malo mi je žao Cmrečnjaka.
  • Cruyff
    90
    Nek se on drži svog hajduka, a Dinamo pusti na miru...
  • Crusades
    21.6k
    Inače, kod tog gola Vrba vrhusnki nije ispratio Vidovića
  • rokikaciga
    9.9k
    Nije da ga nije ispratio zbog lijenosti već je Vrba probao presjeć loptu, uhvaćen u raskoraku i Vida mu je pobjegao. Inače Vida i Stojke su izmaltretirali pošteno Vrbu
  • cron1ck
    2.2k

Odlično smo otvorili drugi dio polusezone, to smo željeli i mi i navijači. Svi sad želimo u tome momentumu nastaviti s dobrim igrama i rezultatima. Zadovoljan sam i svojim igrama protiv FCSB-a i Osijeka, napadač sam i jasno je da živim od golova. Drago mi je da tim golovima pridonosim našim pobjedama, ali želim i na druge načine pomagati momčadi. Fazom obrane, asistencijama, svime..., kaže nam Dion Drena Beljo (23).
    Udarni napadač Dinama na dojmljiv je način otvorio 2026. godinu, dvaput je zabio FCSB-u, jedanput Osijeku. U pobjedi "modrih" na Opus Areni sudjelovao je u sva tri gola svoje momčadi, a jedan su mu gol i poništili zbog minimalnog zaleđa.
    - Možda mi je malo žao što u Osijeku nije Hoxha zabio gol nakon moje asistencije, ali je, nasreću, u nastavku akcije Stojković pogodio za 1-0. Poništen gol? Da sam ja sudac, nikad ne bih sudio takvo zaleđe, to su doslovce milimetri. I kad vidite one linije, tu stvarno nikome ništa nije jasno, jedna ide preko druge, teško me uvjeriti da je ono stvarno bilo zaleđe. Najvažnije je da smo uzeli bitne bodove, sad se okrećemo daljnjim izazovima - kaže Beljo pa dodaje:
    - Midtjylland? U Danskoj nas čeka teška utakmica, moramo biti spremni i na velike razlike u temperaturi. Midtjylland je jedno od najpozitivnijih iznenađenja Europske lige, nalaze se u samom vrhu, stvarno igraju na visokoj razini. Domaćinska su momčad, posebice dojmljivi na svom travnjaku. I neće nam biti lako, ali mi znamo da možemo u Danskoj dohvatiti nove bodove, ne idemo tamo na izlet.
    - Složio bih se s vama da 11 golova i nije tako malo, ali znam da mogu puno bolje. I dok god se osjećam tako, neću biti zadovoljan. Pa i da sam zabio 16 ili 17 puta, a osjećam kako sam mogao više dati za momčad, ne bih bio sretan. Jasno, golovi su najvažniji za napadača, ali želim još bolje surađivati sa suigračima, više raditi za cijelu momčad.
    Pisalo se i kako ste bili nezadovoljni u prvom dijelu sezone, posebice jer ste protiv Vukovara u svojim Vinkovcima završili na klupi...

- Ne bih uopće komentirao takve stvari, trudim se što manje čitati o sebi u medijima. Ali vidio sam neke napise prema kojima smo trener Kovačević i ja bili u nekakvim nesuglasicama, samo želim demantirati takve stvari.

Sad ste već na 14 golova u sezoni, a u najefikasnijoj sezoni karijere zabili ste 19 puta. Ganjate li sad vaš osobni rekord?

- Nikad se ne zamaram osobnim brojevima dok traje sezona, samo razmišljam o sljedećoj utakmici. Uvijek si prije same sezone postavim neke ciljeve, neke brojeve koje nikad ne spominjem javno, tako neću ni sad. Da, u Istri sam jedne sezone zabio 20 golova, lani sam ih u Rapidu zabio 19, ali još sam nešto zabijao za U-21 reprezentaciju, pa je to bilo više od 20 golova u sezoni. Vjerujem da ću ove sezone opet premašiti tu granicu, ali najvažnije je da osvojimo dva trofeja, napravimo velike stvari u Europi.

Dinamo je dojmljivo otvorio proljeće, opći je dojam kako je momčad "kliknula", kako se svi skupa na terenu osjećate bolje nego u prvom dijelu sezone.

- I mi se tako osjećamo na terenu. Ne znam koliko je igrača u Dinamu ostalo od prošle sezone, promijenili smo više od 80% momčadi, nitko nije očekivao da će se sve odmah savršeno posložiti. Nismo svi bili niti na ljetnim pripremama, evo meni su ovo sad bile prve prave pripreme u Dinamu, svi se svakim danom sve bolje osjećamo i razumijemo. I bit ćemo još samo bolji.

'Iznenadio me Ljubičićev odlazak'
    Dejan Ljubičić napustio je Dinamo samo dan nakon što je igrao u prvoj momčadi protiv FCSB-a, je li vas to iznenadilo?

- Rekao bih čak da jest, ali to je tako u nogometu. Ako su obje strane zadovoljne, ako su i Dinamo i Ljubičić bili suglasni u takav rasplet, onda je sve jasno. Žao mi je što nije ostao s nama, ali mi se moramo priviknuti na život bez njega. Ljubičić je imao važnu ulogu u prvom dijelu sezone, igrao je puno utakmica, ali imamo dosta kvalitete u našim redovima, pa i igrače koji ga mogu zamijeniti - kaže Beljo.
    Kao jedan od takvih izdvaja se Luka Stojković, vjerujete li da on može biti "taj"?

- Ne da vjerujem, već sam siguran kako on može kvalitetno i dostojno zamijeniti Ljubičića. Svi znamo njegove kvalitete, Luka je pravi znalac s loptom, to je pokazao više puta, ne samo ove sezone. I nemam baš nikakve sumnje u njega, znam da će odlazak Ljubičića, pa i ozljedu Bennacera, iskoristiti na najbolji mogući način.

U drugom dijelu sezone iskočilo je mnogo igrača koji jesenas nisu imali toliku minutažu. Sve bolje se u prvoj momčadi snalaze Galešić, Topić, Soldo, pa i Stojković...

- Slažem se, ali tu moram spomenuti i Vidovića, koji je odigrao vrlo dobro u Osijeku. Evo, Galešić niti ne igra na svojoj poziciji, ali je morao desnog beka zaigrati poslije ozljede Valinčića, svi se slažemo kako to odrađuje izvanredno. Svi se žele pokazati u najboljem svjetlu, svi imaju visoku kvalitetu. Do kraja sezone čeka nas borba u tri natjecanja, ta će nam širina biti vrlo važna.
    Za koga ste navijali u pikadu na pripremama?

- To vam neću otkriti da se nitko od suigrača ne bi naljutio, ha, ha. Imali smo mnogo slobodnog vremena na pripremama, pa smo ih popunili raznim aktivnostima, prednjačio je taj pikado. Drago mi je što je taj naš turnir osvojio Stojković, čestitam mu na tome, imao je ozbiljnu konkurenciju u Galešiću, Mudražiji, Topiću... To su sve pozitivne stvari, družimo se, zbližavamo i dižemo zajedništvo unutar naše momčadi. Moram pohvaliti Kulenovića, stalno se trudi da imamo neke takve aktivnosti, od pikada, kvizova, turnira u PlayStationu...

Razmišljate li i o reprezentaciji? Ako nastavite u ovakvom stilu, možete se nadati i novom pozivu Zlatka Dalića.

- Sigurno je da bih volio, kao i svi naši igrači, zaigrati na Svjetskom prvenstvu u SAD-u. Svakome je čast odjenuti naš dres, ali taj poziv želim i zaslužiti. I ako do njega dođe, znat ću da sam se naradio, da sam ga zaslužio igrama na terenu. Cilj mi je prvenstveno davati sve od sebe, pomoći Dinamu, a ako taj poziv stigne, bit će to velika nagrada za mene - završio je Beljo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.