• CastAway1986
    4.4k
    sto je bilo na kraju s Janeltom , zasto nije zaigrao ?
  • Dzoni
    3k
    Nije FIFA još dala zeleno svijetlo, tako kažu.
  • NerminB
    363
    a sta ce, Bog zna koliko je ljudi u dijaspori, a liga nikakva.. nije da ima izbora neg okrenuti se svemu i svacemu sto je vani
  • Krizy
    63.5k
    U sedam gostujućih HNL utakmica ove sezone Dinamo ima skor 3-1-3 10-7

U prošloj sezoni Dinamo je imao negativan gostujući skor 6-5-7 25-27

Prošla sezona je bila sezona s najmanjim brojem osvojenih bodova u gostima u povijesti lige nakon "Sezone za bedaka" i skora 3-6-7 19-24

Gledajući prošlu i trenutnu sezonu Dinamo ima gostujući HNL skor 9-6-10 35-34, odnosno samo 44% osvojenih bodova u gostima.
  • znajdatevolimja
    1.8k
    Savez u skladu s narodom, pun kompleksaDzoni

Eto zato Hrvati ili Srbi iz Bosne nisu puni kompleksa. Nikad neću shvatit generaliziranje.
  • Infinity
    20.4k
    BiH savez se ponaša doslovno kao nogometni klub :lol: :lol: , od prvih 11 protiv Austrije, 3 igrača su ponikla u BiH klubovima, sve ostalo razne Austrije, Njemačke, Švedske itd
    Najbolje mi je bilo kad su htjeli kupiti Janelta, čistokrvnog Švabu koji je oženjen za "Bosanku", a i ta "Bosanka" manje više cijeli život u Njemačkoj.
    Dzoni

Ovdje je popularna izreka 'dijaspora igra, dijaspora navija'.

Kako kolega rece, liga je jako losa, tesko razvija igrace, a s obzirom na veliku dijasporu, veca je sansa da ce neka Svedska, Austrija, Njemacka ili Svicarska razviti igrace za BiH, nego BiH sama. HNL je uvijek proizvodio igrace, a zbog sve vece dijaspore s vremenom ce i za Hrvatsku igrati sve vise igraca koji su ponikli vani.

Ipak, najbolji igrac u povijesti BiH je ponikao u PL, mada je i on sam zvijezde dohvatio tek kad je otisao vani.
  • Sajla
    15k
    zbog sve vece dijaspore s vremenom ce i za Hrvatsku igrati sve vise igraca koji su ponikli vani.Infinity

Ako se dobro sjećam, hrvatska reprezentacija na EP 2004. u Portugalu je sa 10 igrača bila rekorder prvenstva po broju reprezentativaca koji nisu rođeni u zemlji za koju nastupaju, a toliko su ih imali i Francuzi (samo kaj mi se njih ne da pretraživati za točne podatke).
    Njemačka: Vasilj, braća Kovač, Klasnić
    Australija: Didulica, Šimunić
    BiH: Živković, Neretljak, Tomas, Tokić
    doduše, od ovih igrača je pola njih stasalo u HNLu.
  • Dzoni
    3k

Koliko god da je mala populacija, ako 70-80% reprezentacije dolazi izvana, to je popriličan problem za ligu i zemlju jer je znak da se nešto opako krivo radi.
    Tko zna do kad će dijaspora biti dobre volje pa preći igrati u Bosnu, kad to prestane, BiH nestaje s nogometne mape i postaje nešto kao Crna Gora sada, tu i tamo pokoji dobar igrač, ostalo igrači koji ne bi igrali ni u sredini HNL-a
    I da, svjestan sam da ovo nije u pravoj temi, neka slobodno neko prebaci ili pobriše ovo, ako smeta
  • Infinity
    20.4k
    Jako daleko od toga da se u BiH ne radi nista krivo, ali problem su losi uslovi za treniranje, a onda i manjak struke.

Kad igraci sami znaju da se tu ne mogu razviti, mnogi talenti ce otici vani, a kao stranci nece biti u fokusu, te ce propasti.

BiH je uvijek ovisila o dijaspori, za BiH su uvijek igrali igraci sa strane, te ce to tako biti i u buducnosti. Iznimka su one prve generacije reprezentacije koja je stasala u bivsoj drzavi.

Ma koliko to smijesno zvucalo, sedam igraca poteklih u BH klubovima u zapisniku protiv Austrije je cak korak naprijed po pitanju domacih igraca.

Meni se bez gledanja statistike cak cini da veci broj stranaca daje veci kvalitet, jer PL ne moze proizvesti neke svjetske klase. Moze se dogoditi iznimka poput Dzeke.

Da li ce se doci na razinu CG? Tesko. Ipak je BiH veca, a i ima daleko vecu dijasporu. Kad tad ce vecina dijaspore igrati za Svedsku ili Svicarsku (a igrali su neki i do sad), ali ce se sigurno naci igraci jaci od onih koji nastupaju za CG. Uvijek ce se tu naci i poneki igrac koji ne moze igrati za Hrvatsku ili Srbiju.

Razumijem sto si htio reci, ali ipak ce to biti razina iznad CG. A i ovo mi sad smijesno zvuci, kao da pricamo o Brazilu :rofl: Nije BiH neka velesila pa da moze puno pasti. Tu i tamo se poklopi 4-5 dobrih pojedinaca, pa se ganja neko prvenstvo i to je to.
  • Thor
    1.5k
    E a zakaj raspravljamo o BiH represtaciji u Dinamo Zagreb-o svemu po malo? :brow:
  • rokikaciga
    7.4k
    Jer razmisljaju o Galesicu, Vidovicu i Kuletu
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention