• NitkoBitan
    36.5k
    Da je jug stajanje kapacitet bi bio oko 3000 umjesto 1900.Medvedgrad

Ajmo pokrenut neku peticiju da se ovo realizira, a mislim da ne bi smetalo ljudima ni da se od istoka napravi tribina po tom principu :sweat:

Na Kranjci smo barem 4-5 godina, investicija takvog tipa bu se lako isplatila. Dodatna mjesta x cijena ulaznica x broj utakmica = racunica je jasna!
  • Droljo
    27.5k
    ali postoji i šansa da se cijeli stadion osim navijačke tribine umrtvi kao Opus Arena kad igra Osijekpešća

Nema šanse!
  • tom
    338
    Upute za navijače uoči utakmice finala Supersport HNK na stadionu Opus Arena

Uoči i za vrijeme utakmice finala Supersport HNK između GNK Dinamo i HNK Rijeka, koja će na stadionu Opus Arena u Osijeku biti odigrana 13. svibnja s početkom u 18:00 sati, na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.

Na utakmici se očekuje dolazak oko 13.000 gledatelja iz svih dijelova Hrvatske. Stadion Opus Arena bit će otvoren za navijače od 16:00 sati, a od 12:00 sati će biti otvoreni ugostiteljski sadržaji za posjetitelje.

Zbog mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije (preporuka je dva sata prije početka utakmice) te da zauzmu svoja mjesta na stadionu.

FAN ZONA

Pored stadiona Opus Arena će biti organizirana Fan zona s ugostiteljskim sadržajima, a bit će otvorena za sve navijače od 12:00 sati na dan utakmice.

Fan zona za navijače GNK Dinamo bit će smještena na platou uz istočnu stranu stadiona Opus Arena, a Fan zona za navijače HNK Rijeka će biti smještena na platou uz sjevernu stranu stadiona Opus Arena

ULAZNICE

Prodaja ulaznica je isključivo putem interneta, sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Na dan utakmice neće biti prodaje ulaznica niti je predviđena prodaja ili zamjena ulaznica na stadionu Opus Arena u Osijeku.

Sukladno Uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će onemogućen ulaz na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca, a kako su sukladno zakonskim propisima u prekršaju napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak.

Svaka osoba prilikom ulaska na stadion pa do završetka utakmice mora posjedovati ulaznicu i koristiti sjedalo označeno na ulaznici. Sve osobe bez pravovaljane ulaznice kao i osobe zatečene u sektoru/dijelu stadiona za koji ne posjeduju pravovaljanu ulaznicu će zbog počinjenog prekršaja biti udaljene sa stadiona i predane policiji na nadležni prekršajni postupak.

Upozoravamo sve navijače da s ulaznicama koje kupe kod preprodavača, odnosno na crnom tržištu, neće moći ući na stadion i bit će im oduzete bez prava na povrat novca.

INFORMACIJE O PROMETU NA DAN UTAKMICE

Na dan utakmice bit će organizirana posebna regulacija prometa, a ovim putem pozivamo sve navijače koji dolaze na utakmicu da poštuju prometnu signalizaciju na prilazima Osijeku i u široj zoni stadiona.

Navijačima koji putuju iz Zagreba i Rijeke preporučujemo da za dolazak u Osijek koriste autocestu A3 Zagreb-Lipovac i autocestu A5 Sredanci-Osijek te s iste izađu na izlazu za Čepin i Osijek. Svim navijačima preporučujemo da planiraju dolazak na izlaze Čepin i Osijek do 15:00 sati kako bi uz policijsku prepratu pravovremeno stigli na stadion.

Za navijače GNK Dinamo su na putu do Osijeka osigurana odmorišta i benzinske pumpe Gračenica i Marsonija na autocesti A3. Za navijače HNK Rijeka su na putu do Osijeka osigurana odmorišta i benzinske pumpe Desinec na autocesti A1, Dragalić na autocesti A3 i Ivandvor na autocesti A5.

Prihvat navijača HNK Rijeka od policije će biti organiziran na autocesti A5 na naplatnim postajama Čepin dok će prihvat navijača GNK Dinamo od policije biti organiziran na autocesti A5 na naplatnim postajama Osijek, kao i na drugim prilaznim pravcima gradu Osijeku.

Pozivamo navijače da prilikom dolaska u Osijek i na stadion koriste sljedeća parkirališta:

Navijači GNK Dinamo će parkirati svoja vozila na parkiralištu s istočne strane stadiona Opus Arena između Strme ulice i ulice Specijalne policije “Orao”.

Navijači HNK Rijeka će parkirati svoja vozila na sjevernom parkiralištu stadiona Opus Arena.

Ostale gledatelje i navijače pozivamo da parkiraju vozila na parkiralištima izvan zone stadiona te da za dolazak na stadion koriste javni prijevoz i taksi odnosno da do stadiona dođu pješice. Na parkirališnim prostorima na stadionu Opus Arena u Osijeku će biti zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta osim za akreditirana vozila.

Molimo navijače da na prilaznim pravcima stadionu prate upute policije i redarske službe te da vozila ne parkiraju na prilaznim pravcima stadionu na prometnim trakama.

FER, KOREKTNO I SPORTSKO NAVIJANJE

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih za Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano za neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Na stadion se neće moći unijeti kišobrani, veće torbe ili ruksaci, boce, upaljači i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara. Također, bez posebne najave klubova neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2,00x1,00 m odnosno neprimjerenog sadržaja i neće biti dozvoljeno postavljanje zastava ili transparenata na ograde ili druga mjesta stadiona Opus Arena tako da bi zaklanjalo pogled s ili prema tribinama.

Također će biti na snazi zabrana korištenja dronova i ostalih letjelica, odnosno prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice bit će uspostavljena NO-FLY ZONE.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Sve posjetitelje i gledatelje pozivamo da poštuju upute i pravila organizatora i redarske službe, kao i sva upozorenja i naredbe policijskih službenika, kako u prometu tako i na stadionu kako bi utakmica protekla u sigurnom okruženju i sportskom duhu.

https://hns.family/vijesti/31093/upute-za-navijace-uoci-utakmice-finala-supersport-hnk-na-stadionu-opus-arena/
  • NORTE
    24.1k
    Malo se išlo na štetu grupi jer je jug stvarno mala tribinapešća

Malo više se tu išlo na štetu grupe.

Jug umjesto istoka u Kranjči je svakako jako loša vijest za grupu, bez daljnjeg.

Jug ima dvostruko manji kapacitet od istoka i to će bit svođenje brojke grupe na brojku dva sektora sjevera Maksimira.

Samim time ni atmosfera na stadionu neće biti toliko navijačka i frenetična kakva bi bila da grupa ide na istok.

Pričamo o razdoblju od barem tri godine u Kranjči.
  • Mr Blue
    4.7k
    Mislim da ste svi vi koji mislite da se na istoku neće navijati u totalnoj zabludi.
  • KtcGoat
    4.6k
    ne misle da se nece navijati, nego misle da nece biti atmosfera kakva bi bila da je grupa na istoku
  • Mr Blue
    4.7k
    Ne znam, ali mislim da se ljudi brinu bez razloga. Istok će grmit, kao što je grmio godinama prije. Mislim i da podcjenjujete broj ljudi koji će se sa sjevera Maksimira prebaciti na istok Kranjčevićeve. Uopće se ne brinem da će sve biti vrhunski i da će grupa imati vrhunska izdanja i na južnoj tribini iz vikenda u vikend...
  • Boycie
    4k
    Kak god okrenes istok i jug ce biti navijacke tribine.
    To je jedino sigurno.
  • Crni86
    21.4k
    Istok je druga najbolja tribina na stadionu iza zapada. Ako sam dobro razumio i sredina tribine ce biti skuplja nego rubovi tribina. Da, zbog brojnosti svakako se islo tu na stetu grupi, ali opet s druge strane kako onda iskombinirati cijene za tribine?

Znaci druga najbolja mjesta na stadionu bi trebao staviti po vjerojatno najeftinijoj cijeni da opet izades grupi u susret. Tu idemo onda na stetu klubu.

I jedna i druga strana ima dobre argumente. Mislim da jednostavno nema najboljeg rijesenja, i jedno i drugo rijesenje su podjednako dobri i podjednako losi. Vjerujem da je ljudima u klubu se tesko uopce bilo odlucit za bilo koje od ta dva rjesenja.
  • Rile
    166
    Budući u životu nisam bio redovan na tribini gdje se sjedi po točnim mjestima, može objašnjenje od ekipe sa zapada kak to funkcionira?

Mislim, znam, nađeš red i mjesto ko u kinu i to je to

Al kak ide ak smo npr. trojica iz ekipe godišnjaci (i imamo mjesta jedan do drugog) i sad na jednu tekmu idu 2 frenda koji kupuju pojedinačne karte?
    Tu nema šanse da sjedimo/stojimo skupa?

Sve ovo pod pretpostavkom da će se na istoku sjedit po sjedalima na kartama.
  • crophantom
    4k
    ja i kolega imamo godišnje za ZD, ja sektor 8, on 5, samo na jednoj tekmi ove sezone nismo mogli sjediti skupa na petici jer nije bilo mjesta tamo, mislim da je Fener bio.
    Al dobro, to je Maks, na Kranjči vjerujem da ce biti veća gužva.
  • NORTE
    24.1k
    Kak god okrenes istok i jug ce biti navijacke tribine.Boycie

Navijačka tribina je ona na kojoj je "kop", na kojoj su transparenti, zastave, bubnjevi, bakljade, koreografije, megafoni, itd.

Toga na istoku ne bi trebalo bit.

To što će se dobar dio istoka priključit navijanju ne mijenja činjenicu da neće u punom smislu bit navijačka tribina.
  • IceMan
    4.1k

A kolko će onda biti kapacitet južne tribine u brojkama?
  • Boycie
    4k
    naravno. Al mislim da u slučaju Kranjče i ako jug bude prva opcija, zbog ograničenog kapaciteta koji smo realno prerasli fala Bogu opet, imat ćemo nešto sličnije futsalu u Ciboni ili Domu sportova. Ne tvrdim, samo nagađam, grupa bu odlučila, ali lako moguće da će tad i istok imati dio transparenata, možda i megafon... a svakako će bit uključen u koreografije, navijanje da ne spominjem. Na kraju krajeva i istok (prvenstveno mislim na 2000te) je imao HC ekipu, redovnu na gostovanjima i neke udarne transparente kvartova i ekipa tada.. Živi bili pa vidjeli. Slatke brige.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet