• Nogo
    9.3k
    Zadnji koji može 'lajati' je Damir Mišković, znamo što je godinama radio. Ono s Lokomotivom nije bilo dobro za hrvatski nogomet, integritet natjecanja bio je upitan, poručio je Zvonimir Boban

Zvonimir Boban u četvrtak se prvi put otvoreno obratio svim članovima Dinama, na javnoj tribini više od dva sata odgovarao na mnoga pitanja Dinamovih navijača. Predsjednik "modrih" bio je prilično otvoren, nije izbjegavao pitanja, još jednom potvrdio kako je Dinamo u dosadašnjem dijelu sezone dosta griješio. Na svim razinama. No Boban je i ozbiljno, ali baš ozbiljno pretjerao. Njegov način komunikacije, brojne uvrede, optuživanje i vrijeđanje novinara, nisu primjereni s obzirom na aktualnu mu funkciju. Predsjednik Dinama trebao bi više paziti na rječnik, na svoj način izražavanja. Posebice kad priča u javnosti pred 400-injak ljudi.

Koliko znamo, "pola kluba" bilo je svjesno kako će na javnoj tribini biti i novinara, punopravnih članova kluba. I čudi da nikome iz klupskog PR-a (a Dinamo odnedavno ima novog šefa PR-a) nije palo na pamet unaprijed razmišljati o tome kako bi puno toga moglo izaći u medije. I sjećamo se, prošle godine dogodila se ista stvar, priče s javne tribine odmah su izašle u javnost, nitko nam zbog toga (ni klub niti navijači) tad nije prigovorio, nitko zbog toga radio probleme. Ali, u Maksimiru se očito mijenjaju vremena.

- Lani smo promijenili četiri, što smo dobili? Nekad može šok terapija donijeti dobro, ja vjerujem u dugoročnost. Ovo smo zajednički odlučili. Kad su igrači napravili sastanak, znači da i sami znaju da moraju dati više, to je samooptuživanje. Mario ima veliki respekt igrača. Sad nije vrijeme da ga se mijenja. Kad? Ako izgubi još pet zaredom. Zašto gledate negativno? Neki kažu da smo ga trebali smijeniti nakon Gorice - rekao je Boban pa nastavio:

- Bio je fenomenalan prvih mjesec dana, sad je zadnja pi*ka?! Da ga na prvoj okuci bacimo kroz vrata? Pa neće ići. Ali neće biti Dinamo ničiji talac. Ako je sve rezultat, ne treba nam Dinamo kao ideja. Meni će suditi rezultat, ali ne smije to rušiti moju dinamovštinu. Ne uvijek gazi, udri... Nogomet je čudan. Vrijeme će pokazati.

Mario Kovačević tako je siguran do daljnjega, na trenerov posao utjecat će isključivo rezultati. Svima je jasno, Dinamo trenutačno nije u dobroj formi, ali to se sve može promijeniti preko noći. I samo dva-tri prava rezultata vratila bi optimizam u Maksimir. Ipak, Boban se u zagrebačkom Branimir centru dotaknuo još nekih stvari, potencijalno je otvorio sukob s Rijekom.

- Suđenje? Ono u Varaždinu bila je katastrofa, oštetio nas je sudac (sudio je Mateo Erceg, op. a.). Ali on je bio i u Splitu, gdje nam je sudio sjajno. Isti je sudac vodio naš dvoboj protiv Rijeke. Je li tad mogao isključiti Mišića? Jest... Ne mislim da Dinamo mora reagirati zbog suđenja. Ako bude trebalo, postavit ćemo se. A zadnji koji tu može 'lajati' je Mišković, znamo što je godinama radio... - izjavio je predsjednik Dinama.

E sad, veliko je pitanje je li Boban namjerno krenuo u rat s Rijekom, je li već planirao ovako se obračunati s predsjednikom hrvatskog prvaka. Koji je, doista, kad Rijeka gubi, često otrovan prema hrvatskim sucima. Ali rijetko smo u domaćem nogometu svjedočili situacijama u kojima bi jedan predsjednik kluba ovako otvoreno "udarao" po drugome.

Nije to bilo sve, Boban je nastavio rat s Lokomotivom.

- Suradnja s nekim drugom klubom? Imamo B momčad i moći ćemo puno toga napraviti kroz taj projekt. Prvu godinu neće moći ispasti i to ćemo nadoknaditi drugim klubovima, a od druge hoće. Pa to su momci 17-19 godina. A radije bih igrača dao u Bosnu ili Sloveniju nego da nam zabije na Maksimiru. Ono s Lokomotivom nije dobro za hrvatski nogomet. Integritet natjecanja je upitan.

Boban je već jasno dao do znanja kako u svome mandatu ne želi surađivati s Lokomotivom. Šteta, dojam je kako "modri" ne smiju samo tako odreći igrače poput Stojkovića, Šotičeka ili Krivaka, budućnosti hrvatskog nogometa. Ali Boban je demokratski izabran, pa apsolutno ima pravo i na takve odluke. Na kraju će mu suditi, kako i sam kaže, isključivo rezultat...

https://www.24sata.hr/sport/boban-otvorio-front-s-rijekom-ali-i-nastavio-rat-s-lokomotivom-1088046?24sata_ref=frontpage-home
  • crophantom
    2.4k
    super im je naslov, "odjeci javne tribine" :lol:
  • vjeko1701
    20.5k
    Možeš ti bolje.The Undertaker

Većinom u raspravama s tobom i trebam bolje, al u ovom slučaju nije potrebno. Potpuno promašen argument.
  • The Undertaker
    9.1k
    Poanta je da za javne osobe a Boban (i Livaja) to jesu, ne postoji više privatnost, ni u klubu, kafiću, restoranu a pogotovo ne u kino dvorani pred 400 ljudi. Ako ne objave novinari objaviti će neki bloger, podcaster ili obični portalist željan pažnje.
    Livaja je uzet kao svjež primjer jer se u njegovom slučaju nitko ovdje nije žalio na ugrožavanje privatnosti.
  • vjeko1701
    20.5k
    Ispričaj me al ja ovdje ne vidim da se priča o privatnosti. Možda je netko bezveze spomenuo. Bobanova osobna privatnost definitivno nije predmet ove rasprave.
  • ElDorado
    7.4k
    Boli me kita šta HT misli. Znači Miskovic moze srat po Dinamu a kad stigne odgovor onda Boban otvara frontu. Daj odjebite više.
    Na početku večeri Boban je rekao da neće niti jednog trenutka odstupiti od svojih osobnoh načela. A to su i iskrenost i poštenje. I onda da se pravimo blesavi na to što je krimos radio sa Šikićem i Miškovićem i koliko su ga ta dvojica hvalili? Izravno je rekao tko je imao interes od Lokse. A znamo i tko je sad ‘unutra’.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet