• Zvonkec
    305
    Čujte i to treba znati naći jazavca punog para da ti uleti i da više ne pita pare prvo Bojan sad Raquel
  • hardek
    5.6k
    Treba netko Raquel javit da Raketa posuđuje pare highdugu, bude se brzo pipa zatvorila :lol:
  • Paggini
    63.6k
    Dojma sam da je i Vucevic a i ovi skauti iz Barce su došli u hajdug dosta nepripremljeni.Omake

Da, mislim ako ciljaju Rebića, Maresica, Ivusica, Pajazitija, Bistrovića, ne znam po čemu se to razlikuje od briljantne politike koja im je osiguravala treće mjesto.

Meni je taj Bistrović ostao u ok sjecanju, ali brate 2025. je, nije 2019...
  • NitkoBitan
    30.1k
    Ovo je s jedne njihove fan page stranice, dobra analiza. Za sve koji navijaju da oni upadnu u KL zbog tezeg tempa od dvije utakmice tjedno, cak 6 kola od 36 (+2 utakmice eventualnog PO).

https://www.facebook.com/share/p/1GKx4gkieY/

Ovo bi ih bome financijski podignulo na noge.
  • FazeN
    727
    plus sponzore dodaj. Koje Raketa već ima ako uđu u KL
  • Dino
    4.2k
    Rakitić pumpa lovu do konfercencijskeFazeN

Ne mogu vjerovati da on u njima vidi nekakvu financijsku korist jer, da se ne lazemo, nema sanse da bi itko davao vlastitu lovu u kolicinama koje njima trebaju, a da nema u planu neki povrat. Znali smo i prije da je glup, ali bas do te mjere nisam ocekivao.
  • crophantom
    1.5k
    ono sto sam ja čuo od frenda koji živi dole je da je Rakitic neke vile po Šolti dobio, preko Tommya, za svoj lanjski i budući angažman u Hajduku.
    Frend ima neku viksu na Šolti, tako pričaju lokalci, naravno da ja ne mogu znati jel to istina, ali ugl zato je on tako angažiran, tako ide prica.
    Odmah se ogradujem jos jednom jer naravno da ne mogu biti siguran da je to tak.
  • DiddyGuela
    4k
    Ako oni zbilja imaju toliki marketinski potencijal da bi ih jedno igranje Kikiriki lige u 15 godina toliko financijski podiglo...onda im iskreno svaka cast!

Iako mislim da je to sve njihov balon iluzija. Bas kao i Garcia,Rebic,Vucevic... ili prije Perisic,Brekalo,Jakobusic, bilotko.
  • Filip85
    467
    Jel su vratili Babi njegovu kaj im je lifrao ? :sweat:
  • Paggini
    63.6k

Dobili bi para, ali bas 10 milijuna samo od KL i matchdaya :lol:

Jel su vratili Babi njegovu kaj im je lifrao ? :sweat:Filip85

Zadnje sto sam NACUO je da je ispizdio i trazio pare nazad jer su ga zajebavali, pipu odavno zatvorio, al to pizdenje je bilo prosle godine
  • Mlađi referent
    13.8k
    Ako oni zbilja imaju toliki marketinski potencijal da bi ih jedno igranje Kikiriki lige u 15 godina toliko financijski podiglo...onda im iskreno svaka cast!DiddyGuela

Baš to. Onda pričamo o stvarno bolesno ogromnom klubu.

Ljudi su u banani, bit će u banani i ako uđu u skupine, a i da se na kratko izvuku, vratit će se opet tamo uz loše vođenje i krenu li agresivno napadat titulu. To je klasičan hajdučki ciklus.
  • The Undertaker
    8.5k
    Sve neki supersponzori u igri a ne mogu dobiti kredit od nijedne fin. institucije pa se zadužuju po lihvarskim kamatama. Da ne pričam da je svako financiranje kluba (i transfera i igrača) mimo službenog računa kažnjivo i po UEFA a i po našim zakonima. A oni su još i pod nadzorom.
    Priča ne drži vodu sa više strana.
  • jedan u nizu
    14.6k
    Ovo je s jedne njihove fan page stranice, dobra analiza. Za sve koji navijaju da oni upadnu u KL zbog tezeg tempa od dvije utakmice tjedno, cak 6 kola od 36 (+2 utakmice eventualnog PO).

https://www.facebook.com/share/p/1GKx4gkieY/

Ovo bi ih bome financijski podignulo na noge.
    NitkoBitan

Mislim da ovaj dio sa nagradama of UEFAe za kvalifikacije nije tocan. Mislim da se po rundi kvalifikacija iznosi na zbrajaju, nego da je 750k novac koji dobiju ako ispadnu u playoffu.
    Evo:

First qualifying round elimination: €150,000 + €175,000 per qualifying round played
    Second qualifying round elimination: €350,000 + €175,000 per qualifying round played
    Third qualifying round elimination: €550,000 + €175,000 per qualifying round played
    Play-off round elimination: €750,000 + €175,000 per qualifying round played
    Qualified to League Phase: €3,170,000
    Match won in League Phase: €400,000
    Match drawn in League Phase: €133,000
    1st–8th in League Phase: €400,000
    9th–24th in League Phase: €200,000
    Round of 16: €800,000
    Quarter-finals: €1,300,000
    Semi-finals: €2,500,000
    Runners-up: €4,000,000
    Winners: €7,000,000

175k dobiju za nastup u rundi, a ako ispadnu u playoffu ukupno dobiju 750k + 175k + 175k + 175k = 1275k ukupno (jer su igrali 3 pretkola ukupno)

Ako udu u ligasku fazu, dobiju 3,17m + 175k + 175k +175k = 3 695 000. (jer su igrali 3 pretkola).

maksimalan broj novaca je sljedeci:
    6 pobjeda = 2,4m + 400 + 800 + 1,3 + 2,5 + 4 + 7 = 18,4m (ukoliko osvojis natjecanje)

Prosle godine su iznosi dobiveni ukupni bili sljedeci:

unofficial-prize-money-earned-trough-playing-in-this-years-v0-ycwbas3s90pe1.jpeg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=39596a45417d12865981c3e056631d8b40564404

Što bi znacilo da su najmanje zaradivali po 4,6mil, a medijan je nekakva Olimpija koja je zaradila ukupno 7,5m. Olimpija je zavrsila 14. u ligaskoj fazi i ispada u play-offu knockouta.
    U to je uracunat marketing pool money.

EDIT:
    Kazu takoder da je prihod od utakmice po 600-700k.
    Ali to je prihod, a tu se ne racunaju rashodi.
    Mene zanima kakav je profit, a ne prihod.
    Mislim postoji sansa da su se krivo izrazili, da je profit toliki, a ne prihod, ali i sama organizacija utakmice kosta nesto.
    A takoder i pice i hrana kostaju u nabavi nesto.
  • Keyser Soze
    15.4k
    Bistrović ne dolazi u Hajduk ni u HNL, provjereno.
  • NitkoBitan
    30.1k
    Dobili bi para, ali bas 10 milijuna samo od KL i matchdayaPaggini

Mislim da je pod "matchday" mislio i na prodane ulaznice.

Sam ulazak je 3.2 milijuna eura. U tom slucaju su nesto i zaradili prolaskom svakog pretkola. 3 utakmice x 30 tisuca prodanih ulaznica po prosjecnoj cijeni od 45 eura za grupnu fazu, a ak se ne varam ni za PO im ne vrijede pretplate. Jedan bod u KL nosi oko 130 tisuca eura a ubrat ce koji. Dobit ce nesto i od sponzora, povecane prodaje a i rast ce im vrijednost igraca. Kao sto autor te stranice kaze to je 10+ milijuna eura od KL bez da su boda osvojili.

Necemo se pravit mutavi kao da njima to nista ne znaci. Vise love klupskoj blagajni u nekom pravilu znaci i bolju momcad i siru klupu. Trebaju jos puno previse zganaca pojest za dostic Dinamo, ali uz dvije uzastopne sezone igranja grupne faze KL i dobre sportske politike oni odskacu od Rijeke i Osijeka bez problema.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet