• Thor
    1.5k
    rusimo rekord za rekordom iz godine u godinu a pogotivo ovu sezonu i doma i vani :roll:
  • emilperska
    12.4k

Klub s našim budzetom, našim troskovima teško moze funkcionirati na ono što mi smatramo da je visoka razina, s 2 sezone bez značajnih iznosa od Europe ili većih izlaznih transfera.
    A izlaznih transfera s iznosima na koje smo navikli neće biti par godina jer nemamo koga vise prodati.

Varela odlazi za iznos manji od Pivarića 2018. jer je takva klauzula. Ne vidim više kog možemo prodat za više od 3,4 mil EUR osim Hoxhe.

I da, zato je HNL ove godine majka svih majki. Jer ako ne uzmemo naslov, slijedi pad kakav rijetko tko na forumu može i zeli zamisliti, a pogotovo par branitelja DPa s rozim cvikama.

Ja sigurno ne opravdavam neuspjehe u Europi, ali očekivat da se ponovi 2018. ili 2021. s Lisicom na desnom krilu, Godom lijevo, Bakrarom u napadu, Nevistićem na golu i to sve u prvoj sezoni je stupidno. Kad se pristalo na kompletan i nagli remont ekipe i te neke pobjedničke generacije, onda se trebalo prihvatit da ćemo vjv bit za kurac u Europi i molit Boga da HNL prođe uz raspad Hajduka i udarat se nogom u guzicu jer smo preživjeli.
  • Thor
    1.5k
    Ja uopce ne mislim da ovi igraci ne mogu igrati! Mogu i znaju. Nesto ne stima ipak u tim odnosima u klubu,tj.svlacionici. To se vidi iz aviona! Nisu oni nista rijedili,odrazgovarali. Pogotovo ono sve opet danas za kurac i bez ikakve volje. Ovo izgleda ko jebeni bojkot kluba,trenera,predsjednika, medjusobno..ne znam. Al tak to sve skup izgleda. Jedino kaj mi se cini da Miha i Coksa i danas klinci Perez i Mika su se trudili. Ostalo,pogotovo Misic da mu nije neugodno ne bi ni trcal, Beljo s Varazdinom mase rukama nis ne radi.... Inace jos Schot ajde mali Domingez ok. Fico je pokazal da moze bolje od Neve. Sve druge igrace bi jebeno stavio na led na kraju sezone i dobro treba razmisliti koji kurac s njima dalje kao i trenera. Neka kemija tu vise ne pistoji i ocito se nebu mogla popraviti.
  • Crni86
    17.4k
    Tuzno je da rijekin vezni red husic, dantas i gojak na terenu izgleda kao space shuttle za nas vezni red.
  • NVKOD
    8.9k
    Idemo igrati mini bingo. Kova prije i poslije pressica:

Kova-i-presice.png
  • Thor
    1.5k
    9.desno dolje, 6.desno sredina,1 lijevo gore, 7.lijevo dolje
  • keppi
    456
    Ne znam dali je to njegova ideja ili mora tako po Bobanovoj zapovjedi, ali .....ovo je klasična utakmica za 3-5-2. Protivnik fizički znatno jači...pa zašto robovati istom sistemu?
    Nekoliko velikih europskih pobjeda smo ostvarili u ovom se sustavu. Imaš dva neiskusna gotovo klasična win beka Mikića I Vinlofa. Desno na ofenzivnog beka umjesto Mikića može i Lisica, a ti silom igraš sa 4 u liniji. Naprijed je dugog napadača znao igrati Baturina ili Oršić uz Petkovića. Ako imaš 3 iza možeš iza napadača staviti kreativnog veznjaka (Stojković).
    Gubimo olako teško zarađeni europski status.
  • OBIGB
    1.2k

Dinamo je bio sve samo ne posložen klub.
  • keppi
    456
    Sve sam dosada nekako i prihvaćao, ali sada stvarno gubim živce s Kovačevićem.
    On ako jednu utakmicu pobjedi iduću svi znaju sastav...on ga ne mijenja makar pobjedio Karlovac, a za tri dana da recimo igra s Realom.
    Totalno pročitan....ne mjenja sustav, ne mijenja sastav kada pobjedi, ne moraš niti gledati utakmicu znaš koje će i izmjene ići....ruši nam se samopouzdanje... šta se uopće nadati i protiv Gorice?
  • Svi na Sjever
    3.2k
    ovo je klasična utakmica za 3-5-2.keppi

Ovo svaki trener koji ima ikakvog talenta i kvalitetnu pripremu utakmice,igra danas 3-5-2 i igra bez problema al pari utakmicu.
  • keppi
    456
    Sa četiri u liniji bi možda mogao odigrati sa recimo Valinčićem i Godom, a ovo je bilo čisto samoubojstvo i kidanje živaca navijačima.
  • Zambatine škude
    3.8k
    Najgluplja teza koju potezemo godinama je ta da je 'ove' sezone naslov najbitniji, kao i da je HNL majka. Lazemo sami sebe da bi opravdali neuspjehe u Europi.Infinity

90% ljudi to piše i nakon europskih pobjeda, tako da ti ta teza pada u vodu. Tu se opravdano puno više šizi kad se u HNL-u kiksa nego kad se izgubi od Lillea u Francuskoj. Mislim, možemo se praviti da živimo u paralelnoj stvarnosti u kojoj je HNL riješen pa je fokus na utorak/četvrtak, ali to nije tako.

Naslov je apsolutno svetinja i najbitniji jer mi već 4-5 godina nismo dominantni u HNL-u. Europa nikako nije nebitna, nego je stvar perspektive. Gubili smo s 4,5 razlike u Europi i kad smo osvajali 90% bodova u HNL-u. Sad se ljudi čude i katastrofiziraju što si sugnuo u Europi kada u prvenstvu osvajaš 20,30 bodova manje. Ni puno jači i uigraniji Dinamo nije išao na ovakva gostovanja s puno realnijom nadom u bolji rezultat.

Napravi kralježnicu, selekciju i igru pa će i vani doći bolji dani. Dotad, jebiga, šta ulovimo, ulovimo. Da mi je netko ponudio Steauu doma za prolaz (valjda će biti dosta), prihvatio bih bez razmišljanja. Od zamjerki Kovačeviću, Bobanu i svima uključenima, poraz od Lillea je jedno 754. po važnosti na mojoj imaginarnoj ljestvici.
  • Ljubo
    234

Kolega infinity oce zapravo reci da cijelo vrijeme trubimo o HNLu kao zlatnoj koki a ono sto nam taj isti HNL nosi zaboravimo i kao nije nas briga za Europu.
  • Zambatine škude
    3.8k
    Kolega infinity oce zapravo reci da cijelo vrijeme trubimo o HNLu kao zlatnoj koki a ono sto nam taj isti HNL nosi zaboravimo i kao nije nas briga za Europu.Ljubo

Pa HNL je meni zlatna koka jer ga uvijek želim osvojiti. Želim biti ispred Hajduka puno više nego što želim izgubiti 5:0 od Real Madrida u Ligi prvaka nakon tog naslova. Ali čak i u financijskom smislu ti praktički već tri sezone garantira 30+ milijuna od Europe ili u najgorem slučaju jedno pretkolo do takve zarade.

Nije stvar bolikurčine, nego prioriteta i realnosti. Meni je rubno neobjašnjivo da ekipa koja nije prva već par sezona u ovo vrijeme u ligi kakva je SHNL ima tako dobro rezultate u Europi. Ako je negdje bolikurčina, to je HNL, a ne Europa. Rezultati u Europi su i ove i prošle i svih sezona prije u najmanju ruku zadovoljavajući, a često puno više od toga.
  • ElDorado
    7.7k
    Jedno ide s drugim. Nemres ti ocekivati da s odronom od igre u EL dobivamo porcije a u HNLu meljemo
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet