• emilperska
    11.9k
    Ovo je sve što treba znati o famoznom xG-u i laptop analitičarima poput Losa.rioda

xG je generelno dobra stvar, ali baš sam neki dan malo proucavao. Dosta podcjenjuje udarce izvan 16m, prekinute akcije radi milimetarskog zaleđa, akcije koje su bile opasne, a nisu rezultirale udarcem (npr. napravljen faul, ukradena lopta prije samog udarca).

Generalno on pokazuje nešto. Ali po njemu kad igraš tranzicijski nogomet u Europi kao mi, onda te uvijek podcjenjuje.

Bar sam ja tako shvatio. Nije mi do kraja jasan.
    Rekao bi Bađun "sjebao me algoritam".
  • Mlađi referent
    14.5k
    Bilo bi zanimljivo da one laptop pizdarije koje Loss piše o tome da Dinamo prema xGu je trebao imati manje bodova u Europi, se objavi za jogurt u HNLu.emilperska

Mislim da su taman na toliko bodova koliko bi im xG dao, ali ovo je moja skroz odokativna procjena, trebalo bi vidit
  • GeneralNapoleon
    2.1k
    Dosta podcjenjuje udarce izvan 16m, prekinute akcije radi milimetarskog zaleđa, akcije koje su bile opasne, a nisu rezultirale udarcem (npr. napravljen faul, ukradena lopta prije samog udarca).emilperska

Kaj se udaraca iz vana nisam siguran jel ih podcjenjuje, jer ti udarci realno i nisu neke sanse. Ubiti bas prikazuje kolika je vjerojatnost da se iz takvog udarca zabije.

Ali ovo ostalo je tocno. Recimo sansa Hoxhe na poljudu se uopce ne broji u xG jer nije pucao ak se ne varam, sto je naravno suludo jer je bila ogromna sansa. Mislim da to i je najveci problem xGa kaj te sanse koje ne rezultiraju udarcem iz bilo kojeg razloga se uopce ne prikazuju.
  • rioda
    10.8k
    Mejia nije bio pretjerano mudar u prvom poluvremenu, a sad ga zamijenio Mulac. Ne vuče na dobro za Vukovar...
  • emilperska
    11.9k

Pa u biti rekao si isto kaj i ja hahaha..
    Ali ajmo to u kontekst GNK stavit. Lanjski Dinamo nije baš pucao izvana, a i kad je bili su to neki projektili Rileta i Mišketa pod južnu tribinu (ili sjevernu). Ovosezonski Dinamo ima Ljubicica, Bakrara, Lisicu, Vidovića pa i Belju. Jbg nije isto kad ti oni roknu s 19m i kad ti rokne Rile. A po xGu to je sve 0.02 šansi.
  • Slush
    1k
    Ovaj Gonzales je prejak.
  • Omake
    12.7k
    Igrač više i ne izbacis loptu. Koji su to cigani
  • dzg717
    1.2k
    Daj nam Gonzaleza damo im Vidovica
  • Ijayi Atiemwen
    4.2k
    Jebiga, stvorila im se kontra protiv Vukovara, iskreno shvaćam ih. Nije da se takva prilika dešava baš često
  • GeneralNapoleon
    2.1k

Pa jesam kad se u principu slazem sa svime osim udarcima :lol:

Makar i tu imas pravo. Problem je naravno kaj se uzme prosijek neki a ak imas bombardere onda si puno opasniji. Pa i Jakirova/Sopiceva Rijeka je dosta bodova skupila kroz dalekometno bombardiranje gola.

A i kolko vidim po xGu bi i mi i oni trebali imat nekih 17 bodova. Sa cime se apsolutno ne mogu slozit i sto pokazuje da je to ipak samo indikator necega no nista za kaj se treba hvatat.
  • Zagi
    12.2k
    Pa i Jakirova/Sopiceva Rijeka je dosta bodova skupila kroz dalekometno bombardiranje gola.GeneralNapoleon

Je ali bi ih ispucali 30 po tekmi. xG prosjek je postojan.
    Ne budu niti naši bombarderi puno bolji. Sada je nešto ušlo, puno tekmi nebu. To je tak.
  • ElDorado
    6.2k
    Jeote Garcia zamjenio Gonzalesa. Sad ga ovi s Tribine nece moći stavit u momčad kola
  • Tvrdica McTvrdi
    2.5k
    Čisto da se zna, oni natežu pimpača cijeli tjedan i samo moraju spremit ovu utakmicu da bi na kraju ovako izgledali
  • GeneralNapoleon
    2.1k

Da, ali opet sam relativno siguran da ce jedan Pasalic, Ljubicic il Bakrar od 100 dalekometnih zabit vise nego Misic, Kaneko il Spikic. A xG racuna sredinu svih njih. Nisu to neke velike razlike. Mozda i nebitne razlike. Ali sigurno postoje.
  • hardek
    6.7k
    Ovo je sve što treba znati o famoznom xG-u i laptop analitičarima poput Losa.rioda

Prilično sam siguran da je ovaj xg tovara uglavnom zbog one "prilike" Rebića rukom. Nije svirana ruka pa se uvrštava u statistiku
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet