• Mali dioničar
    18.9k
    Čovjek je kao trener rekorder u starosti Dinamove momčadi i sad se pita zašto njegov sin koji ima 17 godina ne igra.

Zaboravili smo sve vratolomije koje su Ristovskog gurale na stopera, a RPG na lijevog beka samo da lijevonogi Mauro Perković, stoper stariji 2-3 godina tada nego Leon danas, ne bi igrao.

https://www.transfermarkt.com/gnk-dinamo-zagreb/durchschnittsalter/verein/419/plus/0?reldata=KR1%26

Čovjek je redovito stavljao ekipu prosjeka godina preko 27, a ni u Hullu ne stavlja djecu, ali eto u Dinamu bi stavljao 17godišnjake u ekipu.
  • ElDorado
    8.4k
    Slažem se da lik serenda, ali moraš napraviti neku selekciju juniora koji su priključeni prvoj momčadi i davati im neke minute. Po čemu je Varela perspektiva, a Jakir ili Mikić nisu? Ili je problem što naš trener ima programirane izmjene, a niti jednu tekmu nije imao komotnu situaciju?
  • Zg123
    3.2k
    Dobit ce Jakir priliku sta vam je, prvo se mora jedan od stoperskih parova ozljediti, pa onda uskace Galesic pa onda Galesic ne moze igrati zbog npr crvenog kartona pa onda uskace Katarina pa onda se reaktivira Peric e onda bi Jakir mogao uskociti tamo negdje u kupu protiv Kurilovca u 85. minuti pri rezultatu 5:1 #vizija
  • Brusa
    3.8k
    upravo to.

Ostali koji napadate Jakirovića: ima ona jedna izreka: lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti.
    Sad bi on trebao dinamovštinu dokazivati vama ili nekom drugom puštajući da mu sinova karijera propada? Dajte me nemojte.
  • emilperska
    12.9k
    Ja i dalje ne vidim nikakvu logiku da na 5:1 ulazi Villar, a na 2:0 u 88. Vidović. Meni je to besmisleno.

Možete branit tu nazovimo to politiku jer nije to nikakva politika do sutra.

Da sam ja roditelj malog Leona, Šunte ili Horvata, odveo bi ih iz kluba. To što mi radimo ove polusezone s juniorima, veze s razumom nema..

A sad Dioničaru udari!
  • NitkoBitan
    34k
    Sad bi on trebao dinamovštinu dokazivati vama ili nekom drugom puštajući da mu sinova karijera propada?Brusa

Karijera mu propada jer ne igra za seniore sa 18 godina i jer se ne moze strpit pola godina za Dinamo II :rofl:

Ne da mi se ni trazit primjere koji dokazuju da kvaliteta igraca dolazi kad tad na vidjelo i da mnogi klinci griju klupe ali ne zaborave igrat nogomet.

Mislim koliko puta jos moras ponovit ovu laz misleci da ce postat istina? Pred malim je jos 15+ godina igranja nogometa, ako ce propast zbog jedne sezone bez minutaze nek prestane igrat nogomet iste sekunde.
  • Crni86
    18.5k
    Karijera mu propada jer ne igra za seniore sa 18 godina i jer se ne moze strpit pola godina za Dinamo IINitkoBitan

Ja mislim da on uopce ne prigovara zato, vec prigovara jer je malom predstavljen plan koji se na kraju nije ispunio.

Izasla je i tu info da bi mali do kraja godine trebao dobit priliku. Na kraju nije. Tko zna da li se malom isto obecavalo i prije. Ponavljam, vjerujem da ne bi radili problema da je netko reko gle sad nije trenutak, plan je da mali nastupi u proljetnom dijelu sezone i ceka dinamo 2. Ovako ak si mu nesto prezentirao i obecao a nisi ispunio se mali i tata imaju s pravom bunit i ne vjerovat klubu.

Da ti za malog imas plan, ne bi oni izlazili u medije. Ali plana ocito nema, ali je praznih obecanja bilo. To je ono najgore. Rade reci necws igrat godinu dana, nego obecavat minute koje znas da mali nece dobit.
  • rokikaciga
    8.4k
    Ako je istina da mu je obecano da ce imat minuta, a mali grije klupu bez ijedne minute nakon 25+ utakmica, gdje je problem da njegov otac kaze da ce se trazit druga solucija?

Da vama sef obeca unapredenje u sljedecih mjesec-dva-tri i onda vas ne jebe pol posto sljedecih 6 mjeseci jel bi se zapitali i trazili razgovor, mozda i drugi posao? Ili bi sutili i trpili da se ne ponasate kao "uvredene frajle" (vidim da je to postao top pridjev nakon clanskog dana...)?
  • Mali dioničar
    18.9k
    Da sam ja roditelj malog Leona, Šunte ili Horvata, odveo bi ih iz kluba. To što mi radimo ove polusezone s juniorima, veze s razumom nema..

A sad Dioničaru udari!
    emilperska

Nema kaj, Leon bi trebao biti kapetan ekipe. Traku na ruku, a Miško neka bude zamjenik.

Dinamo nije klub koji daje prigodu mladima.

Oh, wait najstandardiji stoper ima 20 godina, a lijevi bek 19 do prije 2 dana.

Dakle, kao što sam već pisao, zadnja linija Mikić, Dominguez, Jakirović, Vinlof.

Tako ćemo doći na jedini prihvatljivi prosjek za Dinamovu obranu od 18 godina.

To što su tati Jakiru obranu činili Ristovski, KTC, Bernauer i RPG nema veze, stavio bi i on juniore, ali Dinamo u njegovo vrijeme valjda nije ni imao juniorsku momčad pa nije mogao.
  • Mr Anderson
    15.9k
    Ne znam u kojem to ozbiljnijem klubu bi klincu od 18 godina mogli garantirati minutažu. Stoperske pozicije su inače specifične i rijetko se mijenjaju kad imaš uigran par. Mi smo doveli potpuno novi stoperski par i njima samima je trebalo vremena da se uigraju. Ne znam kakve koristi bi imao Jakirović da je ulazio po 5-10 minuta kad je utakmica riješena.
  • Crni86
    18.5k
    To što su tati Jakiru obranu čini Ristovski, KTC, Bernauer i RPG nema veze, stavio bi i on juniore, ali Dinamo u njegovo vrijeme valjda nije ni imao juniorsku momčad pa nije mogao.Mali dioničar

Ovo je odlican argument. Ajmo furat neki inat. Svasta….

Boli nas tuki kaj je tata jakir igrao i kog je stavljao. Mi trebamo gledat Leona odvojeno od tate jakira. Ako je malom bilo nesto obecano a nije ispunjeno, tata i mali se imaju svako pravo zalit.

Da igraju igraci koje si dofurao izvana pa imaju vec seniorskog iskustva. To si zaboravio spomenut samo, sto je kljucna stavka u tome. Netko drugi im je dao priliku prije nas pa smo ih mi kupili.

Plan za mlade igrace ocito ne postoji.

I ovo je fair enough, pitanje je zasto malom nije ugovorena dvojna registracija… da li mu je uopce ponudena? Ili su on i stari odbili.
  • Niko1986
    5k
    Ne znam kakve koristi bi imao Jakirović da je ulazio po 5-10 minuta kad je utakmica riješena.Mr Anderson

Slažem se da nije neka korist, ali sigurno je veća nego ubacivanje Villara i Vidovića na 5:2 u Koprivnici. Moglo mu se pronaći barem 2-3 utakmice da odigra 20-ak minuta.
  • Mali dioničar
    18.9k
    Plan za mlade igrace ocito ne postoji.Crni86

Ovo je bila statistika prije Lokomotive, dakle dodaj malo za Domingueza, Vinlofa i Topića.

Ajmo s Dinamom - 2004. i mlađi u sezoni 2025/26.

Cardoso Varela rođen je 29.10.2008. Igrao je 15 utakmica 492 minute.

Noa Mikić rođen je 27.01.2007. Igrao je 6 utakmica ukupno 396 minuta.

Matteo Perez Vinlof rođen je 18.12.2005. Igrao je 14 utakmica 883 minute.

Sergi Dominguez rođen je 01.04.2005. Igrao je 21 utakmicu 1836 minuta.

Fran Topić rođen je 20.03.2004. Igrao je 5 utakmica 221 minutu.
  • Dinamo-SB
    857
    Sve ok,cak i mogu shvatiti to misljenje,ali umjesto koga da mali Jakirovic igra? Umjesto McKenne i Domingueza? Najboljeg stoperskog para HNL-a i vjerojatno naše najčvršće i najbolje stavke ove polusezone.

Ne kuzim neke naše navijače. Neki bi da igraju iskusni i da se ustale,ali da se da prilika mladima,a opet da u veznom redu igraju i svi veznjaci kojima smo nakrcani,a i Beljo igra 60min svaku tekmu,a Kule ak ne igra,zasto Kule ne igra on je dijete kluba,ne poštiva ga se. Ak netko igra 90min onda ga se rauba. Villar i Mudri i Vidovic nisu dobili pravu šansu,ali treba igrati neka trojka da se ustali. Pa dajte se odlučite više što želite. McKenna i Dominguez su bili bez ozljeda(hvala Bogu) i zato mali Jakir nije dobio šansu. Mali Mikić je dobio šansu jer su se desile neshvatljive stvari od RPGa i ozljeda Valincica. Da li je mali Mikic trebao biti prikljucen u momcad cim se desila situacija s RPGom? Vjerojarno je i to je greška. Ali mali Jakir je tu cijelo vrijeme s prvom momcadi. Da se Valincic nije ozljedio vjerojatno bi Mikic skupio samo garbage time,a i to je upitno. Kova je imao grešaka hrpu ovu polusezonu,Kova mijenjaj,Kova mijenja i napravi super stvari na kraju sezone i opet identicna atmosfera. Treba kritizirat sto je negativno,ali treba i pohvalit sto je pozitivno. Tvrdim da veznom redu Misic-Zajc-Bennacer ne moze nitko parirati u ligi i ako je taj vezni red zdrav i na 100% Dinamo netko moze samo slucajno dobiti i s njima Dinamo ima igru sto se vidlo protiv Hajduka i Slavena.
  • NerminB
    558
    Nije isto ubacit klinca na poziciju krila ili veznog i na poziciju stopera. To bi valjda svima trebalo biti jasno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet