• Jurki
    21.4k
    ovakve pretumbacije se ne mogu "poštelati" za dva tjedna.. vec bu Osijek u kasnijem dijelu prvenstva nekome pojebal računicu.
  • Dadox
    1.2k
    Slažem se,ali Hnl je ovo pa i jedan igrač u nekoj tekmi na inspiraciju može odluciti.Oni ih imaju par takvih sada.Valjda neće u prvom kolu biti inspirirani.
  • Fatos Beqiraj
    709
    Nama jedna od najbitnijih utakmica iskreno. Osijek nepoznanica sa svim ovim promjenama, Sopic ce ih sigurno nalozit ove pripreme i spasavaju zivu glavu. Dobra je to momcad kad gledas pojedince.

A nas kiks opet baca u probleme, propitkivanja i sve. Pobjeda bi nam kupila teski mir.
  • Dzoni
    3.3k
    To se valjda za svaku utakmicu HNL-a govori da je najbitnija, presudna, pa na kraju ako se i izgubi i nije baš tako presudna jer se dobije iduća ili iduće 2 pa je sve po starom.
  • Dadox
    1.2k
    Prvo kolo i ona tekma u Osijeku…Meni su izgledali kao da će u borbu za sami vrh.Dobili smo,a lako je moglo na njihovu stranu.Poslije toliko oscilacija od nas,a da njih ne spominjem…
  • Jurki
    21.4k
    ako Livakovica dopelamo.. to nam je faktički cheat code.
    Ne mislim samo na tu tekmu vec ostatak prvenstva.
    Jebiga ak se moramo bojati Barisica i Karacica... onda nek ide sve u kurac.
  • Dadox
    1.2k
    Meni je Livi i dalje utopija živa i pesimist sam po tom pitanju.
    Osijek i Rijeka vani prva 3 kola…Uh da je ponovit jesenjske rezultate…
  • NORTE
    21.8k
    Gonzalez iz Vukovara objavio fotku s neke plaže kako pozira u dresu Highduga.
    *matchworn dres od prezimenjaka Edgara Gonzaleza, brat mu u dresu Fruka, a otac u dresu Bennacera.
  • Zg123
    3.3k
    Igraci Rijeke na odmoru do 7.1? Bome ne znam jesam li vidio ikad takvu praksu dugog odmora negdje...
  • rokikaciga
    8.9k
    A dobro, mi i dosta drugih klubova se okupljamo dva dana ranije..
  • pešća
    850
    Jel Vukovar igra drugi dio sezone u Vinkovcima ili na Gradskom vrtu?
  • Nogo
    9.5k
    Nakon dobre polusezone našim klubovima vjerojatno sam bio preskup. U Sigmi me dočekao direktor koji zna hrvatski..., otkriva Fabijan Krivak prve dojmove nakon prelaska u češkog prvoligaša

Fabijan Krivak (20) napustio je prije nekoliko dana Lokomotivu i otišao u Sigmu iz Olomouca, iz gradića od oko 100.000 stanovnika. Krivakov odlazak u Češku iznenadio je hrvatsku sportsku javnost, ali kad stvari stavite u kontekst...

'Češka je liga jača od Hrvatske'
    - Priznajem, ni ja nisam znao previše o češkoj ligi, ali ni o klubu. Postojao je interes Sturma, ali Sigma je bila konkretnija. Moj menadžer Matej Škegro, kojem bezuvjetno vjerujem, uvjerio me da je riječ o ambicioznom klubu i da je to pravi korak za moj razvoj. Prošle nedjelje 'skoknuo' sam do Olomouca na liječnički pregled i potpis ugovora. Bilo je i slobodnog vremena, pa sam obišao i grad - javio nam se Krivak s odmora u Hrvatskoj, odakle u subotu kreće u Češku na početak zimskih priprema, pa nastavio:

- Mnoge je iznenadilo što sam otišao u Češku, ali ta je liga mnogo jača od HNL-a. Češka je liga prema Uefinu koeficijentu 10. u Europi, a hrvatska je tek 21. Veseli me što je za Sigmu potpisao i Slovenac Danijel Šturm, pa ćemo zajedno prolaziti kroz proces prilagodbe. Također, direktor kluba, iako je Čeh, zna hrvatski, kaže da je studirao u Splitu. Odmah smo se 'skompali'.

Sigma je Krivaka dovela za dva i pol milijuna eura. Mladog veznjaka/krilnog napadača rodom iz Zagorja u prijašnjim prijelaznim rokovima povezivali su i s Dinamom, Hajdukom, čak i Romom.

- Gotovo cijelu prošlu sezonu propustio sam zbog ozljede koljena koju sam zaradio prije početka sezone, dok sam individualno trenirao. Iskreno, bojao sam se kakav ću se vratiti, hoću li nakon povratka i dalje biti projekt Lokomotive. Ipak do tada nisam bio toliko izgrađeno ime poput Luke Stojkovića ili Lukasa Kačavende, koji su imali slične ozljede. Spremio sam se i odigrao zadnjih 7-8 utakmica prvenstva, potom prošao pripreme za ovu sezonu, 'kliknuo' s trenerom Jelavićem, sakupio po tri gola i asistencije... Bilo je interesa Dinama i Hajduka, ali mislim da sam im nakon ove polusezone postao preskup. Roma? Pisalo se o tome prije dvije-tri godine, ali do mene ništa nije došlo, tu priču pokrenuli su talijanski mediji.

'U Lokomotivu sam došao kao stoper'
    Krivak je u Lokomotivu došao kao dječak, kad je u Zagrebu upisao srednju školu, za strojovođu. Zbog obaveza u profesionalnom nogometu svojedobno se prebacio u privatnu školu.

- Igrao sam za NK Ivančica iz Zlatar Bistrice. Počeo sam kao stoper. U pionirima mi je trener bio tata Ivica. Naravno da su me suigrači zafrkavali zbog toga, ali svojim igrama pokazao sam i dokazao da nisam u prvih 11 'preko veze'. Kakav je tata bio igrač? Pravi španer, igrao je županijske lige. Kažu svi da je znao nanizati po nekoliko igrača, ali imao je dvije teške ozljede koljena...

Kao klinac igrao je stopera.

- Volio sam driblati i kao stoper, iznositi loptu, kao što to rade Joško Gvardiol i Josip Šutalo. Trenerima se dizala kosa na glavi kad bih krenuo iz zadnje linije, ali nisam griješio, pa je sve bilo OK, ha, ha. Tata me prebacio u veznu liniju. Kad sam upisao srednju školu, otišao sam na probu u Lokomotivu i prošao. Silvijo Čabraja prvi me stavio na krilo.

'Jagušić mi je cimer'
    Sigma ima velike ambicije.

- Prvi dio priprema odradit ćemo u Češkoj pa idemo u Malagu. Klub je trenutačno osmi, ali cilj je do kraja sezone uhvatiti jednu od prve tri pozicije. Za nekoliko godina Sigma želi biti češki klub broj 1. Još smo živi i u Konferencijskoj ligi. U nokaut rundi možda ćemo na Crystal Palace. To bi bilo ostvarenje snova. Igrao sam na terenima u Vinkovcima, Koprivnici..., a sad bih mogao u Engleskoj protiv igrača koje sad gledam na TV-u.

Krivak je i važan član U-21 reprezentacije. Izbornik Ivica Olić ne može zamisliti momčad bez njega.

- Uživam u radu s Olićem. U reprezentaciji mi je cimer Adriano Jagušić. Kakav igrač... Čujemo se gotovo svakodnevno, baš smo 'kliknuli'. Stalno se nešto zezamo. Oba smo sa sela, pa smo se 'našli' - kroz smijeh je za kraj rekao Krivak.

https://www.24sata.hr/sport/krivak-za-24sata-ceska-liga-jaca-je-od-hnl-a-dinamo-i-hajduk-bio-sam-im-preskup-1098718
  • M94
    2.4k
    Hajdukove pripreme počinju 5. siječnja i odvijat će se u Splitu

Zanimljivo.
    Jel to blagajna presušila?
  • Jurki
    21.4k
    Jel to blagajna presušila?M94

Nece trebati nositi lancune sa sobom.
bold
italic
underline