• Jurki
    19.2k
    no nešto drugo nas je koštalo titule, prije svega grobar direktorNORTE

Jos treba dodati i pickice od igraca, pardon balerina.
    Da se ne ponavljamo, imali su milijardu i jednu šansu popraviti to kaj su zajebali - nisu.
  • Hectorharatti
    329
    koj ti argument za ovo ? Ja bi volio. Al ne vidim zasto bi to bas sad moralo.
  • vjeko1701
    17.9k
    Bitno da Europi trebaju tenkovi ispred stadiona, veličanja ratnih zločinaca, svojatanja tuđih teritorija, tuče po europskim gradovima, rasistički povici, podrška Rusima i ciganluk na tribinama. To je svakako potrebno Europi, ali zadržavanje igre i simuliranje, to je teški zločin.Mathiasovi Chageri

Zaboravio si nogometna igračkica četničkog despota.
  • Mathiasovi Chageri
    6.1k
    nogometno kokoš ili jaje, tko je prvi zakmečao cigani ili tovariOmake

slika.png

Bio si na tragu, čeka se otvaranje FB stranice "Crne kese SRB" gdje će naći sliku suca utakmice sa krsne slave igrača Pafosa, udruga "Naš Vučić" da se javi instantno s priopćenjem "Dokle ćeš ćutati Evropo?" gdje će prozvati krvoločne ustaše sa Kipra koji žele izbrisati srpski rod sa Zemlje i njihove igrače koji su stali u obranu vekovnih ognjišta u Ligi prvaka
  • rokikaciga
    5k
    Cigane razvalio Pafos, ostaje im da gledaju u patos
  • Peškaman
    7.6k
    Poljaci im podignu trans za Kosovo pa im se popišaju,razbijaju čitav dan po gradu. Sada Ciprani dignu isti trans pa im mlate igrače po tribinama i tunelima stadiona.

Ovo ne bi ni Mirjana Mikulec u inDizajnu orkestrirala. :rofl:
  • Marktwain
    800
    Zašto ti -stanovi sudjeluju u europskim natjecanjima, na koju foru?
    Kaj su oni još Europa?
  • Mathiasovi Chageri
    6.1k
    Zašto ti -stanovi sudjeluju u europskim natjecanjima, na koju foru?
    Kaj su oni još Europa?
    Marktwain

Na faksu sam radio bio nekad baš rad o tome, ne znam sad napamet sve, a nažalost ne mogu pronaći taj rad da vidim što sam nasrao u njemu, ono ovako iz glave, konkretno Israel je plakao da bi se prebacio u UEFU iz AFC-a negdje 1990. ili 1991. Oni su čak ako se ne varam i osnovali AFC tamo nakon WWII.

Onda su počeli raditi sranja po Bliskom istoku, pa su zaratili s pola regije, pa su arapske zemlje odbijale igrati protiv njih, pa su se znale utakmice otkazivati. Tamo negdje sedamdesetih su čak i izbačeni iz AFC-a, pa su kvale igrali u egzilu, dok ih napokon nije UEFA primila kao punopravnu članicu.

Što se stanova tiče, a tu ubrajam i Gruziju i Azerbajžan i Armeniju, to je kao geografsko-politički. UEFA tu glumata jer ubraja te "rubne" kontinentalne države, što je bizarno jer Kazahstan npr. jest rubna Euroazijska zemlja, no njen drugi rub seže u Kinu. Drugi razlog je ono njihovo čuveno "razvijanje nogometa i nogometne nacije" što vole ubaciti kao dodatni razlog uz ove granice kad su ih 2002. primili u UEFA. Uzbekistan je ako se ne varam, kad je Kazahstan otišao AFC --> UEFA, to isto odbio, iako im je bilo ponuđeno.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.8k
    Izrael se selio svugdje:

Do 1974. – Azija (AFC)

1978. – Oceanija (OFC)

1982. – Afrika (CAF)

1986. i 1990. – Oceanija (OFC)

Od 1994. – Europa (UEFA). Bit će zanimljivo popratiti kako će dalje.

Gruzija, Armenija i Azer su jednostavno ubačeni u UEFU nakon raspada SSSR-a.

Kazahstan se prebacio 2002. na ovu foru razvoj nogometa, komercijalne mogućnosti itd.
  • Marktwain
    800
    Fala na objašnjenju. :up:
  • NORTE
    18.9k
    Kazahstan i Azerbajdžan imaju teritorij na tlu Europe.

Zbog Azera onda ima smisla da su unutra i zemlje zapadno od nje, Gruzija koja graniči s Europom i Armenija koja kulturno također ne pripada Aziji.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.8k
    A to određuje tko? Povijesno, kulturološki itd itd se znalo Bospor i Dardanel i otprilike do Urala. Mislim moš navest argument i za jednu i za drugu stranu, ali budimo realni te države mi u Europi ne smatramo Europom.
  • Infinity
    19.4k
    Nekog sam dojma da se sovjetske bivse republike gleda drugim ocima samo zato sto su u nogometnom smislu nitko i nista. I Turska je mizernim dijelom u Europi, ali su solidna reprezentacija, te imaju tri kluba koji u Europi nesto znace, barem su znacili. Njih nitko je suta u AFC.
  • Sibirski plavac
    5.8k
    Puno je nelogičnosti u tim smještanjima repki u razne konfederacije koje veze nemaju s njima. Katar i Japan igrali Copa Americu, Saudijci CONCACAF Gold Cup...

Bilo je i u drugim sportovima takvih bučkuriša. Egipat je recimo igrao i osvojio Eurobasket, Dubai nastupa U EUROligi.

Cirkus
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.