• Jurki
    18.2k

Svasta se moze ovdje procitati.. al da bi si jedan Boban dozvolil da mora kleknuti pred Barrom ili Škegrom.. gluposti.

Isto tak na svake pripreme su isli juniori i ne vidim u tome nikakvi problem. Samo ih kod nekog trenera ide veci, a kod nekog manji broj.
    Zakaj onda nejde Mikic na pripreme? Koji je isto Škegrin igrac!
  • NORTE
    16.9k
    Trenutni roster za ljetne pripreme u SlovenijiNogo

Navijači dinama:
    Imamo samo jednog napadača, Kulenovića koji nije ni za treću opciju, kae ovo, di su napadači?!

dinamo:
    FB-IMG-1750965867463-2.jpg
  • miro
    6.7k
    Objektivno, ovaj Dinamo će biti slabiji i od prošlogodišnjeg, koji je osvojio minimalni broj bodova u HNL ligi 10. To jednostavno moramo prihvatit i ne sviđa mi se kad neki ismijavaju tu činjenicu, jer valjda tko to kaže nije pravi Dinamovac?

Ono što je dobro, odnosno što je super, je potencijal koji ima ova momčad. Mladost, brzinu i želju za dokazivanjem, plus trener u kojeg vjerujem. To mi daje nadu da ćemo imati jednu lijepu sezonu, ali iskreno, spreman sam i na loš rezultat, samo da gledam zdrav kolektiv i neku ideju modernog nogometa.
  • Paggini
    55.8k
    ovaj Dinamo će biti slabiji i od prošlogodišnjeg, koji je osvojio minimalni broj bodova u HNL ligi 10.miro

Sta briješ da ćemo osvojiti manje od 65 bodova u HNLu?
  • miro
    6.7k
    Ma krivo sam se možda izrazio, mislim da će u svakom slučaju biti slabiji po imenima, po klasi igrača
  • don
    13.9k
    Ma krivo sam se možda izrazio, mislim da će u svakom slučaju biti slabiji po imenima, po klasi igračamiro

i to ne znači apsolutno ništa u smislu sportskog uspjeha ako je s druge strane igrač koji će ti više dat.
  • miro
    6.7k
    Da, to sam i rekao, ali nećemo se sad pravit da imamo klase razine Petka, Baturine, Sučića i Pjace
  • mokoxax468
    1.3k
    Točno, no nadamo se da ćemo kroz 2 godine pričati kakve klase imamo u ekipi i kako je ovaj prijelazni rok bio dobar. Naravno, to je želja mene kao navijača, a vrijeme će pokazati jesmo li pogodili ili ne
  • Marcinko
    723
    Ma krivo sam se možda izraziomiro
    Bez možda. Prošle godine nije bila problem kvaliteta(ne mislim ni na igru, angažman igrača i trenera s čime se većina slaže) već na širinu koje uopće nije bilo, a glavni uzrok tomu je nedovršen posao u zadnja dva prijelazna roka.
  • NVKOD
    5.6k
    Očekivano je da navijači budu emocionalno vezani uz igrače, pogotovo one koji su nam donijeli toliko sreće i stavili Dinamo na mapu Europe. To se jasno vidi u komentarima povodom odlazaka Petkovića, Pjace, Ademija, Ristovskog i drugih. Osim toga, otišla su nam i dva najvrjednija eksponata u vidu Sučića i Baturine.

Ali ne igraju imena, igra ekipa. Jasno, svi gore navedeni su pojedinačno sjajni, neki manje, neki više, ali badava sve te klase i zvijezde ako dečki ne igraju kao momčad. Možda banalan primjer, ali PSG kad je imao Mbappéa, Messija i Neymara nikad nije osvojio Ligu prvaka jer je u svlačionici bilo previše ega. Ove godine nisu imali takve megazvijezde pa su pomeli Inter u finalu. Manjak egoizma, manjak busanja u prsa, više stvaranja kolektiva. U tome je Luis Enrique uspio jer su igrači ginuli jedni za druge.

Već sam spomenuo da se volimo vezati uz igrače, ali više-manje ti isti igrači su nam u zadnje dvije sezone pokidali živce i srušili niz negativnih rekorda (poraz od Ballkanija, debakl protiv Bayerna, najviše primljenih golova u HNL-u, pola lige nas je školovalo...) U više navrata se zazivalo da ih se makne zbog nezalaganja i bolikurčine, tražilo se da se raspusti „pušačka soba“ i sad, kad se to događa, opet nije dobro.

Da, na papiru kadar za iduću sezonu izgleda slabije nego prošle – nema imena, nema zvijezda, nema ekstra klase. Ali Boban je očito procijenio da dečki koji su najplaćeniji u svlačionici nisu dali dovoljno. Ako nisu bili zainteresirani živjeti za klub, odlučio ih je maknuti. Zvone sad slaže jednu mladu radnu ekipu, prošaranu iskusnim igračima. Ekipu koja će gristi, boriti se za svaku loptu i neće dopustiti da Gorica ili Loksa uzimaju bodove u trenutku kad se lomi prvenstvo.

Ide se na to da se zajedno s Kovačevićem stvori kolektiv, momčad, tim. Nešto čega u Dinamu već dugo nema. Kovačević će biti ljepilo koje će držati sve na okupu. Često se zaboravlja da u nogometu ne igraju jedan ili dva igrača, igra ih 11. Kada se zna tko kamo ide, tko kome čuva leđa, kada se svi kreću kao jedno – ta ekipa, iako na papiru slabija, već je u startu jača za 20 % i može parirati ozbiljnim momčadima.

Naravno, treba biti na zemlji. Ne očekivati bajke odmah, niti blatiti bez pokrića. Za takve stvari treba imati strpljenja. Ajmo vidjeti kako će to sve izgledati pa onda komentirati je li ovaj roster bolji ili lošiji od prošlogodišnjeg.
  • Sajla
    10k
    tl:dr ovog posta = ne pobjeđuju najbolji igrači nego najbolja momčad :strong:
  • vlatkomarkovic
    1.6k
    Navodno, Ljubo neće biti starter kako sad stvari stoje, ali na sreću ne zato sto je razočarao, nego jer su drugi još bolji nego li se očekivalo…
  • Izet Hajrović
    5.7k
    Soldo, Mudražija, Bulat, tko je od njih bolji od očekivanja?
  • tp1997
    1.6k

Ne vjerujem da je to baš moguće procijeniti prije ijedne pripremne utakmice
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.